پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


ظرفيت 6 ميليارد دلاري تأمين تجهيزات صنعت نفت در داخل كشور
تاريخ خبر: چهارشنبه، 24 فروردين 1390 ساعت: 14:38
به گزارش نفت دیلی ، عضو هيئت مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت گفت: سالانه در برنامه پنجم 30 ميليارد دلار تجهيزات مورد نياز خواهد بود كه به صورت بالقوه توان ساخت 15 ميليارددلار آن در كشور وجود دارد اما توان فعلي ساخت اين تجهيزات 6 ميليارد دلار است.
 
كاظمي اظهار داشت: كنسرسيوم در قانون تجارت ما تعريف مشخصي ندارد و يكي از خواسته‌هاي ما از مجلس محترم شوراي اسلامي مشخص كردن جايگاه كنسرسيوم در قانون تجارت است.

وي افزود: به همين دليل تاكنون نتوانسته‌ايم كار مشتركي را در انجمن انجام دهيم مگر در پايان سال 89 كه قرار تيپ كنسرسيوم را تنظيم كرده و به تصويب مقامات مسئول رسانيم.

وي اضافه كرد: از اهداف انجمن سازندگان اين است كه در سال 90 حداقل 4 يا 5 كنسرسيوم از اين انجمن وارد قرارداد جدي در حوزه صنعت نفت شود.

وي با اشاره به استراتژي‌هاي مورد نياز براي مديريت شرايط تحريمي گفت: يك استراتژي بر اين است استوار است كه چگونه اثرات تحريمي را كم كرده و مشكلات ناشي از عدم حمل كالا مشكل سيستم‌هاي بانكي از اين قبيل چگونه برخورد كنيم كه استراتژي براي كالاهاي ساخت داخل و غير ساخت داخل كه به تكنولوژي بالا نيازمند است متفاوت خواهد بود.

عضو هيئت مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت با بيان اينكه حمايت از قرارداد‌هاي اپن اوردر در خصوص انتقال فناوري مي‌تواند بسيار كارگشا باشد، اظهار داشت: گمركات قوانين ورود موقت كالا در مناطق آزاد را به درستي اجرا نمي‌كند و وضعيت مناطق آزاد از نظر توليد كالاهاي صنعتي اصلاً مناسب نيست.

وي در ادامه گفت: براي رسيدن به اهداف برنامه پنجم تقريبا سالانه به 100 درصد افزايش ظرفيت نياز داريم كه براي اين كار ترجيحات گمركي براي سازندگان صنعت نفت قطعا كارگشا خواهد بود.

كاظمي با بيان اينكه در چشم‌انداز 20 ساله بيش از 560 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري در صنعت نفت پيش‌بيني شده است گفت: به دليل عقب‌افتادگي بخشي از برنامه چهارم بخشي از سرمايه‌گذاري اين برنامه به برنامه پنجم منتقل شد و آقاي ميركاظمي در مجموع 360 پروژه را به حجم بيش از 250 ميليارد دلار براي برنامه پنجم در صنعت نفت تعريف كرده‌اند.

وي افزود: از اين ميان 150 ميليارد دلار سهم تجهيزات و كالا است بنابر اين متوسط نياز هر سال در برنامه پنجم 30 ميليارد دلار خواهد بود.

عضو هيئت مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت اضافه كرد: بخشي از اين ميزان به دليل محدوديت‌هاي تكنولوژي يا غيراقتصادي بودن امكان ساخت در ايران را ندارد اما بخش عمده آن را مي‌توان در داخل كشور ساخت به شرطي كه براي اين موضوع ظرفيت‌سازي انجام بگيرد.

وي تصريح كرد: سالانه حدود 15 ميليارد دلار تجهيزات در داخل كشور قابل توليد است و مابقي بايد براساس قراردادهاي تأمين تكنولوژي به كشور وارد شود كه يكي از برنامه‌هاي ما وارد كردن اين 15 ميليارد دلار در چرخه سازندگان داخلي است.

كاظمي گفت: تاكنون 6 ميليارد دلار به صورت بالفعل امكان ساخت تجهيزات در داخل كشور وجود دارد و فاصله آن تا 15 ميليارد دلار را بايد با استفاده از قراردادهاي اپن اوردر جبران كنيم.

وي تأكيد كرد: ظرفيت فعلي ما 50 درصد است و تلاش مي‌كنيم با بستن قراردادهاي انتقال تكنولوژي 6 ميليارد دلار فعلي را دو برابر كنيم.