پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


پژوهشگاه صنعت نفت؛ آزمایشگاه مرجع قطعات صنایع نفت و گاز
تاريخ خبر: چهارشنبه، 29 مرداد 1393 ساعت: 10:54

به گزارش نفت دیلی، تکیه صنعت نفت بر راهبری عملیات تولید، ارزش افزوده ٣٠ دلاری را به ازای هر بشکه نفت به همراه دارد؛ در حالی که با بهره مندی از تمام زنجیره های ارزش این صنعت، ارزش افزوده تولیدی به ١٤٠ دلار به ازای هر بشکه افزایش می یابد.

معاون فناوری و امور بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت در میزگرد تخصصی با موضوع "تبیین نقش پژوهشگاه در تعامل با شرکتهای پیمانکار عمومی در اجرای طرحهای بزرگ صنعت نفت"، سیاستهای توسعه فناوری و دستیابی به دانش فنی پژوهشگاه صنعت نفت را با رویکرد جهش فناورانه و با راهبرد ایجاد شرکتهای پیمانکار عمومی دارای بنیه مالی قوی همراستا با سیاستهای اقتصاد مقاومتی تشریح کرد و گفت: زنجیره ارزش صنعت نفت از پنج حلقه تشکیل شده است که پژوهشگاه در هر یک از این حلقه ها می تواند نقش آفرین باشد.

امیرعباس حسینی حلقه نخست را حلقه توسعه و تجارت فناوری عنوان کرد و گفت: بیشترین فعالیت و تاثیرگذاری پژوهشگاه صنعت نفت در این حلقه است و فعالیتهای توسعه و تجارت فناوری پژوهشگاه بخصوص طی سالهای اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.

وی طراحی و مهندسی، ساخت و نصب، راهبری و عملیات تولید و در نهایت، انتقال و توزیع محصول را به عنوان چهار حلقه دیگر زنجیره ارزش صنعت نفت مورد اشاره قرار داد و افزود:  در بخش طراحی و مهندسی نیز پژوهشگاه می تواند پروژه را در طراحی پایه و مفهومی فناوریها یاری کند که نمونه این فعالیت را می توان در قرارداد احداث کارخانه GTL در کشور شاهد بود.

به گفته حسینی، در حلقه ساخت و نصب، پژوهشگاه بیشتر نقش نظارتی خود را در قطعات و تجهیزات صنعت نفت ایفا می کند و حوزه استانداردها و مرجعیتها فعال است.

وی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت در حلقه راهبری عملیات تولید، هیچ مزاحمتی در فرایند تولید ایجاد نمی کند و در زمینه انتقال و توزیع محصول نیز آمادگی دارد علاوه بر فعالیتهای درحال اقدام در حوزه پایین دست، در ایجاد ترکیبهای جدید و ارائه محصولات نوآورانه نیز بیش از پیش مشارکت کند.

حسینی خاطرنشان کرد: بررسیهای ما نشان می دهد در حالی که ارزش افزوده به کارگیری زنجیره راهبری عملیات تولید به ازای هر بشکه، ٣٠ دلار ارزش افزوده ایجاد می کند، ارزش افزوده حاصل از به کارگیری کل حلقه های این زنجیره، ١٤٠ دلار برای هر بشکه برآورد می شود.

تربیت نیروهای متخصص برای مدیریت مگاپروژه های صنعت نفت

معاون فناوری و امور بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت، نقش آموزشی پژوهشگاه را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: پژوهشگاه می تواند در مدیریت مگاپروژه ها و تربیت نیروی انسانی متخصص از طریق برگزاری دوره های آموزشی و همکاری با دانشگاهها و موسسات خارجی نیز راهگشا باشد و نقش تسهیلگری را ایفا کند.

حسینی با بیان این که پژوهشگاه صنعت نفت در بازتعریف مسئولیتهای خود، این مجموعه را به عنوان یک مرکز تحقیق و توسعه دولتی (GRI) معرفی می کند، ادامه داد: پژوهشگاه، تشکیل شرکتهای دانش بنیان را  نخستین بار در صنعت نفت کلید زد و به این منظور در حوزه های مختلف بخصوص بخش پایین دستی نسبت به تشکیل این دسته از شرکتها اقدام کرده است.

وی سیاستهای پژوهشگاه صنعت نفت را در راستای اجرایی کردن سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: همچنین پژوهشگاه با هدف جذب نیروهای متخصص از شرکتهای بین المللی و تجهیز شرکتهای فنی و مهندسی در کشورهای پیشرفته، مذاکراتی را با کشورهای مختلف از جمله کانادا، انگلیس، دانمارک، هلند، ژاپن، چین، استرالیا و کوبا انجام داده است.

پژوهشگاه صنعت نفت؛ آزمایشگاه مرجع قطعات صنایع نفت و گاز

حسینی در ادامه از تعیین پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان تضمین کننده کیفیت و آزمایشگاه مرجع کشور در حوزه قطعات صنایع نفت و گاز خبر داد و اعلام کرد: به طور نمونه، با توجه به انتخاب پژوهشگاه به عنوان مرجع تست پمپها، هم اکنون بررسی کمپرسورهای CNG را در دستور کار داریم.

وی همچنین کاهش آسیب پذیری اقتصاد را منوط به افزایش بهره وری و کاهش وابستگی به ستاده های خام عنوان و خاطرنشان کرد: بررسی زنجیره های ارزش صنعت نفت و برآورد ارزش افزوده این زنجیره ها نیز پرهیز از خامفروشی و بهره گیری از هر پنج حلقه این زنجیره را یادآور می شود.

گفتنی است:  میزگرد تخصصی "تبیین نقش پژوهشگاه در تعامل با شرکتهای پیمانکار عمومی در اجرای طرحهای بزرگ صنعت نفت"، با حضور محمدرضا مقدم معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری، حمیدرضا کاتوزیان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و جمعی از مدیران پژوهشگاه و نمایندگان پیمانکاران عمومی، صبح امروز (٢٨ مردادماه) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.