پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


مديريت حفاري در صنعت نفت بومي مي‌شود
تاريخ خبر: چهارشنبه، 31 فروردين 1390 ساعت: 09:45
به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل شركت بين المللي حفاري ايران با اشاره به حجم بالاي حفاري هاي منابع نفتي و گازي كشور گفت: با توجه به تقاضاي كشور براي حفاري، شرايط مساعدي براي بومي سازي اين صنعت فراهم شده است.
 
محمد حسين احساني در حاشيه برگزاري شانزدهمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي، گفت: بيش از 30 تا 40 درصد سرمايه گذاري هاي صنعت نفت به بخش حفاري آن اختصاص دارد و اين خود بيانگر آن است كه توجه به اين بخش اهميت بالايي دارد.

وي با بيان اينكه اين شركت مي كوشد دانش مديريت حفاري و بسياري از خدمات و سرويس هاي حفاري را بومي كند، گفت: حفاري در تشكيل زنجيره ارزش توسعه اهميت بالايي دارد و اساسا بحث حفاري بر پايه سه راس تشكيل مي شود كه اگر آن را با دقت بسازيم، زنجيره توسعه اي كه قرار است تشكيل شود، پايدارتر خواهد بود.

احساني سه راس اين مثلث را دستگاه حفاري، مديريت حفاري، خدمات حفاري خواند و گفت: شركت حفاري بين المللي ايران به همين منظور به وجود آمده است تا بحث توان حفاري در كشور را به صورت تخصصي دنبال كند.

مديرعامل شركت بين المللي حفاري ايران تصريح كرد: ما معتقديم بازار ايران تشنه خدمات قابل اعتماد حفاري است و اين موضوع بعد از تحريم ها در سطح داخلي اهميت بالايي دارد، زيرا بايستي بحث حفاري هم كاملا بومي شود.

وي با بيان اين موضوع كه اين شركت حوزه حفاري كشور را تقويت خواهد كرد، گفت: شركت حفاري بين المللي ايران 15 تا 19 نوع حفاري را پوشش مي دهد كه اين سرويس ها شامل سيمان كاري، حفاري افقي، سرويس گل و ديگر سرويس‌ها خواهند بود.

وي افزود: شركت بين المللي حفاري كه وابسته به شركت دولتي پترو ايران است تا كنون در چند مناقصه داخلي و خارجي حضور يافته است.

احساني در خصوص پروژه هايي كه با فناوري روزآمد در آنها فعاليت مي كنند، گفت: اين شركت در حوزه فلات قاره سرويس تخصصي 9 دكل را به عهده دارد كه مي بايستي براي هر يك از آنها 11 سرويس را تامين كند.

مديرعامل شركت بين المللي حفاري ايران ادامه داد: با مطالعات فني متخصصان اين شركت در مناقصه 30 حلقه چاه رشادت كه به حوزه فلات قاره مربوط مي شود، شركت كرده ايم.

وي به مهم ترين روش هاي حفاري و اهميت بومي سازي آنها اشاره كرد و افزود: در بحث حفاري جهت دار و حفاري در دريا با يك شركت سوريه اي و هلدينگ المنصوري در ابوظبي كه داراي 34 سال سابقه حفاري است و 80 شركت زيرمجموعه دارد در حال مشاركت هستيم و در آينده نزديك علاوه بر سرويس هاي حفاري قبلي، سرويس حفاري جهت دار را هم بومي خواهيم كرد.

احساني همچنين به سرويس L.W.D و بومي سازي آن به وسيله همين مشاركت ها پرداخت و گفت: اين سرويس به انتقال اطلاعات حفاري و مخزن در عين عمليات حفاري بدون توقف مي پردازد كه با بومي شدن آن قدم بزرگي در صنعت حفاري برداشته خواهد شد.

مديرعامل شركت بين المللي حفاري در پايان تصريح كرد: شركت بين المللي حفاري استفاده از منابع داخلي و فاينانس خارجي را در برنامه خود قرار داده است و به زودي با خريد دكل هاي جديد و انتقال مالكيت آنها و نيز ورود به مشاركت هاي بين المللي سعي خواهد كرد بخشي از نيازهاي راهبردي صنعت نفت را كه نقش مهمي در شتاب بخشي، اجرا و بهره برداري طرح هاي نفت و گاز دارد، ايفا كند.