به گزارش نفت دیلی ، مسئول پیگیری صادرات گاز ایران از دعوت رسمی معاونان وزیر نفت دو کشور عراق و سوریه خبر داد و گفت: به زودی با سفر نمایندگان این دو کشور به تهران، مذاکرات سه جانبه با محور صادرات و ترانزیت گاز آغاز می شود.
مهندس اصغر سهیلی پور با بیان این که پیش تر وزارت نفت عراق اجازه ترانزیت گاز طبیعی ایران را به وسیله یک خط لوله گازی از مسیر این کشور به سوریه و کشورهای حاشیه دریای مدیترانه صادر کرده است، گفت: به زودی دو کشور برای مطالعه و بررسی مسیر این خط لوله گازی کارگروه مشترکی را تشکیل خواهند داد.
وی با بیان این که تفاهمنامه صادرات روزانه 5 تا 10 میلیون متر مکعب گاز ایران به عراق میان دو کشور امضا شده است، گفت: طرف عراقی بسیار مشتاق و علاقه مند به واردات گاز از ایران است.
مسئول پیگیری صادرات گاز ایران تصریح کرد: ایران و سوریه خواهان احداث یک خط لوله گازی از مسیر عراق به سوریه هستند که در ادامه، این خط لوله از طریق دریای مدیترانه به کشورهای اروپایی امتداد خواهد یافت.
ایلام بهترین نقطه برای صادرات گاز به عراق
مسئول پیگیری صادرات گاز ایران با تاکید بر این که نقطه انتقال گاز ایران به عراق، منطقه ایلام و از طریق خط ششم سراسری گاز است، افزود: هم اکنون کارگروه های فنی، حقوقی و مالی برای عقد قرارداد و مذاکرات لازم در کشورهای ایران و عراق تشکیل شده است.
امضای تفاهمنامه صادرات و ترانزیت گاز میان ایران و عراق در ماه گذشته را می توان سرآغازی دیگر برای رقابت با خط لوله نابوکو علاوه بر خط لوله ششم سراسری و مسیر ترکیه برشمرد، زیرا دولتمردان کشورمان تصمیم دارند به جز مسیر خط لوله ترکیه از شش مسیر دیگر امکان صادرات گاز به اروپا را داشته باشند که از این مسیرها دو مسیر از ترکیه و چهار مسیر از عراق، سوریه و لبنان (از مسیر دریای مدیترانه به جنوب ایتالیا) می گذرد.
ترانزیت گاز به سوریه و از آن جا به اروپا یکی از مهم ترین محورهای مذاکرات گازی مقام های تهران - بغداد در سفر هیئت بلندپایه وزارت نفت به بغداد بود، از سوی دیگر سال ها از امضای تفاهمنامه سوریه و ایران برای خرید گاز و صادرات آن به بازارهای انرژی غرب می گذرد.
به منظور اجرای یادداشت تفاهم میان دو کشور برای صادرات سالانه دو تا سه میلیارد مترمکعب گاز ایران به سوریه، این کشور به زودی مذاکرات خود را با ایران درباره یک توافقنامه خرید و فروش گاز آغاز خواهد کرد، همچنین این کشور سالانه حدود یک میلیارد و 450 میلیون مترمکعب در سال از مصر گاز را به وسیله خط لوله گازی ترانس عرب وارد می کند.