پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


نفتکش حامل نفت اقلیم کردستان عراق وارد آمریکا شد
تاريخ خبر: يکشنبه، 16 شهريور 1393 ساعت: 11:02

 به گزارش نفت دیلی ،نفتکش یونایتد کالاوریتا که حامل نفت اقلیم کردستان است، پس از سه ماه توقف در آبهای خلیج مکزیک به سمت تگزاس به راه افتاد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از سامانه های ردیابی کشتیها، نفتکش حامل نفت اقلیم کردستان عراق که از ماه ژوئیه در خلیج مکزیک منتظر اجازه ورود به آبهای آمریکا بود، لنگرهای خود را بالا کشیده و به سمت تگزاس در حرکت است.

اطلاعات گارد ساحلی آمریکا نشان می دهد که نفتکش یونایتد کالاوریتا پس از گذشت سه ماه از مناقشه بغداد و اقلیم کردستان که منجر به توقف این نفتکش در آبهای خلیج مکزیک شد، با سرعت آهسته ١,٢ گره دریایی به سمت شرق به حرکت در آمده است.

نفتکش یاد شده که ٩٥ درصد ظرفیت آن پر است حامل یک میلیون بشکه نفت اقلیم کردستان عراق است. این نفتکش در این مدت در منطقه دریایی تخلیه بار گالوستون لنگر انداخته بود. این منطقه که در ٦٠ مایلی سواحل هوستون واقع است برای تخلیه دریایی بار کشتی های بسیار بزرگی که نمی توانند به پایانه هوستون وارد شوند، طراحی شده است.

در همین حال، گارد ساحلی آمریکا با اظهار اینکه مقصد نفتکش یاد شده همچنان منطقه گالوستون عنوان شده است، اعلام کرد که از برنامه های این نفتکش اطلاعی ندارد.

نفتکش یونایتد کالاوریتا در حالی به سمت آمریکا به حرکت در آمده است که هفته پیش برای چند روز از صفحه رادارها ناپدید شده بود.

پیش از این نفتکشهایی که حامل نفت ایران و یا کردستان عراق بودند با خاموش کردن سامانه های ردیابی خود اقدام به تخلیه بار کردند، این اقدام رهگیری حرکت و مقصد آنها را بسیار سخت می کند.

چند روز پیشتر نیز نفتکش کاماری که حامل نفت اقلیم کردستان عراق بود در شمال مصر از روی صفحه رادارها محو شد و دو روز بعد در حالیکه نفت خود را تخلیه کرده بود در نزدیکی فلسطین اشغالی دیده شد.

نفتکش یونایتد امبلم نیز در اواخر ماه ژوئیه بخشی از محموله نفتی خود را که متعلق به اقلیم کردستان بود در جنوب دریای چین به نفتکش دیگری تحویل داد.

بغداد که صادرات نفت این کشور را به طور کامل در انحصار خود می داند، شکایتی را برای جلوگیری از تحویل محموله نفتکش یونایتد کالاوریتا به دادگاههای آمریکا تحویل داده بود تا بتواند از این راه کنترل آن را در اختیار بگیرد.

این شکایت نشان داد که بغداد همه اقدامهای قانونی و دیپلماتیک را برای متوقف کردن صادرات نفت اقلیم کردستان عراق انجام می دهد.

از سوی دیگر کردهای عراق معتقدند صادرات نفت یکی از اقدام های ضروری برای تحقق بخشیدن به رویای استقلالشان است.