به گزارش نفت دیلی، آژانس بین المللی انرژی روز سه شنبه (٢٢ مهرماه) اعلام کرد که اوپک سعی دارد همزمان با سقوط قیمتهای نفت، آستانه تحمل شیل اویل آمریکا را بسنجد.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) همزمان با کاهش تقاضای جهانی نفت، با تنظیم عرضه نفت خود به دنبال یافتن نقطه سودآوری شیل اویل آمریکاست.
اوپک که نزدیک به ٤٠ درصد نفت دنیا را تامین می کند به تازگی با انقلاب شیل اویل آمریکا و افزایش خیره کننده تولید نفت در این کشور روبرو شده است.
آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود که دیروز (سه شنبه، ٢٢ مهرماه) منتشر شد اعلام کرد که تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه سپتامبر ٢٠١٤ به بیشترین سطح در ١٣ ماه گذشته رسید. این در حالیست که قیمتها به شدت پایین آمده بود و تقاضا برای نفت به کمترین سطح خود در پنج سال گذشته رسید.
عربستان و کویت که به ترتیب بزرگترین و سومین تولید کننده بزرگ نفت در اوپک هستند، تاکید کردند که افت قیمت نفت موجب نگرانی آنها نشده است.
آنتون هالف، مدیر بخش صنعت نفت در آژانس بین المللی انرژی، معتقد است که با وجود اینکه آمریکا و کانادا سال گذشته به بالاترین سطح تولید نفت خود پس از سال ١٩٦٥ میلادی دست یافتند، اکنون اوپک می خواهد ببیند آیا تولید نفت آمریکا با قیمت نفت پایینتر متوقف می شود یا خیر.
وی افزود که اوپک در دهه گذشته به شکل مداوم در زمان افزایش عرضه در بازارها، تولید نفت خود را کاهش می داد.
هالف گفت: اکنون موقعیت جدیدی داریم که واکنش تازه ای را در اوپک بوجود می آورد، شیل اویل آمریکا نیز شرایط متفاوتی دارد، اقتصادهای مختلف در جهان اکنون وابسته به بازیگردانان این میدان هستند، فکر نمی کنم شیل اویل آمریکا بیشترین هزینه تولید را داشته باشد چراکه اکنون کانادا شاهد فشار بیشتری است، اما باید آزمود.
آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود آورده است که عربستان "از سهم بازار خود دفاع می کند".
آژانس بین المللی انرژی دیروز اعلام کرد که با کاهش رشد اقتصادی در جهان، تقاضای نفت در سال ٢٠١٥ میلادی با سرعتی بسیار کمتر از میزان پیش بینی شده خواهد بود و همچنین با نبود نشانه هایی مبنی بر تلاش اوپک برای مقابله با افزایش عرضه نفت، قیمتهای نفت نیز به روند کاهشی خود ادامه می دهد.
این نهاد اعلام کرد که برآورد پیشین خود را برای تقاضای نفتی سال ٢٠١٥ میلادی ٣٠٠ هزار بشکه در روز کاهش داده است و هم اکنون پیش بینی می کند که تقاضای نفت سال آینده با افزایش ١,١ میلیون بشکه ای به ٩٣.٥ میلیون بشکه در روز برسد.
آژانس بین المللی انرژی برآورد سال ٢٠١٤ خود را با ٢٠٠ هزار بشکه کاهش به ٧٠٠ هزار بشکه در روز رساند.