به گزارش نفت دیلی، معاون شرکت ملی گاز با اشاره به توافق وزارت نفت و وزارت اقتصاد و دارایی از خروج نام 40 شرکت انتقال و پالایش و گاز استانی از لیست خصوصی سازی و سیاست های اصل 44 قانون اساسی خبر داد.
عبدالحسین ثمری با اشاره به خروج نام شرکتهای گازهای استانی، پالایشی و انتقال گاز از لیست خصوصی سازی وزارت نفت، گفت: در کمیته مشترک میان معاونت برنامه ریزی وزارت نفت و سازمان خصوصی سازی به نمایندگی از وزارت اقتصاد و دارایی، واگذاری شرکتهای پالایش گاز و شرکتهای گاز استانی مشمول اصل ٤٤ قانون اساسی در وزارت نفت تعیین تکلیف شد.
معاون شرکت ملی گاز با بیان این که وزیر نفت با واگذاری شرکتهای پالایشی و انتقال گاز به دلیل بالا بودن حساسیت و نقش مستقیم آنها در تولید و عرضه، مخالف بود، تصریح کرد: شرکت انتقال گاز سالهای قبل در لیست واگذاریها بوده که به دلیل نقش اصلی آن در انتقال گاز (برای مصارف داخلی و صادراتی)، از حساسیت بالایی برخوردار است و وزیر نفت موافق واگذاری این شرکت نبود.
این مقام مسئول، افزود: در دولت گذشته در مقوله خصوصی سازی مطالعات دقیق و کافی انجام نشد و مهمترین آن هم موضوعی بود که در بخش پالایشگاهها اتفاق افتاد.
معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: واگذاری پالایشگاههای گاز و شرکتهای گاز استانی به بخش خصوصی تصمیم صحیحی نبود.
وی تصریح کرد: برای این واگذاری هنوز فرمتهای حقوقی و شرابط مناسب حقوقی که بتوانیم پاسخگوی نیازهای اجتماعی مردم باشیم، تدوین نشده بود.
به گفته معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران، اگر در زمستان شرکت خصوصی گاز استانی به دلایل واهی نتواند وظیفه تحویل گاز به مشترکان را انجام دهد، دولت را در مقابل یک چالش جدی قرار می دهد.
ثمری با بیان اینکه در حال حاضر بستر لازم برای واگذاری پالایشگاه های گاز و شرکتهای گاز استانی به بخش خصوصی فراهم نیست، گفت: دور از ذهن نیست که در آینده در استانی چند شرکت خصوصی توزیع گاز داشته باشیم، همانطور که در گذشته برای توزیع گاز مایع این کار انجام شد.
به گفته وی، واگذاری بدون بسترسازی این شرکتها به بخش خصوصی مشکلات جدی پیش روی شرکت ملی گاز ایران قرار داده بود و باوجود برگزاری مجامع آنها، صورت جلسه های این مجامع امضا نمی شد.
معاون عملیات شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه خارج شدن شرکتها از لیست واگذاری به بخش خصوصی یکی از فعالیت های بسیار سخت و سنگین بود که با تدبیر و پیگیری وزیر نفت محقق شد، تبیین کرد: هم اکنون این شرکتها قالب دولتی دارند و وضعیت آنها تعیین تکلیف شده است.
به گفته این مقام مسئول در حوزه شرکتهای پالایشی، بخش عملیات انتقال گاز و ذخیره سازی اگرچه تمام سهام آنها به وزارت نفت تعلق دارد، اما قرار نیست تمام فعالیتهای این شرکتها از طریق پرسنل رسمی اداره شود.
وی افزود: در حال تدوین و برنامه ریزی بستههای فعالیتی، کاری، عملیاتی و اجرایی هستیم تا بتوانیم بخش خصوصی را برای ورود به این شرکتها آماده کنیم و واگذاری تعمیرات اساسی به بخش خصوصی توانمند از جمله این اقدام ها است.