به گزارش گروه بین الملل نفت دیلی ، ميزان توليد 12 عضو اوپك طي ماه مارس با كاهش 630 هزار بشكه در روز روبرو شده است.
افزايش توليد نفت برخي از اعضا نتوانسته است در اين مدت كاهش توليد 930 هزار بشكه اي ليبي را جبران كند .
بر اساس اين گزارش توليد نفت 11 عضو اوپك به غير از عراق نيز در اين مدت با 580 هزار بشكه كاهش روبرو شده و به كمتر از 26.52 ميليون بشكه در روز رسيده است . اين رقم در ماه فوريه به بيش از 27.1 ميليون بشكه در روز رسيده بود .
توليد نفت ليبي كه از 1.58 ميليون بشكه در ماه ژانويه به كمتر از 1.39 ميليون بشكه در روز در ماه فوريه رسيده بود طي ماه مارس بار ديگر به شدت كاهش يافت و به كمتر از 460 هزار بشكه رسيده است .
جان كينگستون سردبير نشريه پلاتز در اين باره تاكيد كرد آمارهاي مربوط به توليد نفت اوپك در ماه مارس نشان مي دهد كه كشورهاي اوپك براي جبران كمبود عرضه و توليد نفت ليبي موفق نشده اند . ليبي يكي از بالاترين كيفيت نفت توليدي در جهان را در اختيار دارد بنا براين ساير اعضاي اوپك نتوانستند كمبود نفت توليدي ليبي در بازار انرژي را جبران كنند . تنها در صورت كاهش تقاضا در بازار انرژي بار ديگر با تعادل عرضه و تقاضا روبرو خواهيم شد در غير اين صورت بايد منتظر ادامه روند صعودي قيمت نفت باشيم .
بر اين اساس ميزان توليد نفت عربستان سعودي با 300 هزار بشكه افزايش نسبت به فوريه به بيش از 9 ميليون بشكه در روز رسيده است . عربستان هنوز 3.5 ميليون بشكه مازاد ظرفيت توليد نفت در اختيار دارد .
ميزان توليد نفت امارات نيز طي ماه مارس با 100 هزار بشكه افزايش روبرو شد و به 2.5 ميليون بشكه در روز رسيد. ميزان توليد نفت كويت نيز در اين مدت با 70 هزار بشكه افزايش به 2.4 ميليون بشكه در روز رسيده است .
بر اساس اين گزارش توليد نفت آنگولا نيز با 50 هزار بشكه افزايش نسبت به فوريه به 1.7 ميليون بشكه در روز رسيده است . در اين مدت توليد نفت نيجريه با 160 هزار بشكه كاهش به كمتر از 2 ميليون بشكه در روز رسيده است . توليد نفت ونزوئلا نيز با 20 هزار بشكه كاهش به كمتر از 2.21 ميليون بشكه در روز رسيده است . توليد نفت عراق نيز با 50 هزار بشكه كاهش نسبت به فوريه به 2.65 ميليون بشكه در روز رسيده است .
توليد نفت ايران در ماه مارس بدون تغيير بوده است.
اوپك در گزارش ماهانه خود از افزايش 18 هزار بشكه اي توليد نفت ايران در ماه مارس خبر داده است.