به گزارش نفت دیلی، رئیس جمهوری نیجریه دیروز (سه شنبه، ١٣ مرداد ماه) مدیر عامل جدید شرکت ملی نفت این کشور را منصوب کرد.
محمد بوهاری، انتخاب مدیرعامل جدید شرکت ملی نفت نیجریه (ان ان پی سی) بخشی از برنامه محمد بوهاری، رئیس جمهوری این کشور برای مبارزه با فساد و ضعف مدیریتی به شمار می رود.
امانوئل ایبه کاچیکوا از سوی رئیس جمهوری نیجریه به عنوان مدیر عامل جدید ان پی پی سی منصوب شد؛ شرکت ملی نفت نیجریه پیش تر به اختلاس دهها میلیارد دلاری و واریز نکردن این مبالغ در چند سال گذشته به صندوق دولت، متهم شده است.
بوهاری در مارس ٢٠١٥ با شعار مبارزه با فساد در صنعت نفت در انتخابات برگزیده شد. فروش نفت حدود ٧٠ درصد از درآمدهای این کشور را شامل می شود، وی در نخستین گام پس از موفقیت در انتخابات ماه ژوئن، هیئت مدیره ان ان پی سی را منحل کرد.
فمی ادیسنا، سخنگوی رئیس جمهوری نیجریه در بیانیه ای گفت: کاچیکوا نایب رئیس و همچنین مشاور عمومی شرکت اکسون موبیل آفریقا بوده است که جایگزین جوزف تالما دوها، مدیرعامل پیشین ان ان پی سی شد.
بوهاری جمعه (هشتم خرداد ماه) در انتخابات رئیس جمهوری نیجریه پیروز شد و کابینه خود را معرفی کرد.
کاچیکوا مدرک حقوق از دانشگاه نیجریه دارد و در دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد تحصیل کرده است.
بوهاری تحولات در بخش نفت را با هدف ریشه کن کردن فسادی بلند مدت در پیش گرفته است، ان ان پی سی مسئول منافع ملی در صنعت نفت و گاز است و مدیریت بخش انرژی را بر عهده دارد و نظیم کننده بخش نفت است.
طبق قانون اساسی نیجریه تمام درآمد های حاصل از فروش فت باید به حساب خزانه داری کشور واریز شود و و این پولها با یک اجازه کوچک امکان پرداخت را به هر شخص و ارگانی را می دهد، در نتیجه این راه برای سو استفاده بسیار راحت است.
شورای ملی اقتصاد این کشور در ماه ژوئن طی بیانیه ای اعلام کرد، که از سال ٢٠١٢ تا مه ٢٠١٥ درآمد ان ان پی سی ٤١ میلیارد دلار بوده است که این شرکت تنها ٢١ میلیارد دلار به حساب دولت واریز کرده است.
لیمیدو صنوصی، رئیس بانک مرکزی نیجریه گفت: در سالهای ٢٠١٢ تا ژوئیه ٢٠١٣ شرکتهای نفتی حدود ٢٠ میلیون دلار به حساب دولت نیجریه پرداخت نکرده اند.
شرکت ان ان پی سی اعلام کرد : این میزان پول مفقود نشده است و قابل بازگشت است، طی حسابرسی شرکت پرایس واتر هاوس کوپرز (پی دبلیو سی) اعلام کرد که بعضی از وجوه به حساب واریز نشده است و شرکت ان ان پی سی هیچگونه همکاری با پی دبلیو سی نمی کند.
شرکت انگلیسی-هلندی شل و دیگر شرکتهای نفتی خارجی فعال در نیجریه از افزایش اقدامهای خرابکارانه در تاسیسات و خطوط انتقال نفت این کشور که با سرقت قابل توجه نفت همراه می شود، شکایت دارند.
نیجریه بزرگ ترین تولید کننده نفت خام در آفریقا به شمار می رود و روزانه بیش از دو میلیون بشکه نفت تولید می کند؛ این کشور پیش از وقوع انقلاب شیل در آمریکا یکی از تامین کنندگان اصلی نفت خام مورد نیاز پالایشگاههای آمریکا بود.
نیجریه با ١٧٠ میلیون نفر جمعیت به دو بخش مسلمان نشین شمال و مسیحی نشین جنوب تقسیم شده است؛ افزون بر اختلاف نژادی و فرقه ای در این کشور پرجمعیت، فعالان مسلح دلتای نیجر در جنوب نیجریه از این مسئله ناراضی هستند که سرزمین آنها از درآمدها و ذخایر نفتی که در خود جای داده، محروم مانده است.
شرکت ملی نفت نیجریه (ان ان پی سی) در تازه ترین بولتن آماری سالانه خود از افزایش ٤,٥٤ درصدی حوادث و خرابکاریها در خطوط لوله نفت این کشور در سال ٢٠١٤ خبر داد.
بر اساس این گزارش، پارسال در مجموع سه هزار و ٧٣٢ مسیر آسیب دید که از این میان سه هزار و ٧٠٠ مورد در پی اقدامهای خرابکارانه و تنها ٣٢ مورد به دلیل فرسوده بودن تاسیسات رخ داد.
ان ان پی سی اعلام کرد: در پی از دست رفتن نفت خام و فرآورده های نفتی به دلیل آسیبهای وارده به خطوط لوله انتقال نفت نیجریه در پی خرابکاریها، اقتصاد نیجریه حدود ٦٠ میلیارد نایرا آسیب دید.
آمارهای شرکت ملی نفت نیجریه نشان می دهد که مجموع تولید نفت خام در سال ٢٠١٤، ٧٩٨ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه بوده است که نسبت به سال ٢٠١٣، ٠,٢٤ درصد افت نشان می دهد.
مقدار نفت خام به سرقت رفته و فرآورده های نفتی تولید شده در پالایشگاههای غیر مجاز به طور معمول به خارج از نیجریه قاچاق و در بازار سیاه فروخته می شود.
این خرابکاریها و حمله ها تولید نفت نیجریه را که ٨٠ درصد از درآمدهای دولت و کل درآمدهای صادراتی نیجریه به آن وابسته است، به شدت مختل کرده اند، برآوردها نشان می دهد که کسب و کار غیرقانونی سبب از دست رفتن ٦ میلیارد دلار (٥,٤ میلیون یورو) از درآمدهای این کشور می شود.