به گزارش نفت دیلی، اهمیت فوق العاده انرژی و نقش مدیریت آن در استفاده بهینه از منابع موجود و به حداقل رساندن اتلاف انرژی بر کسی پوشیده نیست و بحث حاضر نگرشی کلی بر مدیریت انرژی و ساماندهی انتقال گاز در عبور از تاسیسات تقویت فشار دارد.
چکیده:
در استانداردهای انرژی در حوزه مدیریت و ممیزی انرژی از جمله ISO٥٠٠٠١ باید یک شاخص به عنوان شاخص عملکرد شدت انرژی در واحد تعیین شود.
در مطالعه ایستگاههای تقویت فشار و خطوط انتقال گاز به ندرت شاخصهای عملکرد معرفی شده اند که دلیل آن به شرایط مختلف سایتهای عملیاتی و بهره برداری بر می گردد.
عدم استفاده از شاخصهای مقایسه ای نخواهد توانست اثر راهکارها و جایگاه ایستگاه را از دیدگاه انرژی نشان دهد، به همین دلیل ٣ شاخص کاربردی و عملیاتی برای مقایسه عملکرد انتقال گاز ایستگاههای تقویت فشار در این مقاله معرفی می شود.
با تعیین شاخص ارزیابی انتقال گاز در ایستگاههای تقویت فشار منطقه ٥ عملیات در یک دوره زمانی مشخص می توان با هدف برجسته کردن عملکردهای خوب در یک سازمان، تاسیسات مختلف را با هم مقایسه کرد و ایستگاههایی که در مقایسه با سایر ایستگاهها دارای شاخص پایین تری هستند یا عملکرد آنها روندی خلاف انتظار را طی می کند نیز شناسایی خواهند شد.
ضمن آن که از این طریق می توان آثار راهکارهای ارائه شده توسط بهره بردار را نیز ارزیابی کرد.
استفاده از اطلاعات آماری این شاخصها در دراز مدت می تواند به تصمیم گیریهای کلان در بخشهای طراحی، ساخت و خریداری تجهیزات خطوط لوله و نیز تجهیزات ایستگاههای تقویت فشار کمک کند.
قطعا بهبود راندمان تجهیزات و استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا موجب بهبود شاخصهای معرفی شده خواهد شد.
این مقاله توسط خانم مریم زارع، پرویز شفیعی و علی وردیزادگان در دهمین کنفرانس بین المللی پژوهش صنعت گاز (IGRC٢٠١٤) پذیرش و به جامعه علمی کشور ارایه شد.