پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


دستیابی ایران به دانش تولید کاتالیستهای جدید بنزین
تاريخ خبر: چهارشنبه، 31 فروردين 1390 ساعت: 14:38

به گزارش نفت دیلی ، مدیر بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به بومی سازی تولید هشت نوع کاتالیزر در ایران از آغاز تولید انبوه چهار کاتالیزر جدید نفتی در داخل کشور خبر داد و گفت: 6 شرکت خارجی برای خرید تجهیزات نفتی ساخت داخل اعلام آمادگی کرده اند.

فرید عامری در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درباره نقش کاتالیزرها در صنعت پالایش نفت، گفت: کاتالیزرهای صنعتی در پالایشگاههای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به بومی سازی تولید هشت نوع کاتالیزر در ایران، افزود: به زودی تولید انبوه چهار کاتالیزر جدید نفتی در داخل کشور اغاز می شود.

مدیر بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه مذاکرات اولیه برای تولید کاتالیست های مورد استفاده در بخش های FCC و RFCC با سازندگان داخلی انجام شده است، تصریح کرد: در حال حاضر 300 هزار قطعه در صنعت پالایش و پخش نفت مورد استفاده قرار می گیرد.

این مقام مسئول، افزود: تاکنون بیش از 10 هزار قطعه در صنعت پالایش و پخش نفتی کشور بومی شده است و پیش بینی می شود امکان بومی سازی در مابقی تجهیزات و کالاهای نفتی در برنامه پنجم توسعه فراهم شود.

وی با تاکید بر اینکه ساخت یک سری از قطعات و بومی کردن آنها با توجه به اینکه استفاده زیادی در صنعت پالایش نفت ندارند در اولویت قرار ندارد، اظهار داشت: در شرایط فعلی زیر ساختهای مناسبی از لحاظ دانش فنی در شرکتهای داخلی به وجود آمده که علاوه بر بومی سازی قطعات، صادرات برخی از این قطعات و کاتالیزها را به همراه داشته است.

مدیر بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اعلام اینکه اخیرا بیش از 6 کشور برای خرید قطعات و تجهیزات به سازندگان ایرانی پیشنهاد داده اند، تاکید کرد: از سوی دیگر نخستین توربین بخاری با توان 60 اسب بخار نیز در کشور به تولید رسیده و برای توربین‌هایی تا ظرفیت یکهزار و 200 اسب بخار هم آماده انعقاد قرارداد هستند.

عامری افزود: امسال یکی از رویکردهای شرکت ملی پالایش و پخش توسعه ساخت داخل ابزار دقیق است بنابراین در نظر داریم با توسعه بحث ابزار دقیق ظرفیت تولید داخل این بخش را با حضور تولیدکنندگان داخلی 20 تا 30 درصد افزایش دهیم.

مدیر بازرگانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در خصوص راه کارهای تقویت ظرفیتهای داخلی برای بومی سازی تجهیزات نفتی، یادآور شد: با ورود ایران کد به صنعت پالایش نفت ایران تحول عظیمی در بخشهای تولیدی به وجود می آید چرا که اگر محصولی کیفیت و استانداردهای لازم را داشته باشد وارد لیست محصولات موجود شده و از واردات قطعه مشابه جلوگیری می شود.