پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ایران دومین تولیدکننده نفت و نخستین تولیدکننده گاز اوپک شد
تاريخ خبر: دوشنبه، 30 تير 1393 ساعت: 11:36

به گزارش نفت دیلی، تازه ترین بولتن سالانه آماری اوپک نشان می دهد که ایران بزرگترین تولیدکننده گاز اوپک و دومین تولیدکننده نفت این سازمان در سال ٢٠١٣ میلادی بوده است.

تازه ترین بولتن سالانه آماری اوپک نشان می دهد ایران با تولید روزانه سه میلیون و ٥٧٥ هزار بشکه نفت و در سال ٢٠١٣، دومین تولید کننده بزرگ نفت اوپک به شمار می آید.

بولتن آماری سالانه این سازمان در سال ٢٠١٤ نشان می دهد میانگین تولید نفت خام ایران تا پایان سال ٢٠١٣، سه میلیون و ٥٧٥ هزار بشکه در روز بود که ٤,٤ درصد در مقایسه با سال ٢٠١٢ کاهش نشان می دهد.

بر این اساس، ایران همچنان در جایگاه دوم تولیدکنندگان بزرگ نفت در اوپک قرار دارد.

 کشورهای عضو اوپک در سال ٢٠١٣ روزانه ٣١ میلیون و ٦٠٣ هزار بشکه نفت تولید کرده اند که سهم عربستان ٩ میلیون و ٦٣٧ هزار بشکه نفت در روز بوده است.

پس از ایران و عربستان، عراق با دو میلیون و ٩٧٩ هزار بشکه و کویت با دو میلیون و ٩٢٤ هزار بشکه نفت در روز در جایگاه های سوم و چهارم قرار گرفتند.

این گزارش نشان می دهد که مجموع تولید نفت ایران در سال گذشته میلادی برابر با ٦٩ میلیارد و ١٣١ میلیون و ٧٣٣ بشکه بود که بیش از دو میلیارد بشکه نسبت به سال ٢٠١٢ افزایش نشان می دهد.

عربستان با تولید بیش از ١٣٢ میلیارد بشکه نفت در جایگاه نخست بیشترین مقدار تولید نفت سال ٢٠١٣ در میان اعضا اوپک قرار گرفت و ونزوئلا و کویت پس از عربستان و ایران بیشترین نفت این سازمان را در سال ٢٠١٣ تولید کردند.

بزرگترین تولیدکننده نفت جهان در سال ٢٠١٣ میلادی روسیه بود که روزانه ١٠ میلیون و ١٤٦ هزار بشکه نفت تولید می کرد. آمریکا نیز توانست روزانه هفت میلیون و ٤٤١ هزار بشکه نفت تولید کند.

تولید گاز اوپک

مجموع تولید گاز اوپک در سال ٢٠١٣ میلادی به یک تریلیون و ١٩ میلیارد و ٢٣٨ میلیون متر کعب رسید که در این میان ایران با تولید ٢٢٨ میلیارد و ٨٨٧ میلیون و کاهش ١,١ درصدی نسبت به سال ٢٠١٢، نخستین تولید کننده گاز در میان اعضای اوپک شد.

پس از ایران، قطر با ١٨٣ میلیارد و ٦٩٨ میلیون متر مکعب و عربستان با ١١٤ میلیارد و ١٢٠ میلیون متر مکعب بیشترین گاز در سازمان کشورهای تولیدکننده نفت را تولید کردند.

در همین حال، تولید گاز قطر در مقایسه با سال ٢٠١٢ میلادی ١٢,٧ درصد رشد داشت و از نظر نرخ رشد تولید گاز در اوپک جایگاه نخست را به خود اختصاص داد.

از سوی دیگر، تولید گاز نیجریه بیشترین کاهش سالانه را در میان اعضا اوپک داشت، تولید گاز این کشور در مقایسه با سال ٢٠١٢ میلادی ٦,٢ درصد کاهش داشت و به روزانه ٧٩ میلیارد و ٦٢٦ میلیون متر مکعب رسید.