به گزارش نفت دیلی ، مقام معظم رهبری سال 1390 را سال "جهاد اقتصادی " نامگذاری کرده اند و حضور ایشان در اولین روزهای سال نو در منطقه پارس جنوبی به عنوان قطب اقتصادی کشور، حاکی از نگاه ویژه شان به صنعت نفت و علی الخصوص میادین مشترک است.
،مقام معظم رهبری در جمع کارکنان صنعت نفت در منطقه پارس جنوبی ضرورت نامگذاری سال جاری به نام "جهاد اقتصادی" را اینگونه تبیین فرمودند که ملت ایران در این برهه از زمان، جهادش به طور عمده در عرصهی اقتصاد است.
ایشان منطقه ی پارس جنوبی را منطقهی اقتصادی عنوان کردند که متکی بر تولید است و فرمودند:' برای اقتصاد یک کشور، مهمترین بخشی که میتواند یک شکوفایی پایدار را به وجود بیاورد، تولید است؛ بخصوص آن بخش اقتصاد تولیدی ای که متکی است به دانش، متکی است به علم؛ اینجا اینجور است؛ هم اقتصادی است، هم تولیدی است، هم علمی است؛ دانشبنیان است. این، شایستهی ملت ایران است.'
مقام معظم رهبری با تاکید براینکه جهاد اقتصادی صرفا تلاش اقتصادی نیست ، فرمودند که در جهاد، حضور و رویاروئی با دشمن، مفروض است و معادل جهاد در ادبیات امروز " مبارزه" است.
صنعت نفت به عنوان محرک اصلی اقتصاد کشور، دارای ظرفیت های بسیار بالای سخت افزاری و نرم افزاری درجهت تسریع رشد اقتصادی و نیز ارتقای نقش در عرصه بین المللی است.
"سیدمسعود میرکاظمی" وزیر نفت در مراسم بازدید نوروزی مقام معظم رهبری از مراحل مختلف توسعه میدان گازی پارس جنوبی از برنامه ریزی وزارت نفت برای سرمایه گذاری 90 میلیارد دلاری در حوزه های بالادستی و پایین دستی پارس جنوبی خبر داد و افزود: از این میزان 60 میلیارد دلار در صنایع بالادستی و 30 میلیارد دلار در صنایع پایین دستی سرمایه گذاری می شود.
وی با اشاره به آخرین وضعیت سرمایه گذاری درصنعت پتروشیمی در منطقه ویژه انرژی پارس از انجام 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای احداث طرح های مختلف پتروشیمی در این منطقه خبر داد.
زمینه های تحقق جهاد اقتصادی در صنعت نفت از سال گذشته فراهم شده و تلاش کارکنان زحمتکش و متخصص این صنعت برای عملی کردن افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور مصداق بارز جهاد اقتصادی است. این تلاش سبب شد دشمنان در تحریم عرضه بنزین به ایران خلع سلاح شوند.
جمهوری اسلامی ایران در سال 1389 نه فقط به خودکفایی درتولید بنزین دست یافت، بلکه توانست جایگاهی در میان کشورهای صادرکننده بنزین جهان کسب کند.
این حرکت در سال جهاد اقتصادی با بهره برداری از تعدادی از پروژه های بنزین سازی در دست اجرا ادامه خواهد یافت.
"علیرضا ضیغمی" معاون وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از صادرات بنزین کشور همزمان با افزایش ظرفیت تولید روزانه بنزین کشور به میزان 28 میلیون لیتردر سال 1390 خبر داده است.
وی بابیان اینکه مجوز صادرات یک میلیارد لیتر بنزین و دیگر فرآورده های نفتی کسب شده است، افزود: هم اکنون بازاریابی برای صادرات این میزان بنزین آغاز شده است و با توجه به بالابودن ذخایر بنزین کشور، صادرات این فرآورده راهبردی از محل ذخایر انجام می شود.
معاون وزیرنفت درباره برنامه صادرات بنزین در سال جاری گفت: با توجه به افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور به میزان روزانه حدود 72 میلیون لیتر و کاهش مصرف این فرآورده و رسیدن به سطح روزانه حدود 52 تا 53 میلیون لیتر، مابه التفاوت تولید و مصرف بنزین در سال جاری برای صادرات اختصاص می یابد.
به گفته ی ضیغمی با راهاندازی فاز اول طرح توسعه پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند در بهمن ماه سال 89 بیش از یک میلیون و 100 هزار لیتر نفتا که خوراک واحد بنزین سازی است، به ظرفیت تولید کشور افزوده شد.
وی بابیان اینکه جهاد اقتصادی برای ما در صنعت پالایش و پخش است، افزود: با راهاندازی واحدهای جدید پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند یکی پس از دیگری و همچنین واحدهای طرح افزایش ظرفیت پالایشگاههای آبادان، لاوان و اصفهان و دیگر پالایشگاهها، اخبار بسیار درخشانی در سال 90 از افزایش ظرفیت فرآوردههای نفتی و همچنین صادرات بنزین برای مردم ایران خواهیم داشت.
"عبدالحسین بیات" معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز درخصوص فعالیت های این بخش در سال جاری گفت: درسال جهاد اقتصادی مجتمع پتروشیمی اروند به عنوان بزرگترین زنجیره تولید پی.وی.سی جهان، مجتمع پتروشیمی پلیمر کرمانشاه، فاز اول خط لوله اتیلن غرب، مجتمع پتروشیمی کاویان، واحد ان اف سوم مجتمع پتروشیمی بندر امام، اسکله دوم مایعات پتروشیمی در بندر ماهشهر و چندین طرح جدید پتروشیمی در سایر نقاط کشور راه اندازی خواهد شد.
به گفته ی وی در سال گذشته هشت طرح جدید پتروشیمی شامل واحد پلی اتیلن سبک پتروشیمی امیرکبیر، طرح جامع آبرسانی ماهشهر، طرح اسید فسفریک جنوب، طرح توسعه فاز دوم مجتمع پتروشیمی فجر و مبین، طرح پلی استایرن پتروشیمی تبریز، فاز دوم مجتمع پتروشیمی پردیس، مجتمع پتروشیمی مروارید و طرحهای تولید دانش فنی محصولات پتروشیمی به طور رسمی در مدار بهره برداری قرار گرفت.
متخصصان صنعت نفت در سال 'جهاد اقتصادی' که مبارزه با دشمنان درعرصه اقتصادی می توان تبیین کرد ، به طور قطع با دانش و توان فنی خود هر روز به موفقیت های جدید در خودکفایی و شکستن سد تحریمها که تاکنون بر کشور بی اثر بوده است، دست خواهند یافت.