به گزارش نفت دیلی، شرکت ملی گاز ایران برای گازرسانی به شهرها و روستاها در سال ٩٤ حدود شش هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است.
نماینده وزیر نفت در امور گازرسانی در نشست مشترک با مدیران دستگاه های اجرایی کشور که به میزبانی شرکت گاز استان مازندران برگزار شد، گفت: از سوی مجلس شورای اسلامی به وزارت نفت اختیار داده شده که بر اساس بند "ق" قانون بودجه سال ٩٣ و سایر منابع آن در سال ٩٤، گازرسانی به روستاها را اجرایی کند.
محمود آستانه افزود: بر اساس این قانون، گاز طبیعی جایگزین سوختهای مایع از جمله نفت سفید، گازوئیل و نفت کوره می شود.
وی ادامه داد: سوخت آزاد شده در این طرح در اختیار وزارت نفت قرار می گیرد تا از محل فروش آنها هزینه های گازرسانی تامین شود.
به گفته وی، در سال گذشته معادل سه میلیارد و ٧٠٠ میلیون لیتر فرآورده در بخش صنایع کشور (به غیر نیروگاه ها و صنایع بزرگ) مصرف شده که تا پایان سال ٩٦، به تدریج گاز جایگزین سوخت مایع در این صنایع خواهد شد.
وی گفت: برای شهرها و روستاهای فاقد گاز نیز گازرسانی به دو میلیون و ٣٦٠ هزار خانوار در دستور کار قرار گرفته که این تعداد خانوار در استانهای مختلف کشور پراکنده هستند و برای گازرسانی به این خانوارها از محل بند "ق" تامین اعتبار شده است.
آستانه تاکید کرد: برای سال ٩٤ رقمی معادل شش هزار میلیارد تومان توسط شرکت ملی گاز ایران تامین اعتبار شده و از محل این بودجه که بین استانهای مختلف کشور تقسیم می شود گازرسانی به شهرها و روستاها به تدریج انجام خواهد شد.
وی با اشاره به گازرسانی به مناطق صعب العبور مازندران گفت: برای مازندران که از استانهای بسیار پر پتانسیل در کشور بشمار می رود و زیربناهای خوبی را در سرمایه گذاریهای مختلف دارد یک خط انتقال ٤٢ اینچ به طول ١٧٠ کیلومتر از دامغان به منطقه کیاسر- ساری- نکا در دست اقدام بوده که برای اجرای این خط، تامین اعتبار شده و پیمانکار نیز در حال فعالیت اجرایی است.
نماینده وزیر نفت در امور گازرسانی ادامه داد: با انجام این پروژه، فشار دیگر خطوط لوله گاز استان که در حال مصرف بوده و عمدتا خط تغذیه هستند نیز تقویت شده و کمبود فشار از این محل تامین می شود، همچنین تامین انرژی نیروگا ه ها نیز بعد از احداث این خط به طور کامل از طریق گاز انجام خواهد شد.
آستانه اعلام کرد: احداث این خط توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در دست اقدام است و تا سال ٩٦ این پروژه به پایان می رسد.
وی با اشاره به بازدید از مسیر گازرسانی در منطقه صعب العبور فریم دودانگه مازندران، سیاست شرکت ملی گاز ایران را گازرسانی به تمام نقاط استان دانست و گفت: منطقه مذکور با نقشه برداری ابتدایی و طراحیهای خوب انجام شده در برنامه گازرسانی قرار گرفته و پیمان سپاری نیز به تدریج انجام خواهد شد که با انجام این خط، مشکل افت فشار خط سوادکوه تا پل سفید نیز مرتفع می شود.
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت گاز مازندران نیز با بیان این که هم اکنون به ٤٩ شهر از ٥٨ شهر استان گازرسانی شده است، گفت: در حال حاضر ٢٢٥ هزار و ١٦٣ خانوار شهری مازندران از نعمت گاز طبیعی برخوردارند که ٩٩ درصد خانوار شهری استان را شامل می شود.
محمد اسماعیل ابراهیم زاده افزود: گازرسانی به پنج شهر گزنک، رینه، مرزن آباد، آلاشت و کجور نیز در دست اجرا قرار دارد.
وی همچنین یکهزار و ٦٤٥ روستا از مجموع دو هزار و ٩٢١ روستای استان را بهره مند از نعمت گاز عنوان کرد و گفت: تعداد خانوار روستایی گازدار استان ٣٤٢ هزار و ٧٢١ خانوار است که بیش از ٨٥ درصد خانوار روستایی مازندران را شامل می شود.
به گفته وی، گازرسانی به ١١٧ روستای استان در دست اجراست و ٢٥٤ روستا نیز در برنامه اجرایی سال ٩٤ قرار دارند.
وی طول شبکه تغذیه و توزیع اجرا شده استان را ١٦ هزار و ٧٨ کیلومتر عنوان و اعلام کرد: تاکنون ٦٦٨ هزار و ٦٩٢ انشعاب در استان روی شبکه گازدار نصب شده است.
ابراهیم زاده تعداد مشترکان خانگی، تجاری، صنعتی عمده استان را یک میلیون و ١١٣ هزار و ٢٧٥ مشترک دانست و با بیان این که متوسط مصرف روزانه گاز طبیعی در استان مازندران ١٨ میلیون مترمکعب است، افزود: دو نیروگاه نکا و نوشهر و ٧٦٧ مشترک صنعتی نیز تحت پوشش گاز طبیعی هستند و تاکنون به ١٠٧ جایگاه سی ان جی نیز گازرسانی شده است.
به گفته وی، ساخت و نصب ایستگاه سی جی اس به ظرفیت ٢٠٠ هزار مترمکعب در ساعت در سرخرود، ادامه بررسی و امکان سنجی نحوه گازرسانی به شهرها و روستاهای مناطق کوهستانی استان، گازرسانی به شهرکهای صنعتی و جایگاههای سی ان جی و بازاریابی و طراحی مجدد شبکه های توزیع و خطوط تغذیه با قدمت بیش از ١٠ سال به طول ٥٠٠ کیلومتر از جمله دیگر برنامه های این شرکت بشمار می آید.