پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


افزایش تولید گاز در فاز 12 پارس جنوبی
تاريخ خبر: دوشنبه، 23 تير 1393 ساعت: 11:56

به گزارش نفت دیلی، ظرفیت تولید گاز در فاز ١٢ پارس جنوبی تا پیش از فصل سرما با وارد شدن ردیف (ترین) سه و چهار پالایشگاه به بیش از ٦٠ میلیون متر معکب می رسد.

بر اساس اعلام شرکت پتروپارس، مدیر پیگیری پروژه های گروه پتروپارس در باره آخرین وضعیت فاز ١٢ پارس جنوبی با بیان اینکه ردیف اول پالایشگاه خشکی فاز ١٢ پارس جنوبی از بهمن سال گذشته آغاز به کار کرد، گفت: دومین ردیف پالایشگاه خشکی فاز ١٢ پارس جنوبی با موفقیت راه اندازی و تولید گاز از بزرگترین پروژه تاریخ صنعت کشور به حدود ٢٥ میلیون متر مکعب رسیده است و انتظار می رود تا پایان تیرماه دریافت و فرآورش یک میلیارد فوت مکعب گاز در فاز ١٢ محقق شود.

سیدهادی میرباقری افزود: تولید گاز از بزرگترین پروژه تاریخ صنعت نفت، نخستین افزایش برداشت از مخزن گازی پارس جنوبی پس از ٦ سال بود که نشان دهنده کار حرفه ای مهندسان و متخصصان ایرانی در کلاس بین المللی است.

به گفته وی تا کنون بیش از ١٣٠ میلیون نفر ساعت در طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبی کار انجام شده است.

وی افزود: فاز ١٢ پس از فازهای ٤ و ٥، نخستین فازی است که مستقیما با گاز سکوی خود راه اندازی شده و این گاز را  به خط سراسری تزریق کرد.این دستاورد بزرگی برای کشور است که پس از ٦ سال توانستیم اندکی از عقب افتادگی مان در برداشت از میدان مشترک با قطر را جبران کنیم.

مدیر پیگیری پروژه های گروه پتروپارس اظهار کرد: همزمان با تولید اولیه از فاز ١٢ پارس جنوبی، تولید میعانات گازی نیز از هفتم بهمن سال گذشته آغاز و در مخازن مربوطه ذخیره شد و در روزهای گذشته نخستین محموله صادراتی میعانات گازی فاز ١٢ بارگیری شد.

فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین پروژه صنعت نفت کشور و به تنهایی معادل سه فاز استاندارد پارس جنوبی است. این میدان گازی واقع در بلوک جنوب شرقی حوزه گازی پارس جنوبی و حاشیه خط مرزی با کشور قطر با مساحتی حدود ٢٠٦ کیلومتر مربع است که گاز طبیعی خشک آن ٢١ تریلیون فوت مکعب برآورد می شود.

تاسیسات فراساحل این فاز در حدود ١٥٠ کیلومتری نوار ساحل قرار داشته و تاسیسات خشکی فاز ١٢ در منطقه تمبک (٦٥ کیلومتری شرق عسلویه) قرار دارد. هدف از اجرای این پروژه استخراج و انتقال سه میلیارد فوت مکعب گاز در روز از ٤٥ حلقه چاه که روی چهار سکوی سرچاهی حفر خواهند شد است که متعاقبا در تاسیسات خشکی شیرین سازی شده و به خط لوله سراسری IGAT VI  تزریق می‌شود.

میعانات گازی جداشده در پالایشگاه پس از شیرین سازی توسط خط لوله زیر دریایی و SBM  صادر می شوند. همچنین امکان انتقال ٢ میلیارد فوت مکعب در روز گاز ترش به تاسیسات Iran LNG  مجاور هم فراهم خواهد شد.