پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


نصب سامانه اعلام و اطفای حریق در پالایشگاه بندرعباس
تاريخ خبر: پنجشنبه، 23 مرداد 1393 ساعت: 10:40

به گزارش نفت دیلی، سامانه اعلام و اطفای حریق توربینهای گازی پالایشگاه بندرعباس توسط متخصصان داخلی با موفقیت طراحی و ساخته شد.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: سامانه اعلام و اطفای حریق توربینهای گازی پالایشگاه بندرعباس با اتکا به توانایی متخصصان شرکت و برای نخستین بار در کشور توسط کارکنان بخش نگهداری و تعمیرات ابزار دقیق پالایشگاه طراحی و روی توربینهای گازی پالایشگاه نصب شد.

هاشم نامور افزود: سامانه اعلام و اطفای حریق توربینهای گازی با ٤١٠٠ نفر-ساعت کار در سال ٩٠ طراحی و ساخته شد و تا سال ٩٢ انواع آزمایشها انجام و نواقص آن رفع شد.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از این از سامانه اطفای حریق ساخت یک شرکت ایتالیایی روی توربینها استفاده می شد، گفت: عملکرد کاذب حسگرهای حرارتی، تخلیه اشتباه گاز CO٢ برای خاموش کردن حریق احتمالی، خاموش شدنهای پی در پی توربین و عدم امکان تامین قطعات یدکی از جمله مشکلات سامانه مذکور بود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس افزود: در سامانه جدید محل قرارگیری و تعداد حسگرهای حرارتی، ساختار و سامانه کنترل حسگرها تغییر و طراحی جدید روی آنها انجام شد و علاوه بر اعلام حریق، امکان اعلام دیگر خطاهای سامانه مانند اعلام کد خطاهای ایجاد شده روی پردازشگرها و اتصال کوتاه یا باز شدن حسگرها نیز فراهم شد که موجب تسهیل در امر نگهداری میشود.

نامور با بیان اینکه در سامانه اطفای حریق جدید بجای یک حسگر در هر بخش توربین از دو حسگر حرارتی و بجای یک پردازشگر از ٣ پردازشگر استفاده شده است، ادامه داد: برای اعلام حریق باید هر دو حسگر، وجود آتش در توربین را تشخیص داده و حداقل دو پردازشگر اعلام حریق کنند تا توربین خاموش و گاز CO٢ برای خاموش کردن آتش آزاد شود.

او تاکید کرد: این طرح خلاقانه مطابق با اصول دقیق مهندسی صورت گرفته و با توجه به اینکه ایجاد مشکل در هر دو حسگر و یا در هر دو پردازشگر در یک زمان بطور تقریبی صفر است، در نتیجه بیشترین حاشیه امنیت برای این سامانه فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس با اشاره به صرفه جویی و هزینه پایین اجرای طرح توسط متخصصان داخلی شرکت گفت: طراحی، ساخت و نصب سامانه اطفای حریق توربینهای گازی در سال ١٣٩٠، ٢ میلیارد ریال برآورد شد.

به گفته وی سهولت در تامین قطعات یدکی و راه اندازی، امنیت بالا و صرفه جویی اقتصادی از مزایای این طرح است.

بر اساس این گزارش پالایشگاه نفت بندرعباس دارای چهار توربین گازی است که هر کدام توانایی تولید ٣٠ مگاوات برق دارند. از توربینهای گازی علاوه بر تولید برق مورد نیاز پالایشگاه، بمنظور تولید بخار مورد نیاز واحدهای فرآیندی نیز استفاده می شود.

شرکت پالایش نفت بندرعباس با ظرفیت پالایش روزانه ٣٥٠ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی، سومین پالایشگاه نفت کشور به لحاظ ظرفیت پالایشی است که ١٩ درصد فرآورده های نفتی کشور را تولید می کند.

بنزین، گاز مایع، نفتگاز، نفت سفید، سوخت جت، نفتای سنگین صادراتی، نفت کوره و گوگرد از جمله محصولات تولیدی شرکت پالایش نفت بندرعباس است.