پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


افزایش تقاضای انرژی در جهان
تاريخ خبر: چهارشنبه، 5 شهريور 1393 ساعت: 09:30

به گزاش نفت دیلی، تقاضای جهانی انرژی روندی افزایشی دارد و بررسیها نشان می دهد که تقاضای انرژی تا سال ٢٠٥٠ میلادی تا ٧٠ درصد افزایش می یابد.

کریستوف فرای، دبیرکل شورای جهانی انرژی (WEC) در نخستین روز از برگزاری دهمین همایش بین المللی انرژی گفت: شورای جهانی انرژی در سالهای اخیر موفق به جذب اعضای جدیدی از منطقه خاورمیانه مانند کشورهای لیبی و عراق و از آمریکای جنوبی اکوادور و شیلی بوده است.

این شورا نمایندگی سه هزار سازمان فعال را در حوزه های مختلف انرژی بر عهده دارد و این شرایط نشان دهنده افزایش اهمیت روزافزون بحث انرژی در جهان است.

وی افزود: سردرگمی و تردیدها در حوزه انرژی نخستین موضوعی است که می خواهم به بحث در باره آن بپردازم هم اکنون بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ با سردرگمی در حوزه انرژی روبرو هستیم و این شرایط در ٢٠ سال گذشته با افزایش همراه بوده و هم اکنون به مهمترین بخش سرمایه گذاریها در جهان تبدیل شده است.

دبیرکل شورای جهانی انرژی تصریح کرد: قیمتهای گاز افزایش قیمتهای CO٢ و دسترسی به آن که برای زیرساختهای انرژی مهم هستند از این تردیدها به شمار می آید.

فرای اعلام کرد: امروز شاهد انقلابهای زیادی در سراسر دنیا هستیم که از جمله آن می توان به انقلاب صنعت گاز در آمریکا اشاره کرد به طوریکه مشارکت گازی در این منطقه ظرف هشت سال از رقم ٣,٢ درصد به ٢٠ درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در زمینه انرژیهای خورشیدی این رقم از ٤,٧ درصد به ٦.٢ درصد ظرف مدت ٥ سال افزایش یافته است.

فرای گفت: افزایش بی ثباتی و رکود مالی از مهمترین چالشهای حوزه انرژی به شمار می رود.

دبیرکل شورای جهانی انرژی ادامه داد: امروزه بحث کارآمدی انرژی اهمیت ویژه ای دارد و یکی از چالشهای اصلی حوزه انرژی جهان به شمار می رود که نیازمند کار و تلاش بیشتری است.

به گفته فرای، در سالهای اخیر شاهد رشد مصرف انرژیهای تجدیدپذیر در آمریکای شمالی بوده ایم.

وی تصریح کرد: برای مقابله با تردیدهای حوزه انرژی که یکی از چالشهای فعالان بخش انرژی است باید برنامه ریزی و عوامل اصلی را بشناسیم.

دبیرکل شورای جهانی انرژی اظهار کرد: در پروژه مطالعاتی ما برای بررسی بی ثباتی انرژی ١٥ عامل را بررسی کردیم که فناوری و دسترسی به فاینانس از عوامل اصلی بوده است.

فرای ادامه داد: بر اساس بررسیها و مطالعات، دولتها نقش مهمی در مدیریت انرژی دارند، دولتها سیاستگزاری می کنند و نقش نظارتی بر عهده دارند، البته در این میان نیز فناوری نقش مهمی در مدیریت منابع انرژی دارد و شرکتها باید در این زمینه فعالیت کنند تا همواره در تامین انرژی برای مصرف کنندگان آماده باشیم.

وی درباره بحث تقاضای انرژی جهانی گفت: تقاضای جهانی انرژی روندی افزایشی دارد و عوامل زیادی در این افزایش تقاضا تاثیرگذارند؛ بررسیها نشان می دهد که تقاضای انرژی تا سال ٢٠٥٠ میلادی از ٣٠ درصد تا ٧٠ درصد افزایش می یابد.

فرای تصریح کرد: استفاده از سوختهای فسیلی که هم اکنون در سبد انرژی جهان سهم ٨٠ درصدی دارد در دوره مورد بررسی به ٦٠ تا ٧٠ درصد کاهش می یابد بنابراین باید برای استفاده از سوختهای فسیلی به کارآمدی آن توجه شود.

دبیرکل شورای جهانی انرژی ادامه داد: انتظار می رود تقاضای گاز طبیعی در جهان از هم اکنون تا سال ٢٠٥٠ میلادی ٥٠ تا ١٠٠ درصد افزایش داشته باشد.

فرای گفت: بررسیها نشان می دهد سهم انرژی خورشیدی از رقم کنونی دو درصد تا سال ٢٠٥٠ میلادی به هشت درصد می رسد زیرا پتانسیلها و ظرفیتهای زیادی در انرژی خورشیدی وجود دارد.

وی تصریح کرد: مشارکت جهانی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر نیز در این دوره از ١٥ درصد به ٢٠ درصد می رسد.

به گفته فرای، بحث افزایش جمعیت نیز یکی از چالشهای حوزه انرژی در آینده به شمار می رود به طوریکه بررسیها نشان می دهد تا سال ٢٠٥٠ تعداد افراد محروم از منابع انرژی در جهان به ٣١٠ میلیون نفر خواهد رسید.

دبیرکل شورای جهانی انرژی گفت: ایران از سال ١٩٩٦ میلادی در زمینه کارآمدی انرژی تلاشها و برنامه های خود را آغاز کرده است و با توجه به پتانسیلهای فراوان، می تواند در زمینه کارآمدی انرژی گامهای مثبتی بردارد.