پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


پتروشیمی اصفهان جان تازه گرفت
تاريخ خبر: دوشنبه، 30 تير 1393 ساعت: 11:34

به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل پتروشیمی اصفهان از دریافت روزانه بیش از ٩ هزار و ٧٠٠ بشکه خوراک از پالایشگاه اصفهان خبر داد و گفت: بیش از ١٠ روز است که با حداکثر ظرفیت تولید در حال فعالیت هستیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی اصفهان با اشاره به مذاکرات مثبت میان مسئولان پتروشیمی و پالایشگاه نفت اصفهان، اظهار کرد: بر اساس قرارداد جدید میان دو طرف از این پس پالایشگاه خوارک پتروشیمی اصفهان را با نوسان ٢٥ درصدی تامین خواهد کرد.

حمید ستوده فر تصریح کرد: بر اساس توافقهای انجام شده میان دو طرف در صورت بروز مشکلات فنی و نیز افزایش تولید بنزین در پالایشگاه اصفهان، بخشی از خوراک مجتمع پتروشیمی اصفهان کاهش و در این پالایشگاه مصرف خواهد شد.

وی با بیان این که هم اکنون کیفیت خوراک دریافتی از پالایشگاه نفت اصفهان از نظر درصد آروماتیکهای موجود در آن مطابق نظر پتروشیمی اصفهان نیست، گفت: خوراک این مجتمع از پنجم تیر امسال وصل شده است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی اصفهان افزود: هم اکنون ٣٧ درصد از خوراک دریافتی در این مجتمع تبدیل به محصولات آروماتیکی مانند بنزن، تولوئن، ارتوزایلین، پارازایلین و مخلوط زایلین می شود و بقیه آن نیز برای استفاده در واحدهای بنزین سازی به پالایشگاه اصفهان باز می گردد.

وی با یادآوری اختلاف پتروشیمی و پالایشگاه اصفهان در زمینه میزان و قیمت خوراک گفت: هم اکنون حکمیت جامع و واحدی برای حل و فصل اختلافها میان واحدهای تولیدی خصوصی در صنعت نفت وجود ندارد.

پتروشیمی اصفهان ١٦ هزار سهامدار دارد و گروه صنعتی ماهان با ٥٤ درصد، بزرگترین سهامدار این مجتمع پتروشیمی است، این مجتمع مانند بسیاری از شرکتهای پتروشیمی واگذار شده با چالشهایی مواجه است و اگر روند خصوصی سازی با دقت بیشتری انجام می شد، این شرکت می توانست افزون بر تامین نیاز داخل در زمینه صادرات و ورود ارز به کشور نقش آفرین باشد.

شرکت سهامی پتروشیمی اصفهان، نخستین تولید کننده محصولات آروماتیک در ایران، یکی از طرحهای ملی و مهم دهه نخست انقلاب است که در سال ۱۳۷۱ با هدف تولید بیش از ٣٠٠ هزار تن مواد آروماتیک در سال شامل، بنزن، تولوئن، ارتوزایلین، پارازایلین و مخلوط زایلین به جمع واحدهای تولیدی کشور پیوست.

این مجتمع از واحدهای زیربنایی کشور است و محصولات آن به عنوان خوراک صنایع پایین دستی نظیر شوینده ها، پلاستیکها،‌ الیاف پلی استر، نرم کننده های پـلاستیکی، رنگسـازی و صنایع نظامی بکار برده می شود.