به گزارش نفت دیلی ، این دوره آموزشی در اجرای توافقنامه وزارت انرژی و منابع هیدروکربوری بولیوی و وزارت نفت به منظور همکاری مشترک در آموزش کارشناسان در صنایع بالادستی نفت برگزار می شود.
صنایع بالادستی شامل مراحل اکتشاف و استخراج منابع هیدروکربوری است. مدت برگزاری این دوره سه ماه برنامه ریزی شده و شامل اکتشاف، حفاری، مهندسی بهره برداری و مهندسی مخازن است. 23 نفر کارآموز صنعت نفت بولیوی در این دوره در مدت اقامت در اهواز، آموزش های نظری و عملی مهندسی مخازن و بهره برداری را در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و آموزش های حفاری را در شرکت ملی حفاری ایران فرا می گیرند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در مراسم آغاز این دوره با خوشامد گویی به کارشناسان صنعت نفت بولیوی، به معرفی این شرکت و حوزه فعالیت آن پرداخت. هرمز قلاوند با اشاره به سابقه اکتشاف نفت در ایران و ملی شدن صنعت نفت و جایگاه کنونی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: هم اکنون حدود 80 درصد نفت و 16 درصد گاز ایران در این شرکت تولید می شود.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری دوره های آموزشی کارشناسان بولیوی در مناطق نفت خیز جنوب، برای آنان آرزوی موفقیت کرد. در این مراسم قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز در باره سابقه تشکیل این شرکت اظهار داشت: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 فعالیت های حفاری در کشور را 36 شرکت خارجی انجام می دادند که با فرمان امام خمینی (ره) شرکت ملی حفاری ایران در سال 1358 تاسیس شد.
محمد عالمی افزود: شرکت ملی حفاری ایران فعالیت خود را با 6 دستگاه حفاری آغاز کرد و هم اکنون با داشتن 64 دستگاه حفاری در خشکی و دریا فعالیت می کند و تاکنون 3 هزار و 300 حلقه چاه نفت و گاز حفاری، تعمیر و تکمیل کرده است. وی گفت: این شرکت هم اکنون آخرین فناوری های تجاری شده در صنعت حفاری دنیا را به کار گرفته است و تمام خدمات فنی حفاری را ارائه می دهد و بسیاری از کالاها، تجهیزات و مواد مصرفی حفاری را در کشور بومی سازی کرده است.
عالمی یادآور شد: آموزشگاه شرکت ملی حفاری ایران با سابقه 50 ساله در سطوح مختلف تحصیلی دوره های آموزشی را در زمینه هایی از جمله گل حفاری و سیمان، کنترل فوران چاه، برق و مکانیک برگزار می کند و امیدواریم برگزاری دوره آموزشی کارشناسان صنعت نفت بولیوی در این شرکت اغاز همکاری بلندمدت باشد.
نماینده کارآموزان صنعت نفت بولیوی در این مراسم گفت: هدف اولیه ما برای حضور در ایران در ادامه سیاستی است که هم اکنون در بولیوی در جریان است و یکی از آنها آموزش منابع انسانی و تحکیم روابط با کشورهای دوست و برادر محسوب می شود.
ارنستو مرکادو افزود: این افتخاری برای ماست که از تجارب کارشناسان صنعت نفت ایران استفاده کنیم و این آموزش ها را به عنوان پایه ای برای انتقال فناوری به بولیوی در نظر گرفته ایم.