به گزارش نفت دیلی، فاز دوم خط لوله اتیلن غرب سه ماهه سوم امسال به بهره برداری می رسد ضمن آنکه برای تکمیل فاز سوم آن باید تکلیف ساخت پالایشگاه بید بلند ٢ مشخص شود.
مدیرپروژه خط لوله اتیلن غرب با بیان این که این پروژه شامل سه فاز می شود، گفت: فاز نخست آن خط لوله عسلویه تا کرمانشاه است که شامل پتروشیمی خرم آباد می شد به طور کامل ماه گذشته به بهره برداری رسید.
مسعود میثمی ادامه داد: خط اتیلن در مسیر ایلام نیز تکمیل شده و پتروشیمی ایلام هم اکنون از طریق خط اتیلن غرب، خوراک دریافت می کند.
پاییز و زمستان، فصول تپش نبض فاز ٢
مدیرپروژه خط لوله اتیلن غرب با اشاره به این که فاز دوم خط اتیلن غرب با طول ٥٨٥ کیلومتر در مسیر کرمانشاه تا مهاباد اجرا شده، گفت: اجرای فاز دوم پروژه به پایان رسیده و تنها بخش هایی به دلیل وجود معارض باقی مانده است.
میثمی تصریح کرد: امیدواریم تا پایان امسال، فاز دوم به طور کامل به بهره برداری برسد و خوراک پتروشیمی مهاباد تامین شود؛ همچنین پتروشیمی کردستان می تواند (احتمالا کمی دیرتر) خوراک دریافت کند.
مدیرپروژه خط لوله اتیلن غرب با اشاره به نقش بخش خصوصی در اجرای فاز سوم پروژه خط اتیلن غرب (بخش دنا)، اظهار کرد: در فاز سوم در قطعه ای که خط لوله از مهاباد به تبریز می رود، پتروشیمی تبریز عهده دار اجرا این مسیر است؛ همچنین در مسیر کردستان ـ همدان نیز کاری مشابه انجام شده و پتروشیمی همدان خواهان اجرای پروژه در قطعه مذکور شده گرچه هنوز آثار مثبتی دیده نمی شود.
وی با اشاره به این که بخش دیگری از خط دنا مربوط به اجرای خط در حوزه چهار پتروشیمی دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن است که تکمیل پروژه در این بخش وابسته به پتروشیمی گچساران است، گفت: این مجتمع باید خوراک اتان را از پالایشگاه بیدبلند ٢ بگیرد و تولید اتیلن گازی داشته باشد.
میثمی با تاکید بر این که تکلیف پالایشگاه بیدبلند ٢ مشخص نیست، ادامه داد: احتمال دارد که بخش خصوصی این پالایشگاه را بسازد و خط لوله را اجرا کند، اما هنوز زمان بندی ای برای این کار صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: با مشخص شدن تکلیف پالایشگاه بیدبلند ٢ امیدواریم به زودی ٦٠ کیلومتر به قطر ١٦ اینچ خط لوله را از گچساران اجرا کنیم.
مدیرپروژه خط لوله اتیلن غرب با تاکید بر این که با مشارکت بخش خصوصی پالایشگاه بیدبلند ٢ سریع تر احداث و خط لوله نیز با سرعت بیشتر اجرا می شود افزود: برای اجرای پروژه خط اتیلن غرب نیاز به ٢٥٠٠ میلیارد تومان اعتبار است که تاکنون حدود هزار میلیارد تومان هزینه شده و ١٥٠٠ میلیارد تومان دیگر نیز برای تکمیل پروژه مورد نیاز است.