پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ساخت لوله گازی ساوث ادامه دارد
تاريخ خبر: دوشنبه، 20 مرداد 1393 ساعت: 11:29

به گزارش نفت دیلی، شرکت اتریشی او ام وی اعلام کرد که خط لوله گازی ساوث استریم با وجود تحریمهای غرب علیه روسیه ساخته می شود.

روزنامه فایننشال تایمز روز یکشنبه (١٩ مرداد ماه) به نقل از رئیس شرکت او ام وی اتریش اعلام کرد: اختلاف کنونی میان روسیه و غرب روی شرایط اوکراین، تاثیری روی برنامه ساخت خط لوله گازی ساوث استریم نخواهد داشت.

خط لوله ساوث استریم قرار است حدود ٦٣ میلیارد مترمکعب گاز روسیه را از مسیر دریای سیاه، بلغارستان، صربستان، مجارستان و اسلوونی به ایتالیا صادر کند.

گرهارد رویس گفت: هیچ کس نمی تواند به شما بگوید که خط لوله نسازید و این موضوعی ملی است و هر کسی می تواند برای خودش تصمیم بگیرد.

وی افزود: ساخت یک خط لوله، یک پروژه ٥٠ ساله است بنابراین باید به این پروژه ها دید واقع گرایانه داشت.

رویس اعلام کرد: احتمال تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه با نشانه گرفتن صنعت گاز آن یک تصمیم ناعاقلانه است.

وی افزود: ما در حوزه گاز با روسیه برای ٤٥ سال است که اتحاد داشته ایم و مصرف کنندگان به دریافت گاز از این کشور وابسته هستند و به این دلیل من جایی برای تحریم صنعت گاز روسیه نمی بینم.

رویس همچنین تاکید کرد: روسیه هم اکنون با خط لوله اوپال با ظرفیت سالانه ٣٦ میلیارد مترمکعب، در حال تحویل گاز است و این در حالی است که شرکت روسی گازپروم مجوز اتحادیه اروپا برای استفاده از این خط لوله با ظرفیت کامل را ندارد.

وی با تاکید بر این که افزایش تعداد مسیرهای عرضه گاز به اروپا برای تامین امنیت انرژی مفید است، گفت: داشتن ٤ خط لوله عرضه گاز بهتر از ٣ خط لوله و ٥ خط لوله بهتر از ٤ خط لوله است و این دیدگاهی واقع بینانه به شمار می رود.

بروکسل به دلیل اینکه اتحادیه اروپا به دنبال کاهش وابستگی به گاز روسیه است، توسعه این طرح را به حال تعلیق درآورده است.

بخش فراساحلی خط لوله ساوث استریم شامل چهار خط لوله موازی است که از بستر دریای سیاه می گذرد؛ هر خط لوله حدود ٩٣٠ کیلومتر طول و ظرفیت صادرات روزانه حدود ٤٠ میلیون مترمکعب گاز را دارد؛ شرکت ساوث استریم ترنسپورت جریان گاز را بدون وقفه کنترل و بررسی می کند.

مناقصه ساخت نخستین بخش فراساحلی خط لوله ساوث استریم در ماه مارس گذشته به شرکت ایتالیایی سایپم اس پی ای (زیرشاخه شرکت انی) واگذار شد.

فاز نخست خط لوله ساوث استریم با ظرفیت انتقال سالانه ١٥,٧٥ میلیارد مترمکعب گاز برای اواخر سال ٢٠١٥ برنامه ریزی شده است و همزمان با بهره برداری ٤ فاز این خط لوله در سال ٢٠١٨، کل ظرفیت انتقال گاز آن به ٦٣ میلیارد مترمکعب در سال می رسد.

شرکت گازپروم ٥٠ درصد، شرکت انی ایتالیا ٢٠ درصد و دو شرکت یی دی اف فرانسه و وینترشل آلمان هر یک ١٥ درصد از سهام خط لوله گازی ساوث استریم را در اختیار دارند.