به گزارش نفت دیلی ، مرحله نخست طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارهای بنزین) در 2750 جایگاه عرضه فرآورده های نفتی اجرا و سالانه از تبخیر 35 میلیون لیتر بنزین به ارزش 20 میلیارد تومان جلوگیری شده است.
مجری طرح کهاب در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد : هدر روی بنزین در اثر تبخیر در مراحل مختلف ذخیره سازی، انتقال و توزیع فرآورده های نفتی، علاوه بر خسارت های هنگفت مالی، دارای اثرات مخرب زیست محیطی است.
فریدون جلیلیان تصریح کرد: طرح ملی کهاب با هدف کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین در جایگاهها، نفتکشها و در همه نقاط بارگیری انبارهای نفت کشور اجرا می شود. به گفته وی، گستره اجرای طرح کهاب 80 انبار، 6 هزار دستگاه نفتکش و دو هزار و 750 جایگاه سوختگیری است.
جلیلیان افزود : مرحله نخست طرح کهاب با بیش از 97 درصد پیشرفت فیزیکی در 2هزار و 750 جایگاه های عرضه بنزین در مناطق سی و هفت گانه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اجرا شد و هم اکنون در مرحله سنجش اثربخشی این طرح در جایگاه ها هستیم.
مجری طرح کهاب در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: در صورت مصرف سالانه 22 میلیارد لیتر بنزین (روزانه حدود 60 میلیون لیتر) در کشور، پیش بینی می شود با اجرای مرحله نخست طرح کهاب، سالانه از بخار حدود 35 میلیون لیتر بنزین جلوگیری شود.
جلیلیان از تجهیز دو هزار و 700 نفت کش به سیستم انتقال بخار بنزین تا پایان سال گذشته خبر داد و افزود: قرار است این تعداد در پایان امسال به سه هزارو 800 واحد افزایش یابد. وی در باره روند اجرای طرح کهاب در انبارهای نفت گفت: این سیستم در انبار نفت تهران نصب شده است و پیش بینی می شود تا آخر خرداد راه اندازی شود، همچنین سیستم کهاب به زودی در انبار نفت کرج نصب و پیمانکار نصب آن در انبار نفت قزوین نیز به زودی مشخص خواهد شد.
به گفته جلیلیان ، بر اساس برنامه امسال تنها انبارنفت تهران، کرج و قزوین به سیستم کهاب وصل و پس از ارزیابی تجهیز این انبارها به سیستم کهاب تا سال 93 همه انبارهای نفت کشور(حدود 80 انبار) به این سیستم متصل می شود. مجری طرح کهاب در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در باره روند اجرای مرحله دوم طرح کهاب در جایگاه های کشور گفت: با اجرای مرحله دوم طرح کهاب با عنوان «stage II» از خروج بخارهای بنزین از باک خودرو جلوگیری می شود، ضمن آن که این طرح در صورت اثربخش بودن در نیمی از جایگاه های شرکتی (حدود 100 جایگاه) و 1000 جایگاه خصوصی کشور اجرا می شود.
جلیلیان تصریح کرد: مرحله دوم طرح کهاب به صورت آزمایشی در یکی از جایگاه های کرج با موفقیت اجرا شد و هم اکنون در یکی از جایگاه های تهران در حال اجراست و تا پایان شهریور نتایج اجرای آن ارزیابی خواهد شد. وی تصریح کرد: حدود 80 درصد از هزینه مرحله دوم طرح کهاب مربوط به هزینه های اجناس آن است و تلاش می شود با تولید قطعات مورد نیاز این طرح در داخل هزینه های تامین قطعات آن به حدود یک سوم کاهش یابد.
به گفته جلیلیان با اجرای کامل طرح کهاب که برای نصب تجهیزات آن در انبارهای نفت، ناوگان حمل زمینی و جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی حدود 230 میلیارد تومان هزینه شده است، علاوه بر جلوگیری از بروز آسیب های زیست محیطی و فیزیولوژیک ضمن استحصال سالانه 110 میلیون لیتر بنزین از طریق بازیافت بخار بنزین، حدود 70 میلیارد تومان صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.