به گزارش نفت دیلی ، بانك مركزي ضمن اشاره به افزايش 1.43 درصدي بهاي نفت خام در هفته گذشته به تشريح دلايل نوسانات نفت خام و اوراق قرضه پرداخت.
بانك مركزي از افزايش 1.43 درصدي متوسط بهاي نفت خام پايه امريكا در هفته گذشته نسبت به متوسط آن در هفته ماقبل، خبر داد و اعلام كرد: به نرخهاي پايان وقت بازار مذكور، بهاي هر بشكه نفت خام پايه آمريكا در محدوده 112.29 ـ 107.12 دلار معامله شد.
از سوي ديگر، بهاي نفت برنت درياي شمال در هفته ماقبل 4 درصد افزايش يافت. به نرخهاي پايان وقت بازار هر بشكه نفت برنت در دامنه 123.99 ـ 121.33 دلار معامله گرديد.
براساس گزارش بانك مركزي، در دو روز ابتداي هفته گذشته، قيمت نفت برنت افت كرد. در روز دوشنبه وزراي نفت اوپك اعلام كردند كه افزايش قيمت نفت، به كشورهاي مصرف كننده آسيب خواهد رساند و تقاضاي نفت را نيز كاهش خواهد داد.
در اين ميان سياستهاي انقباضي چين براي مهار تورم در اين كشور نيز كه به كاهش تقاضا براي نفت ميانجامد را نيز نبايد ناديده گرفت.
در ادامه اين گزارش آمده است كه در روزهاي ديگر هفته، حجم سبك معاملات و تضعيف شدن دلار آمريكا به دليل نگراني از مشكل بدهيها در آمريكا به افزايش قيمت نفت انجاميد.
در اين روزها مقامات نفتي ايران برخلاف ساير اعضاي اوپك اعلام كردند كه تزريق بيشتر نفت به بازار، قادر به پايين آوردن قيمت نفت نخواهد بود. اين خبر به افزايش قيمت نفت كمك كرد. به طوركلي تضعيف دلار و وجود همبستگي منفي بين قيمت نفت و دلار آمريكا و همچنين هجوم سرمايهگذاران به داراييهاي پرريسك، از ديگر دلايل افزايش قيمت نفت بود.
بانك مركزي در بخش ديگري از اين گزارش تصريح كرده است كه نفت خام آمريكا نيز همانند اكثر كالاها به جز طلا در نخستين روز از هفته گذشته به شدت افت كرد. اما از آن روز به بعد، تجديدنظر موسسه استاندارد پورز در چشمانداز بدهيهاي آمريكا، قيمت نفت خام اين كشور را افزايش داد.
تضعيف دلار به افزايش قيمت كالاها از جمله قيمت نفت انجاميد و نفت توانست قسمتي از كاهش قيمت روز دوشنبه را جبران كند. در روزهاي پاياني هفته نيز همزمان با كاهش موجودي نفت خام آمريكا بعد از هفت هفته متوالي، قيمت نفت خام اين كشور به بيش از 112 دلار براي هر بشكه افزايش يافت.
همچنين در بخش ديگري از گزارش مذكور نوسانات بازار اوراق قرضه طي يك هفته گذشته تشريح شده است.
طبق اين گزارش، در ابتداي هفته عليرغم اعلام خبر منفي شدن دورنماي اوراق قرضه بلندمدت آمريكا توسط موسسه s&p با وجود افت شديد در بازار سهام اين كشور و شايعات در مورد احتمال تغييرات ساختاري اوراق قرضه يونان، خبر مذكور چندان تاثيرگذار جلوه ننمود و حتي اوراق قرضه 10 و 30 سال افزايش نسبي قيمت را نيز تجربه نمودند.
در انگليس نيز با توجه به افت شاخص سهام و اخبار يونان روند مشابهي اتفاق افتاد. در ژاپن مطابق پيشبينيهاي قبلي انجام شده در هفتههاي قبل به سبب كاهش رشد اقتصادي و در روز دوشنبه به مدد كاهش ارزش بورس توكيو، اوراق قرضه تقويت شد.
در روز سهشنبه با توجه به احتمال كاهش بودجه دولت امريكا و احتمال كاهش رشد اقتصادي و در نتيجه تثبيت نرخ بهره پايه براي جبران اين كاهش بودجه و رشد اقتصادي، اوراق قرضه خزانهداري به روند تقويت خود ادامه داد. در ژاپن روند فوق با وجود تقاضا مناسب براي اوراق 10 ساله ادامه يافت اما در انگليس با توجه به رشد نسبي شاخص سهام، قيمت اوراق قرضه تا حدودي تعديل شد.
در روز چهارشنبه با وجود رشد مناسب شاخص سهام در آمريكا تقاضا در بازر اوراق خزانهداري كاهش يافته و قيمتها تا حدودي تعديل شد.
در روز بعد با وجود نزديك شدن به زمان جلسه fed در روز سهشنبه و چهارشنبه هفته جاري و احتمال اتخاذ لحن ملايم در مورد تورم و نرخ بهره توسط برنانكي، توانست اوراق خزانهداري را با افزايش مجدد قيمت روبرو نمايد. روز جمعه نيز بازار تعطيل بود.