پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


استقبال شرکتهای داخلی و خارجی از نهمین نمایشگاه ایران پلاست
تاريخ خبر: يکشنبه، 23 شهريور 1393 ساعت: 10:26

به گزارش نفت دیلی ، استقبال شرکتهای داخلی و خارجی از نهمین نمایشگاه ایران پلاست محدودیت و انحصار در تامین فضای نمایشگاهی مناسب در ایران، برای برگزاری رویدادهایی در ابعاد ایران پلاست همراه به عنوان یک تهدید به قوت خود باقی است  و این مساله فرصت بهینه سازی واقعی و موثر و انجام تحولات اساسی در اجرا را از برگزارکنندکان سلب می کند، اما به هر حال تجربه مستمر ٨ دوره سیاستگزاری و مدیریت اجرا توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی (به رغم تنوع و تعدد مجریان) به انباشت ذخیره مهمی از دانش و تجربه انجامیده است و از این رو شاخص های کلیدی نمایشگاه روند روبه رشدی را نشان می دهد.

ایران پلاست ٢٠١٤از سوم تا هفتم مهر سالجاری (٢٥ تا ٢٩ سپتامبر ٢٠١٤ میلادی) در چهار گروه کالایی برگزار می شود. بر اساس تجارب پیشین و نیز اطلاعات حاصل از پیش ثبت نام های انجام شده، هشت سالن به گروه کالاهای ساخته و نیمه ساخته، چهار سالن به ماشین آلات و تجهیزات، سه سالن به مواد اولیه و خدمات و یک سالن به متقاضیان خارجی اختصاص خواهد یافت.

استمرار در برگزاری، مهم ترین ویژگی ایران پلاست

یکی از مهمترین مختصات برگزاری نمایشگاه های بین المللی استمرار در برگزاری آن است. نمایشگاه ایران پلاست از سال ٨١ تا ٨٥، پنج دوره به صورت سالانه برگزار شد و  با هدف کیفی سازی از ششمین دوره تاکنون به صورت دوسالانه برگزار می شود.  زمان برگزاری این نمایشگاه که با توجه به سایر "پلاست" های معتبر منطقه ای و جهانی نظیر چاینا پلاست و عرب پلاست و ..  انتخاب شده است  همیشه در شهریور/مهر برگزار شده و تنها در دوره هشتم به دلیل همزمانی با اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران و تعطیلی اجباری نمایشگاه ها در آبان ماه برگزار شد.

در طول چند دوره گذشته اتحادیه ها و انجمن های صنفی حضور و مشارکت فعالی در برگزاری این رویداد داشته اند و از دوره هشتم این مشارکت در قالب ثبت نام و تسهیم فضای مناسب میان اعضا، بخشی از  فرایند واگذاری غرفه ها را سازمانی دیگر داده است. گرچه با اینترنتی شدن فرآیند ثبت نام ها و دسترسی الکترونیکی شرکتها به نقشه سالنهای نمایشگاه بخشی از اعتراض های همیشگی به تخصیص فضا از میان رفته است.

با این حال محدودیت فضا، تعیین کف و سقف قیمت های فروش غرفه ها از سوی شرکت سهامی نمایشگاه، تعداد  زیاد متقاضیان و تشدید اختلاف میان سالنها و امکانات آنها همواره مسئله ثبت نام را به یکی از چالشی ترین مسائل برگزاری رویدادهای تجاری بزرگ در ایران بدل ساخته است.

به گفته مدیر نهمین نمایشگاه ایران پلاست، در این دوره نیز اصل تعامل با تشکلها یکی از اصول محوری و مورد توجه برگزار کنندگان است و با پایان فرایند ثبت نام، نشستهای مستمرتر و هدفمندتری با این نهادها برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد مهم برگزار خواهد شد.

 بیشتر شرکتهای خارجی، پاویونی حضور دارند

از جمله مزایای برگزاری منظم نمایشگاه‌های ایران پلاست علاوه بر توسعه کمی و کیفی صنایع تکمیلی پتروشیمی، شرایطی است که به منظور رقابت با نمایشگاه‌های بزرگ منطقه‌ای و فرا منطقهای همچون چاینا پلاست، عرب پلاست و یورو ارشیا ترکیه فراهم می کند، ضمنا برگزاری این چنین نمایشگاه‌هایی زمینه را برای افزایش صادرات محصولات تکمیلی ونهایی پتروشیمی و پلیمری ایران به کشورهای منطقه همچون عراق، پاکستان، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، آسیای میانه، حوزه قفقاز و حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا آماده می‌کند.

 

برای ارتقای جایگاه نمایشگاه ایران پلاست یکی از مهم ترین قدمها دعوت از شرکتهای خارجی و هیئتهای تجاری بین المللی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان متولی برگزاری است. مسلما حضور هرچه پررنگ تر شرکتهای معتبر و بین المللی یکی از اتفاقاتی است که می تواند به افزایش اعتبار و رشد کمی و کیفی ایران پلاست کمک کند.

 

راه اندازی وب گاه نمایشگاه به پنج زبان زنده دنیا از جمله رویکردهای نمایشگاه نهم برای توسعه تعامل با شرکت های خارجی بوده است . علاوه بر آن ستاد اجرایی نمایشگاه به منظور توسعه هدفمند شرکت های خارجی در این رویداد، گفتگوها و نشستهای مشترکی را با برخی از مدیران پلاستهای معتبر جهانی سازماندهی کرد، از جمله در خرداد ماه جاری نشست مشترکی با شرکت های نمایشگاهی Gesell اتریش و  Duseldorft آلمان برگزار کرد.

 

در این جلسه قرارداد همکاری بین شرکت Gesell  اتریش به نمایندگی الکساندر پیتلیک و مدیر نمایشگاه ایران پلاست مبنی بر جذب مشارکت کنندگان اتریشی در نهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست منعقد شد و فضایی بالغ بر ٢٨٤ متر به پاویون اتریش در سالن ٣٨ اختصاص یافت.

 

همچنین شرکت  آلمانی  Duseldorft به نمایندگی پیتر اشمیت پیشنهاد همکاری های گسترده در زمینه جذب مشارکت کنندگان در نمایشگاه  ایران پلاست را مطرح کرد.

 

تاکنون حضور شرکتهایی از کشورهای اتریش، ترکیه، ایتالیا، هند، چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس به صورت پاویونی مطرح شده است و شرکت هایی از کشورهای المان، اسپانیا و انگلیس نیز به صورت مستقل در نمایشگاه حضور خواهند یافت.

به گفته هادی زنوزی اصل، رئیس نهمین نمایشگاه ایران پلاست، تعامل با سازمان توسعه تجارت برای دعوت از هیئت های تجاری کشورهای مختلف بویژه گروه کشورهای بازار هدف محصولات پلیمری و مصنوعات پلاستیکی ایران آغاز شده و تا حصول نتایج مطلوب ادامه خواهد یافت.

صادرکنندگان داخلی، امیدوار و پرتلاش

صادرکنندگان محصولات نهایی و نیمه نهایی و تجهیزات صنعت پلاستیک از مشتریان پرو پاقرص ایران پلاست به شمار می روند. بیشتر آنها موفق می شوند تا از این فرصت تجاری، برای معرفی و فروش محصولات خود به نحو مطلوبی استفاده کنند. گرچه این فرصت برای تبادل اطلاعات و تجربیات میان خریداران و فروشندگان داخلی نیز فرصتی استثنایی و کم نظیر به شمار می رود.

رییس انجمن صنایع همگن ماشین سازان و تجهزات پلیمری از رونمایی از نسل جدید ماشین آلات صنایع پلاستیک و پلیمری توسط سازندگان و صنعتگران داخلی همزمان با برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست خبر داده است.

شاکری با بیان اینکه در صنایع پلیمر و پلاستیک ایران به طور متوسط سالانه حدود یکهزار و ٥٠٠ دستگاه از انواع ماشین آلات صنایع پلاستیکی و پلیمری نصب و راه اندازی می شود، گفت: ایران یکی از بازارهای بزرگ استفاده از انواع ماشین آلات صنایع پلاستیکی در سطح منطقه است.رییس انجمن صنایع همگن ماشین سازان و تجهزات پلیمری با تاکید بر اینکه همزمان با برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست سازندگان و صنعتگران داخلی از نسل جدید ماشین های تولید داخل رونمایی خواهند کرد، افزود: به طور قطع ماشین آلات جدیدی که در نمایشگاه ایران پلاست به نمایش درخواهد آمد از نظر فناوری به مراتب پیشرفته تر از برخی از نمونه‌های خارجی است.