به گزارش نفت دیلی ، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت از تامین منابع ارزی مورد نیاز صنعت نفت در پنج سال آینده از داخل کشور خبر داد و گفت: برای اجرای برنامه پنجم توسعه مشکل مالی نداریم.
دکتر حسین نقره کار شیرازی افزود: با اولویت داشتن توسعه میدانهای مشترک و تعیین کمیته نظارت بر توسعه میدان های مشترک نفتی و گازی، همچنین بر اساس تصمیم اخیر در کارگروه ویژه نفت، تمام فازهای باقی مانده پارس جنوبی تامین مالی شده و بر این اساس در سه تا چهار سال آینده هیچ میدان مشترک بدون توسعه نخواهیم داشت.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت با بیان این که در برنامه های سوم و چهارم توسعه کشور شاهد پیشرفتهایی در بخش نفت و گاز کشور بودهایم، اظهار داشت: پیشبینی شده است تولید نفت کشور در پایان برنامه پنجم توسعه به بیش از 5 میلیون بشکه در روز و تولید گاز به یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب افزایش یابد.
نقره کار تولید تقریبی گاز کنونی کشور را روزانه 600 میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: برخی کشورها با راه اندازی تنها معادل یک فاز پارس جنوبی آن را دستاوردی بزرگ به شمار میآورند، این در حالی است که ایران با دارا بودن ذخایر عظیم گازی (دومین کشور دارنده ذخایر گاز جهان) چند برابر دیگر کشورها تولید گاز دارد.
وی تقاضای کنونی نفت خام جهان را روزانه 85 میلیون بشکه اعلام کرد و گفت: در پنج سال آینده تقاضای نفت خام در دنیا افزایش خواهد یافت و در صورتی که عرضه و تقاضا متناسب با یکدیگر رشد نکند، طبیعی است بازار جهانی با تزلزل رو به رو خواهد شد.
نقرهکار آمریکا، چین، هند، اتحادیه اروپا، ژاپن، کره جنوبی و برزیل را کشورهای پرمصرف انرژی دنیا برشمرد و گفت: افزایش مصرف انرژی کشورهای یاد شده با رشد اقتصادی همزمان است؛ از این رو یکی از عوامل عمدهای که به حفظ و ارتقای جایگاه ایران در بازار جهانی میانجامد، هماهنگی رشد تولید با رشد اقتصادی است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت با تاکید بر این که برای تحقق این موضوع به افزایش سرمایهگذاری در صنعت نفت نیازمندیم، گفت: سالانه به حداقل 30 تا 35 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز نیاز داریم که بخش عمده آن مربوط به بخش بالادستی است.