به گزارش نفت دیلی، سالانه ٨٦ میلیارد مترمکعب (معادل ٢١ درصد) تولید گاز طبیعی کشور در افق سال ١٤٠٤ به مجتمعهای پتروشیمی اختصاص می یابد.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ظهر امروز (سه شنبه، ١٤ مرداد) در نخستین گردهمایی مدیران طرح های صنعت پتروشیمی در منطقه عسلویه اظهار کرد: کسب رتبه نخست منطقه به لحاظ ارزش محصولات، استفاده از ٢١ درصد (معادل ٨٦ میلیارد مترمکعب) تولید گاز طبیعی کشور در مجتمعهای پتروشیمی، کسب سهم ٤٠ درصدی از صادرات غیر نفتی کشور و ایجاد ارتباط میان ٣٠ هزار واحد پایین دستی و میان دستی از جمله اهداف آتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در افق سال ١٤٠٤ است.
راهبرد مشخصی در واگذاری واحدهای پتروشیمی وجود نداشته است
مرضیه شاهداری مزیت توسعه صنعت پتروشیمی ایران را وجود انواع خوراک، وجود زیرساختها و داشتن تجربه، وجود خوراک اتان و میعانات گازی در میدان گازی پارس جنوبی، نیروی انسانی کارآمد و دسترسی به آب های آزاد اعلام کرد.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه طی سالهای گذشته حدود ٣٦٢ هزار میلیارد ریال از دارایی های شرکتهای زیرمجموعه این شرکت (معادل ٢٥ درصد کل واگذاری های کشور) به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: نبودن راهبرد مشخص در واگذاری طرحها و واحدهای تولیدی طی این سالها کاملا مشهود است.
تشریح دلایل تاخیر در اجرای طرحهای صنعت پتروشیمی
شاهداری دلایل تاخیر در روند طرحهای صنعت پتروشیمی در سالهای اخیر را، ناتوانی بخش خصوصی در تامین منابع مالی، ضعف مدیریتی در طرحهای بالادستی، اجرای نادرست زیرساختها از سوی شرکتهای خصوصی واگذار شده، نبود تمایل در بخشهای تولیدی خصوصی شده برای سرمایه گذاری در توسعه طرحها و تحریم های بین المللی اعلام کرد.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی مهمترین چالشها در روند اجرای طرحهای موجود در منطقه عسلویه را شامل، مشکلات تامین منابع مالی و عقد قراردادهای خوراک طرحها و بخشهای یوتیلیتی، توجه نداشتن بخش خصوصی به اجرای طرحهای عام المنفعه در منطقه و رعایت نکردن استانداردها و محاسبه های لرزه ای در طرحها با توجه به نزدیکی این منطقه به گسل عسلویه دانست.
وی گفت: راهبردها و پیشنهادهای صنعت پتروشیمی برای برون رفت این صنعت از وضعیت کنونی شامل، حفظ سهم حداقل ٢٠ درصدی شرکت در طرحهای جدید، تشکیل شورای راهبردی طرحها در مناطق ویژه و سایر مناطق با محوریت مدیریت طرحها توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای نظارت عالیه بر اجرای طرحها با همکاری متقابل سهامداران و بخش خصوصی است.
شاهداری با بیان اینکه بیش از ١٠٠٠ هکتار در فازهای یک و دو مجتمعهای پتروشیمی در منطقه عسلویه زمین اختصاص یافته است، گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی باید ١٠ درصد از فضاهای صنعتی به فضای سبز اختصاص یابد اما متاسفانه در این دو منطقه این امر تا کنون محقق نشده است، از این رو فضاهای باقی مانده در فاز ٢ مجتمعهای پتروشیمی عسلویه مانند دره شیطان به فضاهای سبز در آینده اختصاص می یابد و تلاش می شود به طرحهای جدید واگذار نشود.