به گزارش نفت دیلی، تولید نفت خام ١٢ کشور عضو اوپک در ماه ژوئن با افزایش روزانه ١٧٠ هزار بشکه از مرز ٣١ میلیون بشکه در روز فراتر رفت.
بر اساس اطلاعات به دست آمده پلاتس از آمارهای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)٬ مقامهای صنعت نفت و تحلیلگران، به دنبال افزایش تولید نفت عربستان و عراق، تولید نفت خام اعضای اوپک در ماه ژوئن با ١٧٠ هزار بشکه رشد نسبت به ماه مه به روزانه ٣١ میلیون و ٢٨٠ هزار بشکه رسید که چهارمین افزایش پیاپی تولید ماهانه این سازمان به شمار می رود.
مارگارت مک کوآلی، خبرنگار ارشد پلاتس، یکی از موسسه های جهانی جمع آوری داده های بازار کالا و انرژی، در این باره گفت: تولید اوپک در ماه ژوئن، بالاترین سطح تولید ماهانه از ماه اوت سال ٢٠١٣ یعنی رقم روزانه ٣١ میلیون و ٥٤٠ هزار بشکه به شمار می آید.
وی افزود: در اوت ٢٠١٣ روند تولید کاهشی بود، اما سطح تولید کنونی این سازمان روند افزایشی دارد، این در حالی است که بازارهای جهانی می تواند منتظر افزایش تولید و عرضه نفت خام ایران در پی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و لغو تحریمها باشد.
١٢ کشور عضو اوپک در ماه ژوئن در مجموع روزانه یک میلیون و ٣٠٠ هزار بشکه از سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه این سازمان تخطی کردند.
عربستان، بزرگ ترین تولید کننده نفت اوپک و بزرگترین صادر کننده نفت جهان، که هم اکنون راهبرد رشد عرضه را برای افزایش سهم در بازارهای جهانی در پیش گرفته است، در ماه ژوئن روزانه ١٠ میلیون و ٣٥٠ هزار بشکه نفت تولید کرد.
با توجه به فصل گرم تابستان، تقاضای نفت خام نیروگاههای تولید برق به طور سنتی در این فصل برای تامین برق مورد نیاز سیستمهای خنک کننده افزایش یافت، همچنین تقاضای داخلی این کشور در پی بهره برداری از پالایشگاههای جدید افزایش یافت.
بر اساس ار این ارزیابی، صادرات نفت خام عراق از پایانه های نفتی بصره (مینا البکر) و خورالعمیه در خلیج فارس واقع در جنوب این کشور حدود ٣٣٠ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به مجموع روزانه بیش از سه میلیون بشکه رسید، همچنین یک سیستم تازه ذخیره سازی و انتقال نفت در بخش خشکی شبه جزیره فاو آغاز به کار کرد.
عراق با تقسیم بندی نفت خام بصره خود به دو نوع سبک و سنگین، هم اکنون محموله های جدید نوع نفت خام سنگین بصره را روانه بازارهای جهانی می کند.
صادرات نفت خام عراق از پایانه نفتی جیهان در ترکیه که از طریق خط لوله کرکوک-جیهان منتقل می شود، نسبت به ماه مه بیش از نصف کاهش یافت، این شرایط علامت سوالی بزرگی پیش روی آینده توافق نفتی بغداد و اربیل گذاشته است.
اقلیم کردستان عراق پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرده بود که به دلیل بد عهدی بغداد در مقدار پرداخت سهم منطقه کردنشین از بودجه دولت فدرال، فروش مستقل نفت خام خود را افزایش داده است، که این مضوع سبب می شود تا مقدار نفت خام ارسالی منطقه کردستان عراق به سازمان دولتی بازاریابی نفت خام عراق (سومو) کاهش یابد و این سازمان نفت کمتری از مناطق شمالی برای صدور به بازارهای اروپا از طریق دریای مدیترانه داشته باشد.
ارزیابیهای پلاتس نشان می دهد که تولید نفت خام لیبی در ماه ژوئن با کاهش روزانه ٢٠ هزار بشکه ای به ٤١٠ هزار بشکه در روز رسیده است، این در حالی است که این کشور همچنان تلاش می کند با از میان برداشتن موانع امنیتی و فنی تولید خود را افزایش دهد.
با این حال، شرکت ملی نفت لیبی (ان او سی) امیدوار است که بتواند در آینده ای نزدیک با لغو حالت فوق العاده در پایانه نفتی راس لانوف و دستیابی به یک توافق با قبایل محلی برای بازگشایی خطوط لوله انتقال نفت میدان الفیل و از سرگیری تولید در این میدان، صادرات نفت خام خود را افزایش دهد.
وزیران نفت اوپک در نشست ١٦٧ این سازمان در وین اتریش (١٥ خرداد ماه) بار دیگر تصمیم گرفتند به سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشکه خود پایبند بمانند؛ با توجه به نبود سهمیه ای مشخص برای اعضای اوپک، ای سازمان سازو کاری برای جلوگیری از تخطی تولید کشورهای عضو وجود ندارد.