پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ذخیره‌سازی بنزین در بازار سنگاپور ١٢٠ هزار بشکه افت کرد
تاريخ خبر: سه شنبه، 31 تير 1393 ساعت: 11:46

به گزارش نفت دیلی، افت ١٢٠ هزار بشکه ای ذخیره‌سازی بنزین در بازار سنگاپور سبب افزایش قیمت این فرآورده نفتی شد.

بر اثر یک حادثه آتش‌سوزی در واحد تولید بنزین یکی از پالایشگاه‌های هند، تقاضا برای این فرآورده سبک پالایشگاهی از سوی آن کشور افزایش یافت و این امر سبب تقویت بیشتر قیمت بنزین در بازار آسیا شد.

همچنین با پایان یافتن تعمیرات دوره‌ای در چندین پالایشگاه فعال در آسیا و از سرگیری تولید این فرآورده نفتی در واحدهای تولید گازوییل، همراه با کاهش تقاضا برای آن از سوی مصرف‌کنندگان اصلی این فرآورده میان تقطیر، بازار آسیا با مازاد عرضه گازوییل روبرو شد.

تقاضای نه چندان چشمگیر برای نفت‌کوره از سوی نیروگاه‌ها و شرکت‌های کشتیرانی، سبب شد کاهش واردات این فرآورده سنگین پالایشگاهی از سوی غرب چندان تاثیرگذار بر قیمت این فرآورده نفتی نباشد.

افزایش حجم انتقال بنزین در بازار آمریکا

تنوع قیمت بنزین در مناطق مختلف امریکا، حجم انتقال این فرآورده نفتی را در میان بازارهای این منطقه افزایش داد و با توجه به پایین‌تر بودن قیمت بنزین در خلیج‌مکزیک نسبت به سایر مناطق، عمده محموله‌ها از این ناحیه به دیگر نقاط امریکا صادر شد.

امریکای لاتین معمولاً یکی از مقاصد صادراتی سوخت جت تولید شده در پالایشگاه‌های امریکا است ولی در شرایط فعلی، با توجه به کم شدن تقاضا برای این فرآورده نفتی از سوی شرکت‌های هواپیمایی، افت صادرات سوخت جت از امریکا به امریکای لاتین، افزایش حجم ذخیره‌سازی‌ها برای این فرآورده نفتی را موجب شده است.

کاهش تقاضا برای نفت‌کوره از سوی نیروگاه‌ها و شرکت‌های کشتیرانی فعال در امریکا سبب افت قیمت این فرآورده نفتی و بیشترشدن اختلاف قیمت آن با نفت‌خام شاخص وست‌تگزاس‌ اینترمدیت در بازار امریکا شد.

 صادرات نفتای اروپا به آسیا

 کاهش میزان بهره‌برداری از پالایشگاه‌ها، همراه با توقف‌های ناگهانی تولید در برخی از آنها، قیمت بنزین در این منطقه را افزایش داد، این درحالی بود که شرایط برای صادرات این فرآورده نفتی به امریکا نیز فراهم بود.

کاهش عرضه بنزین و بالارفتن حجم تقاضا برای آن در بازار داخلی و خارجی سبب شد که تقاضا برای نفتا از سوی واحدهای تولید بنزین افزایش یابد. افزایش تقاضا برای این فرآورده نفتی از سوی کارخانجات پتروشیمی و پالایشگاه‌های فعال در آسیا نیز، فرصت صادرات آن را به این منطقه فراهم کرد؛ بنابراین تحت‌تاثیر این عوامل، قیمت نفتا در هفته مورد بررسی با افزایش چشمگیری نسبت به هفته‌های گذشته روبرو شد.

کم‌شدن حجم واردات سوخت دیزل از یک طرف و افزایش حجم تقاضا برای این فرآورده نفتی از طرف دیگر، قیمت این فرآورده نفتی را در بازار اروپا با افزایش چشمگیری روبرو کردند.

فراهم نبودن شرایط صادرات نفت‌کوره به بازار آسیا که بیشتر به دلیل افت قیمت این فرآورده نفتی در آن بازار بود، کاهش قیمت نفت‌کوره را به دنبال داشت.