به گزارش نفت دیلی، شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه آن، به دریافت استاندارد مدیریت انرژی ایزو ٥٠٠٠١ ملزم شدند.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ، با اعلام این خبر افزود: با پیشنهاد و پیگیریهای این شرکت، الزام دریفت استاندارد مدیریت انرژی ایزو ٥٠٠٠١ به تصویب شرکت ملی نفت ایران رسید و لازم الاجرا شد.
نصرت اله سیفی گفت: بر این اساس مقرر شده است این استاندارد در حداقل زمان و از محل بودجه داخلی شرکتها تامین شود.
وی افزایش بهره وری و بهبود راندمان کاری را به عنوان مهمترین دستاورد اجرای استاندارد مدیریت انرژی در شرکتها برشمرد و افزود: اجرایی شدن این استاندارد از الزامهای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی نیز به شمار می رود.
سیفی اظهار کرد: با اجرایی شدن مدیریت انرژی در کشور، شغلهای هایتک و افرادی که در صنایع هایتک مشغول به کار هستند، به صنعت نفت راه می یابند و زمینه آموزش کار در صنایعی با تکنولوژی بالا نیز بیش از پیش فراهم می شود.
به گفته وی، همچنین شرکتها با دریافت این استاندارد، خود را به مراقبت و اجرای صحیح اصول مربوط به مصرف و مدیریت انرژی در سازمان ملزم می بینند و کیفیت کار افزایش می یابد.
سیستم مدیریت انرژی مبتنی بر استاندارد ایزو ٥٠٠٠١؛ تجربه ای موفق در جهان
کارشناس بخش پژوهش و فناوری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت نیز در این زمینه می گوید: استقرار سیستماتیک سیستم مدیریت انرژی مبتنی بر استاندارد ISO ٥٠٠٠١ راهکاری تجربه شده در جهان است که فواید زیادی را برای سازمانها فراهم میکند و از آن جمله می توان به کاهش هزینه ها، افزایش کارایی انرژی، بهبود عملکرد زیست محیطی، کاهش ریسک و افزایش امنیت انرژی اشاره کرد.
قاسم عرب معتقد است: در بین نهادههای تولید (مواد اولیه، نیروی کار و انرژی)، نهاده انرژی از انعطاف بیشتری برای کاهش برخوردار است و تجربه های جهانی و داخلی نشان می دهد با استفاده از مفاهیم مدیریت انرژی امکان کاهش ٥ تا ٣٠ درصدی در مصارف و هزینه های انرژی واحدهای صنعتی بدون اخلال در فرایند تولید و کاهش مطلوبیت انرژی امکانپذیر است.
به گفته وی، همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، افزایش هزینه های انرژی بویژه در واحدهای صنعتی نگرانیهای زیادی را بوجود آورده است و با استفاده از مفاهیم و اجرای صحیح استاندارد مدیریت انرژی در واحدهای صنعتی می توان به صورت موفقی هزینههای انرژی را مدیریت کرد تا علاوه بر کاهش هزینه ها و مصارف انرژی، آسیبپذیری واحد صنعتی در مقابل افزایش قیمت حاملهای انرژی کاهش یابد.