به گزارش نفت دیلی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با تشریح عملکرد یکسال گذشته این شرکت در صنعت پتروشیمی گفت: با عملی شدن طرحهای این شرکت و رسیدن مجتمعهای تولیدی کنونی به ظرفیت اسمی، تولید کشور به ١٨٠ میلیون تن در سال خواهد رسید.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی رسیدن میزان تولید در واحدهای پتروشیمی به ظرفیت نهایی را یکی از برنامهها و اولویتهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی یکسال گذشته اعلام و تصریح کرد: ظرفیت مجتمعهای پتروشیمی درحال حاضر ٦٠ میلیون تن است، اما تنها ٤٠ میلیون تن محصول تولید میکنند؛ از این رو بدون آن که سرمایهگذاری خاصی صورت بگیرد، میتوان حجم تولیدات را ٢٠ میلیون تن افزایش داد.
عباس شعریمقدم، با بیان این که طی یک سال گذشته تکمیل ١٥ طرح از ٦٢ طرح باقیمانده از برنامههای چهارم و پنجم با پیشرفت بالای ٦٠ درصد از دیگر برنامههای صنعت پتروشیمی از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم تاکنون است، افزود: علاوه بر ٦٢ طرح باقیمانده، ٣٦ طرح جدید نیز تعریف کردهایم که جمعاً ٦٠ میلیون تن دیگر ظرفیت تولید پتروشیمی کشور را بالا میبرد، ولی برای جذب سرمایهگذار برای این طرحها نیاز به سرمایهگذاری دولت برای احداث زیرساختها هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ادامه داد: خوشبختانه برای اکثر ٦٢ طرح باقیمانده از برنامههای چهارم و پنجم در صنعت پتروشیمی زیرساخت فراهم است، اما از آنجا که تا زیرساخت فراهم نباشد، سرمایهگذار، حاضر به سرمایهگذاری نخواهد بود، بنابراین نیاز است که زیرساختهای لازم را به نیابت از طرف دولت فراهم کنیم که برای این اقدام در حال مذاکره با دولت و مجلس هستیم.
شعریمقدم با اشاره به اینکه از ١٥ طرح اولویتدار یاد شده امسال پتروشیمیهای کاویان ٢، لرستان، مهاباد، تخت جمشید و اوره آمونیاک مرودشت به بهرهبرداری می رسد، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا مشکلات تأمین منابع مالی تعدادی از طرحهای مستقر در فاز دوم عسلویه را یا از طریق صندوق توسعه ملی یا از مسیر فاینانس چین حل کنیم تا بتوانند فعالیتهای خود را از سر بگیرند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: اخیراً فاینانس ٥ طرح از مسیر کشور چین قطعی شده و امید است هرچه زودتر بانک مرکزی این فاینانسها را تأیید کند تا این طرحها فعال شوند.
الزام مجتمعهای خصوصی به رعایت HSE
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: همان طور که میدانید در هر منطقهای که صنعت توسعه مییابد، اگر این توسعه متوازن نباشد، تمام امکانات منطقه توسط آن صنعت بلعیده میشود و مردم بومی به زحمت میافتند.
وی افزود: بنابراین وقتی صنعتی نظیر پتروشیمی در یکی از مناطق شروع به توسعه میکند، به تدریج تمام امکانات آن منطقه نظیر امکانات رفاهی، بهداشتی و درمانی، مسکن، آموزش و پرورش و... را که اکثراً کفاف بومیان آن منطقه را هم نمیکند به خود اختصاص میدهد و بومیان در مضیقه قرار میگیرند، چرا که کارکنان صنعت از تواناییهای مالی بیشتری برخودارند. از این رو زمانی که صنعت در یک منطقه در حال توسعه است، باید در کنار آن، امکانات رفاهی نیز برای کارکنان آن صنعت ایجاد شود، در حالی که اکثر صنایع خصوصی شده به این موضوع بیتوجه هستند.
شعری مقدم ادامه داد: بدین منظور این شرکت آییننامه رگولاتوری را تدوین کرده است تا هنگام عقد قرارداد تأمین خوراک توسط صنعت نفت به شرکتها ارائه شود؛ به موجب این آییننامه مجتمعهای پتروشیمی موظف هستند برخی از نکات و دستورالعملهای صنعت پتروشیمی را در زمان فعالیت خود رعایت کنند که HSE و توجه به مسئولیتهای اجتماعی در کنار توسعه صنعت از آن جمله است.
معاون وزیر نفت افزود:بازرسان صنعت پتروشیمی نیز میتوانند هر زمان که نیاز باشد، بر حسن اجرای این آییننامه نظارت نمایند و اگر انحرافاتی مشاهده کردند، تذکر بدهند و راهنماییهای لازم را نیز به این صنایع کنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در شرایط حاضر ،خوراک تنها ابزار اعمال وظیفه حاکمیتی بر مجتمعهای واگذار شده است.