به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت و گاز عمان خبر داد مطالعات امکانسنجی بر روی خط لوله انتقال گاز ایران آغاز شده، اما هنوز مشاوران انجام این گاز تعیین نشدهاند.
دولت عمان هنوز مشاورانی را که باید مطالعات امکانسنجی احداث خط لوله 260 کیلومتری انتقال گاز ایران به این کشور را انجام دهند، تعیین نکرده است، از این رو احتمال دارد که این امر سبب تاخیر در اجرای این پروژه شود.
سلیم ناصر العوفی معاون وزیر نفت و گاز عمان در این باره گفت: فعالیت برای انجام مطالعات امکانسنجی در حال حاضر آغاز شده است، ما مناقصه انجام مطالعات امکانسنجی را نهایی نکردهایم. ما در ابتدا به مطالعات امکانسنجی نیاز داریم.
توافق برای خرید حدود 60 میلیارد دلار گاز طبیعی از ایران در 25 سال آینده به همراه پروژه احداث خط لوله یک میلیارد دلاری انتقال گاز ایران به عمان در جریان سفر حسن روحانی ریاستجمهوری ایران در ماه مارس به مسقط حاصل شد و به امضا رسید.
این خط لوله پیشنهادی استان هرمزگان ایران را به منطقه سوهار در عمان متصل خواهد کرد. این توافقنامه پس از انعقاد یادداشت تفاهمی در جریان سفر سلطان قابوس پادشاه عمان به تهران در ماه آگوست به امضا رسید.
العوفی در مورد آخرین پیشرفتهای این پروژه افزود: ما نیازمند توافق در مورد مسیر دقیق این خط لوله هستیم. ما نیازمند نهایی کردن مطالعات امکانسنجی هستیم. ما باید مطمئن شویم که چه کسی این مطالعات را انجام میدهد و تحت تاثیر تحریمهای علیه ایران و غیره قرار نگیرد. در نتیجه این پروژه آسانی نیست.
محمد بن حمد الروحی وزیر نفت و گاز عمان پیش از این گفته بود، پروژه خط لوله انتقال ایران و عمان تا پایان سال 2017 باید تکمیل شود.
علیاکبر سیبویه سفیر ایران در عمان نیز پیش از این گفته بود، گاز مازاد که پیشبینی میشود 50 درصد کل گاز صادراتی به عمان را تشکیل دهد، به ژاپن، کره جنوبی و به ویژه به هند صادر خواهد شد.
در ماه ژوئن، کویت دومین کشوری بود که اعلام کرد که در نظر دارد، تا گاز طبیعی از ایران بخرد.
وزیر نفت کویت گفت: ایران مقادیر قابل توجهی گاز دارد و کویت از طریق همکاری میان دو کشور به این گاز نیاز دارد.
جدیدترین توافق میان ایران و عمان، یادداشت تفاهمی برای احداث کریدوری است، از ازبکستان آغاز و پس از عبور از ترکمنستان از طریق ایران به عمان وارد میشود.