به گزارش نفت دیلی ، وزیر نفت از به تاخیر افتادن صادرات گاز ایران به عراق خبر داد و گفت: هم اکنون آن منطقه دست نیروهای گروه تروریستی داعش است.
بیژن زنگنه، در حاشیه اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در جمع خبرنگاران گفت: نابسامانی های عراق، صادرات گاز طبیعی ایران به این کشور را به تاخیر می اندازد.
وی درباره این که آیا ایران برای صادرات نفت عراق به این کشور کمک می کند، تصریح کرد: عراقیها کمکی از ایران نخواستند و ایران هم کمکی به آنها نکرده است.
درباره تهاتر نفت خام با روسیه مذاکره نشده است
زنگنه درباره این که آیا شاهد سرمایه گذاری روسیه در آینده نزدیک در ایران خواهیم بود، گفت: سرمایه گذاری نه؛ چون سرمایه گذاری ترم حقوقی خاص خود را دارد، اما روسها برای حضور در ایران تمایل بسیاری دارند.
وی درباره این که مذاکرات ایران و روسیه در چه مرحله ای است، اظهار کرد: در همان مرحله ای که لازم باشد، قرار دارد.
زنگنه در این باره که وزیر انرژی روسیه حرفهای شما مبنی بر تبادلات بانکی دو کشور با استفاده از پول ملی دو کشور را تایید نکرد، گفت: در این زمینه تفاهم کامل انجام شد.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا آماری از بدقولی روسها در ایران ندارید، در پاسخی کوتاه گفت: آمار دارم.
وی درباره این که چرا بیشتر محور مذاکرات ایران و روسیه روی صادرات محصولات کشاورزی و غذایی بوده است، گفت: ایران چیزی بیشتر از این برای ارائه نداشت، تنها اندکی صادرات خدمات فنی بوده است که باید در این زمینه صحبت شود.
وی با اشاره به این که بازار روسیه در مقایسه با اقتصاد ایران بزرگ است و روز به روز زندگی آنها بهتر می شود، افزود: تقاضای روسها در حال افزایش است که در این زمینه باید شرکتهای ایرانی بازاریابی کنند.
زنگنه افزود: کالاهای مصرفی برای روسیه مطلوب است و ایران در گذشته کالای مصرف نهایی تولید و به روسیه صادر می کرد و حال زمان آن است که بازرگانان و صنعتگران برای خود جا باز کنند.
وزیر نفت درباره این که سهم بخش نفت و گاز از افزایش ١٠ برابری مبادلات تجاری ایران و روسیه، چقدر است، اظهار کرد: پس از این که مشخص شد، جواب سوالتان را دریافت می کنید.
وی درباره این که آیا در مذاکره با روسها بر سر تهاتر نفت خام و فرآورده های نفتی توافقی شده است، تصریح کرد: درباره تهاتر نفت خام با روسیه هیچ صحبتی نشده است.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا شما از پاسخ الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه درباره این که هواپیمای توپولف امن ترین هواپیماست قانع شدید، اظهار کرد: این موضوع در حوزه کاری من نیست.
وزیر نفت درباره این که آیا در نشست آینده اوپک بحث کاهش عرضه نفت خام در بازار مطرح می شود، اظهار کرد: نمی توان از هم اکنون برای چند ماه آینده صحبت و پیش بینی کرد.
درباره وزارت انرژی چیزی نشنیدم
زنگنه درباره ادغام وزارت نفت و نیرو و تشکیل وزارت انرژی گفت: من چنین چیزی نشنیدم و تا زمانی که چیزی نشنوم نمی توانم درباره آن صحبت کنم.
وزیر نفت درباره تحریم صادرات میعانات گازی ایران اظهار کرد: این تنها یک اقدام تبلیغاتی بوده، چون میعانات گازی ایران هیچگاه خارج از تحریم قرار نداشته است.
احداث خط لوله در خاک پاکستان آغاز نشده است
زنگنه درباره صادرات گاز به پاکستان و این که آیا تا پایان امسال گاز به این کشور صادر می شود، اظهار کرد: پاکستان تا پاپان امسال از ایران گازی دریافت نمی کند، چون ساخت خط لوله در خاک پاکستان هنوز آغاز نشده است.
وی درباره این که آیا ایران از پاکستان به دادگاه لاهه شکایت می کند، افزود: هرچیزی که به لاهه نمی رود اما بحث حقوقی جدی با پاکستان وجود دارد و پاکستانیها تقاضای دارند که زمان بهره بری از خط لوله آی پی دو سال و نیم به تعویق بیفتد.
زنگنه افزود: ایران به طور اصولی به پاکستان جواب منفی نداده است و مذاکرات با این کشور همچنان ادامه دارد.
"دبه " در صادرات گاز با خط لوله
وزیر نفت درباره افزایش صادرات گاز به ترکیه هم اظهار کرد: هنوز تفاهمی بر سر افزایش صادرات ایران به ترکیه انجام نشده است.
زنگنه درباره شکایت ترکیه از ایران در دیوان بین المللی داوری نیز گفت: "دبه " جز لاینفک در قرارداد صادرات گاز با خط لوله است، همین روسها هم در صادرات گاز " دبه" درمی آوردند.
وی با بیان این که نباید از "دبه" در قرارداد صادرات گاز عصبی شد، تصریح کرد: در این شرایط باید برای دفاع از شکایتهای احتمالی در قراردادهای گازی تجهیز شد و به درستی دفاع کرد تا بتوان به منافع خود دست یافت.
زنگنه یادآور شد: این که قیمت گاز در یک قرارداد بلند مدت از اول تا آخر یکسان باشد، غیر ممکن است، زیرا کشورها برای بدست آوردن بازار، قیمت گاز را پایین می آورند، مانند بازیهای ورزشی که یکی برنده و دیگری بازنده می شود.
زنگنه درباره صادرات گاز به اروپا نیز گفت: صادرات گاز یک موضوع طولانی مدت است و این گونه نیست که بتوان یک ساله اقدام به صادرات گاز کرد.
وی با بیان این که ایران آمادگی افزایش صادرات گاز را دارد، درباره قرارداد گازی با عمان نیز گفت: قرارداد گازی با عمان طبق روال جلو می رود و ایران باید عملیات نقشه برداری در دریا را انجام دهد و سپس اسناد مناقصه تهیه شود.