پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


افزایش درآمدهای نفتی سبب تامین مواد اولیه کارخانه‌ها می‌شود
تاريخ خبر: سه شنبه، 21 مرداد 1393 ساعت: 13:49

به گزارش نفت دیلی، وزیر نفت گفت: افزایش صادرات نفت در کوتاه مدت منجر به افزایش درآمدهای ارزی شده و به خروج از رکود کمک می‌کند.

بیژن زنگنه، وزیر نفت امروز (سه شنبه، ٢١ مردادماه) در همایش تبیین سیاستهای اقتصادی دولت برای خروج از رکود گفت: افزایش درآمدهای نفتی در کوتاه‌مدت به خروج از رکود کمک کرده و سبب تامین مواد اولیه کارخانه‌ها می‌شود.

وزیر نفت افزایش تولید گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی را از جمله برنامه‌های وزارت نفت برای خروج از رکود غیر تورمی اعلام کرد.

وی با اشاره به مصرف ٢٧ میلیارد لیتر فرآورده در نیروگاههای کشور در سال گذشته تصریح کرد: ١٨ میلیارد دلار از منابع کشور صرف تامین این میزان فرآورده‌ها شد.

به گفته وزیر نفت، با افزایش تولید گاز، تولید میعانات گازی نیز افزایش یافته و این مهم ارزش افزوده زیادی به همراه دارد.

زنگنه با بیان این‌که هر فاز پارس جنوبی ٤٠ هزار بشکه میعانات گازی تولید می‌کند، تصریح کرد: با افزایش تولید گاز علاوه بر تولید میعانات گازی خوراک صنایع و پتروشیمی‌ها نیز تامین می‌شود.

وی ادامه داد: با تامین خوراک پتروشیمی تولید این واحدها ١٠ تا ١٢ درصد افزایش می‌یابد.

زنگنه با بیان این که استفاده از اوراق سلف نفتی می‌توانیم منابع افزایش تولید گاز را تامین کنیم، افزود: با هماهنگی بورس ١٠٠ میلیون دلار برای این پروژه تعریف شده است.

زنگنه تصریح کرد: صادرات غیر نفتی در سال ٩٣ به ٥ میلیارد دلار و در سال ٩٤ به ١٢ میلیارد دلار می‌رسد.

وزیر نفت با بیان این‌که بند "ق" تبصره بودجه یک فرصت بزرگ برای اشتغال زایی است، یادآور شد: ما باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

به گفته وی هم اکنون مقدار زیادی از بار کشور توسط کامیون حمل می‌شود که با استفاده از راه آهن به ازای هر تن کیلومتر ٣٠ سی سی در مصرف گازوئیل صرفه جویی می‌شود.

زنگنه گفت: سالانه ٤ میلیارد دلار سوخت صرف روستاهای کشور شد که با گازرسانی به این روستاها و تامین سوخت جایگزین در مصرف این میزان صرفه جویی شد.

وی تاکید کرد: در کشور سه میلیون موتورخانه نفت گاز مصرف می‌کنند که با کارهای ساده می‌توان ٣٠ درصد در مصرف آنها صرفه جویی کرد.

وزیر نفت با اشاره به گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: برای گازرسانی به این شهر ١,٥ میلیارد دلار اعتبار نیاز است، ضمن این که ایرانشهر و چابهار سالانه دو میلیارد دلار فرآورده مصرف می‌کنند.

به گفته وی سالانه ٢,٥ میلیارد لیتر گازوییل در چاههای آب کشاورزی مصرف می‌شود که با برق‌رسانی به این چاهها از مصرف این میزان فرآورده جلوگیری می شود.

زنگنه افزود: جایگزینی ١٤٠ هزار تاکسی فرسوده، ١٧ هزار اتوبوس و جایگزینی ٤٠٠ هزار موتورسیکلت برقی از دیگر برنامه‌های وزارت نفت در این حوزه است.

به گفته وزیر نفت اجرای طرح توسعه جایگاه های سی ان جی و بخاریهای با رده انرژی بالا از دیگر اقدامهای وزارت نفت است.