پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


رونمایی از 7 پروژه پتروشیمی در نمایشگاه نفت
تاريخ خبر: چهارشنبه، 24 فروردين 1390 ساعت: 14:21

به گزارش نفت دیلی ، مدیرعامل اسپک از رونمایی 7 پروژه صنعت پتروشیمی با استفاده از توان متخصصان داخلی بومی‌شده در شانزدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی خبر داد.

جلیل سبحانی با بیان این که این پروژه‌ها از ماه‌ها پیش مراحل آزمایش را پشت سر گذاشته‌اند، گفت: پروژه نخست مربوط به تولید کاتالیست آر 62 است که از اصلی‌ترین کاتالیست‌های بنزین‌سازی به شمار می‌رود و کشور سالانه به 350 تن از آن نیاز دارد.

وی افزود: در گذشته دانش فنی تولید این کاتالیست در اختیار آمریکا بوده است و با تولید این کاتالیست در کشور نه تنها از خروج 50 میلیون دلار جلوگیری شد که کاتالیستی با کیفیت بالاتر از نمونه‌های خارجی نیز در کشور به تولید رسید.

سبحانی دستیابی به دانش فنی تولید کاتالیست‌های پروکسید و اکسید روی را یکی دیگر از دستاوردهای شرکت اسپک اعلام و تصریح کرد: نیاز کشور به کاتالیست پروکسید به عنوان آغازگر واکنش‌های پلیمر سالانه 300 تن است که با تولید آن در اسپک صرفه‌جویی ارزی برابر 4 میلیون دلار عاید کشور شد.

به گفته او، مصرف سالانه کاتالیست اکسیدروی که مربوط به واحدهای اوره و آمونیاک و متانول می‌شود، نزدیک به 400 تن است و تولید آن در کشور مانع از خروج 5 میلیون دلار در سال می‌شود.

مدیرعامل اسپک درباره سایر پروژه‌های عملیاتی این شرکت نیز اظهار داشت: مولکول آرسیو (غربال‌های مولکولی) نیز یکی دیگر از پروژه‌های این شرکت است که با تولید آن در داخل به میزان یکهزار و 400 تن در سال از خروج 50 میلیون دلار ارز جلوگیری شد.

سبحانی ادامه داد: ساخت پمپ‌های سان داین نیز یکی از دستاوردهای مهم اسپک بوده است، زیرا دانش فنی ساخت این تجهیزات تنها در اختیار آمریکا بود و با توجه به وضع شرایط تحریم شرکت‌های پتروشیمی برای تهیه این کالا با دشواری‌‌های بسیاری رو به رو بوده‌اند، اما امروز دانش فنی ساخت آن کاملا بومی شده و به کلیه نیاز‌های صنعت که سالانه نزدیک به 20 دستگاه است، پاسخ داده می‌شود.

وی صرفه‌جویی حاصل از ساخت این پمپ‌ها را افزون بر 14 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این پمپ‌ها بیش از یک سال است که در یکی از مجتمع‌های پتروشیمی تست شده، بنابراین آزمایش خود را پس داده است و قصد داریم برای 64 طرح آینده صنعت پتروشیمی نیز از این پمپ‌ها استفاده کنیم.

سبحانی با اشاره به تولید پره‌های توربین گازی در این شرکت و صرفه‌جویی 16 میلیون دلاری حاصل از آن‌ اظهار داشت: این توربین‌ها در پتروشیمی‌های فجر و مبین تست شده و از این آزمایش سربلند بیرون آمده است.

وی پروژه هفتم را مربوط به سیستم‌های اتاق کنترل خواند و گفت: ساخت تجهیزات مربوط به اتاق‌های کنترل 130 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای صنعت پتروشیمی داشته و تجهیزات ساخته شده با دریافت استانداردهای لازم آماده نصب در هر یک از شرکت‌های متقاضی است.

صرفه‌جویی 110 میلیون دلاری برای صنعت پتروشیمی در سال 89

مدیرعامل اسپک درباره عملکرد سال گذشته این شرکت گفت: شرکت اسپک در سال گذشته با تولید تجهیزات صنعت پتروشیمی و چلوگیری از خرید خارجی موفق شد 110 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای صنعت پتروشیمی به ارمغان بیاورد.

وی با اشاره به مصوبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 86 مبنی بر جلوگیری از خریدهای خارجی بدون مجوز شرکت اسپک تصریح کرد: از سال 86 تا امروز افزون بر 14 هزار درخواست خرید تجهیزات و دانش فنی به ارزش 670 میلیون دلار از سوی مجتمع‌های پتروشیمی دریافت کرده‌ایم که 33 درصد از آن‌ را به شرکت‌های داخلی واگذار کردیم.

سبحانی ادامه داد: به این ترتیب 170 میلیون دلار از تجهیزات به سازندگان داخلی واگذار شد که این سازندگان 35 درصد کمتر از سازندگان خارجی، تجهیزات را به دست درخواست‌کنندگان رسانده‌اند.

وی با بیان این که هنوز 67 درصد از خریدهای صنعت پتروشیمی از خارج کشور انجام می‌شود، تاکید کرد: در واحد تحقیق و توسعه اسپک برنامه‌ریزی شده است تا چهار سال آینده همه خریدهای خارجی صنعت به سازندگان داخلی ارجاع داده شود.

به گفته او، این شرکت برای بررسی تولیدکنندگان و سازندگان جدید تیم 30 نفره‌ای را در طول نمایشگاه شانزدهم به سراغ شرکت‌های مربوطه می‌فرستد، ضمن آن که سازندگان می‌توانند با مراجعه به غرفه پتروشیمی، از کالاهای موردنیاز این شرکت آگاهی پیدا کنند.