پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


تعیین مشاور پژوهشی برای مخازن ٢٠ میدان نفتی و گازی کشور
تاريخ خبر: چهارشنبه، 16 مهر 1393 ساعت: 12:34

به گزارش نفت دیلی، معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری گفت: با امضای توافقنامه های مشترک میان شرکت ملی نفت ایران و ٩ مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی، مشاوران پژوهشی مخازن ١٣ میدان خشکی و ٧ میدان دریایی کشور تعیین شدند.

محمدرضا مقدم به تشریح جزئیات توافقهای حاصل شده با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برای انجام تحقیقات توسعه ای مخازن نفتی کشور پرداخت و گفت: توافقنامه های مربوطه میان شرکت ملی نفت ایران به عنوان کارفرما و هر یک از این مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی به عنوان مشاور پژوهشی منعقد شده است.

وی ادامه داد: انتخاب ٥٤ مخزن از ٢٠ میدان کشور با درنظر گرفتن تاکید مهندس زنگنه، وزیر نفت بر واگذاری مخازن مهم و اثرگذار در تولید و دارای ذخیره در اولویت رتبه بندی انجام شد و در این انتخاب، شاخصهایی نظیر میزان تولید، ذخیره هر مخزن و ضریب بازیافت مخزن مدنظر واقع شده است.

به گفته این مقام مسئول، این مخازن از ١٣ میدان خشکی شامل میدانهای اهواز، یادآوران، مارون، آزادگان، گچساران، کوپال، رگ سفید، شادگان، بیبی حکیمه، منصوری، دارخوین، آغاجاری و کرنج و از هفت میدان دریایی شامل دورود، نوروز، پارس جنوبی، ابوذر، فروزان، سروش و سلمان انتخاب شده اند.

دانشگاهها، متولی بهینه سازی فرایندهای تولید و ازدیاد برداشت

مقدم در تشریح جزئیات توافقنامه ها گفت: موضوع توافقنامه، انجام مطالعات پژوهشی مخزنی به منظور توسعه فناوریها برای بهینه سازی فرایندهای تولید و افزایش ضریب برداشت در مخازن مدنظر برای هر دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی بر اساس رویکردهای پژوهش محور و مبتنی بر فناوریهای روز جهانی و برنامه ریزی و اقدام برای تعریف و اجرای برنامه های آموزشی حمایت از رساله های مقاطع تحصیلات تکمیلی در این زمینه است.

وی افزود: بر اساس مفاد این توافقنامه ها، مشاور پژوهشی به طور مستقیم مسئولیت تحقیقات توسعه فناوری را در هر یک از میادین بر عهده دارد و می تواند به مسئولیت خود و پس از کسب موافقت کارفرما، همکاری دیگر دانشگاههای داخلی را نیز برای انجام ماموریت خود جلب کند.

به گفته او، مشاور پژوهشی مکلف است در اجرای این ماموریت از امکانات خود برای حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکترا استفاده کند؛ همچنین مشاور پژوهشی در خصوص میدانها و مخازن واگذار شده، نقش مشاور توسعه فناوری شرکت ملی نفت ایران را بر عهده خواهد داشت و موظف است در چارچوب قراردادهای منعقده به درخواست شرکت ملی نفت ایران، استادان و دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد خود را در صورت نیاز به تبادل نظر با شرکتهای داخلی و خارجی (حسب مورد) اعزام کند.

اعتبار مورد نیاز توافقنامه، سالانه تعیین می شود

معاون پژوهش و فناوری وزارت نفت اظهار کرد: اعتبارات مورد نیاز این توافقنامه در ابتدای هر سال، حسب پروژه ها و طرحهای تحقیقاتی و توسعه ای تعریف و تصویب می شود و کارفرما و مشاور پژوهشی مکلف هستند پس از انعقاد موافقتنامه، با تشکیل کمیته مشترک و زیرکمیته های تخصصی متشکل از نمایندگان دو طرف و ناظرعالی، نسبت به برنامه ریزی، هدایت و راهبری موضوعهای مورد توافق اقدام کنند.

مقدم با اشاره به این که پایش و نظارت بر روند کیفی و کمی طرحهای مصوب و مدیریت منابع مالی مربوطه بر عهده شرکت ملی نفت ایران است، متذکر شد: در صورتی که پس از یک سال، بنا بر ارزیابی ناظر عالی بر اساس معیارهای تعیین شده توسط کمیته مشترک، عملکرد مشاور پژوهشی از حداقل کیفیت مناسب برخوردار نباشد، کارفرما می تواند پس از اخطار ٦ ماهه در صورت اصلاح نشدن، موافقتنامه یا قرارداد را با وی فسخ کند و در این شرایط، از انعقاد قراردادهای بعدی نیز خودداری خواهد شد.

، در مراسم جداگانه ای که طی روزهای ١٣ و ١٤ مهرماه با حضور وزیر نفت برگزار شد، ٩ توافقنامه مشترک بین شرکت ملی نفت ایران با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شامل پژوهشگاه صنعت نفت، انستیتو نفت دانشگاه تهران، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشکده ازدیاد برداشت از منابع نفت و گاز، دانشگاه شیراز، دانشگاه صنعتی سهند، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه آزاد اسلامی به امضا رسید و مسئولیت تحقیقات توسعه ای ٥٤ مخزن نفتی و گازی به این مراکز علمی واگذار شد.