پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


شرکت میتسویی ژاپن یک محموله ٤٠٠ هزار بشکه ای میعانات گازی را از امریکا خریداری کرده است
تاريخ خبر: يکشنبه، 15 تير 1393 ساعت: 12:21

به گزارش نفت دیلی، شرکت آمریکایی اینترپرایز پروداکت پارتنرز نخستین محموله میعانات گازی آمریکا را به یک شرکت آسیایی فروخت.

دو معمله گر سنگاپوری اعلام کردند که یک هفته پس از موافقت وزارت بازرگانی امریکا مبنی بر آزادسازی صادرات میعانات گازی، شرکت اینترپرایز پروداکت پارتنرز اولین محموله خود را به شرکت میتسویی ژاپن فروخته است.

بنا بر این گزارش، شرکت میتسویی ژاپن یک محموله ٤٠٠ هزار بشکه ای میعانات گازی را خریداری کرده است که اواخر ماه ژوئیه و اوایل ماه اوت بارگیری می شود.

این شرکت ژاپنی در حال بازاریابی این محموله به مشتریان آسیایی است ولی هنوز قیمتی برای آن تعیین نشده است.

رویترز اعلام کرد که تماسها با شرکت اینترپرایز و نمایندگی شرکت میتسویی در امریکا میسر نشد.

یکی از معامله گران سنگاپوری تصریح کرد: تعداد زیادی از معامله گران درباره این محموله از ما می پرسند و به ما می گویند که در تلاشند در هفته جاری یا هفته آینده محموله های بیشتری را از شرکت اینترپرایز خریداری کنند.

وی افزود: تاکنون هیچ مشتری آسیایی برای این محموله پیدا نشده است.

بر اساس این گزارش، این معامله در مقایسه با تولید روزانه میعانات گازی امریکا، معامله کوچکی است. تولید روزانه میعانات گازی امریکا یک میلیون بشکه برآورد شده است.

با این حال، این اقدام نشان می دهد که شرکتهای نفتی امریکا در حال آماده سازی برای برداشت میعانات گازی سبک از میدانهای عظیم نفت و گاز این کشور و صدور آن به بازارهای جهانی هستند. این نخستین اقدام شرکتهای نفتی امریکا پس از تصمیم هفته گذشته دولت این کشور مبنی بر آزادسازی صادرات میعانات گازی است به شرطی که با برج تقطیر و به وسیله یک تثبیت کننده فرآوری شود. 

این اقدام به ممنوعیت ٤٠ ساله صادرات نفتی امریکا پایان می دهد.

معامله گران در حال حمل این میعانات گازی به آسیا هستند، جایی که انتظار می رود در سه ماهه سوم سال جاری واحدهای فرآوری جدید با نام شکاف دهنده به بهره براداری برسند. میعانات گازی اصلی ترین ماده اولیه صنعت پتروشیمی است.

تأسیسات شکاف دهنده واردکنندگانی مانند چین، ژاپن و کره جنوبی می توانند میعانات گازی را به نفتا و دیگر محصولات نفتی تبدیل کند.

به گفته شرکت فکتس گلوبال انرژی، واحدهای شکاف در کشورهای آسیا و اقیانوسیه می توانند روزانه تا میزان ٩٠٠ هزار بشکه در روز میعانات گازی را فرآوری کنند.