پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


واكنش رسانه‌هاي غربي به ادغام وزارت نفت ايران در نيرو
تاريخ خبر: سه شنبه، 20 ارديبهشت 1390 ساعت: 12:19
به گزارش گروه بین الملل نفت دیلی ، خبر مربوط به ادغام وزارت نفت در وزارت نيروي ايران به عنوان دومين كشور دارنده ذخاير نفت و گاز جهان، پنجمين صادركننده نفت جهان و رئيس دوره‌اي اوپك بارتاب گسترده‌اي در رسانه‌هاي جهان داشت.
 
دولت ايران اخيرا مصوبه اي داشته است كه بر اساس آن چند وزارتخانه در يكديگر ادغام مي شوند. در اين ميان تصميم دولت ايران براي ادغام وزارت نفت در وزارت نيرو بازتاب گسترده اي در رسانه هاي جهان داشته است.

ايران دومين دارنده ذخاير نفت و گاز در جهان و دومين توليد كننده اوپك است و به همين دليل تحولات مربوط به بخش نفت و گاز اين كشور مورد توجه شديد بازارهاي جهاني قرار دارد.

از جمله سه خبرگزاري مهم رويترز، داوجونز و پلاتز با انتشار خبرهايي به اين موضوع پرداخته اند و در تيتر خبرهاي خود بر روي ميركاظمي، وزير نفت ايران تمركز داشته اند. ميركاظمي به عنوان وزير نفت ايران از ابتداي سال 2011 رياست دوره اي اوپك را برعهده گرفته است.

رويترز در تيتر خبر خود نوشته است:«وزير نفت ايران جايگاه خود را ترك مي كند».
 
اين خبرگزاري متن خبر خود را اين گونه شروع كرده است:«پس از اين كه مقامات ايران از ادغام وزارتخانه هاي نفت و انرژي خبر دادند مسعود ميركاظمي وزير نفت ايران جايگاه خود را ترك مي كند».

بر اساس اين گزارش ميركاظمي با كليه معاونان خود خداحافظي كرده است و ديگر در دفتر خود حاضر نمي شود.
رويترز سپس با اشاره به اين كه ايران پنجمين صادركننده نفت جهان است اقدام ايران در ادغام اين دو وزارتخانه را در راستاي ايجاد دولتي كارآمدتر و با بهره وري بيشتر در ايران تحليل كرد. دولت ايران تصميم دارد تعداد وزارتخانه هاي خود را از 21 به 17 وزارتخانه كاهش دهد.

اين خبرگزاري در پايان طي جمله اي كه نشانگر اهميت ايران در بازار انرژي جهان است نوشت :«بعيد است ايجاد تغييرات بنيادي در وزارت نفت ايران كه كنترل توليد و فروش نفت و گاز ايران را در دست دارد با تاييد جهاني مواجه شود».
 
داوجونز نيز در تيتر خبر خود نوشته است:«وزير نفت ايران بر اساس طرح ادغام وزارتخانه از دولت خارج مي شود».
 
متن خبر داوجونز نيز اين گونه شروع شده است:«انتظار مي رود وزير نفت ايران مسعود ميركاظمي بر اساس طرح ادغام دو وزارت نفت و انرژي مقام خود را ترك كند».

اين خبرگزاري وزارت نفت را استراتژيكترين بخش ايران معرفي كرده و ادغام اين وزارتخانه در وزارت نيرو را اقدامي كارشناسي و در جهات ارتقاء عملكرد دولت دانسته است. در عين حال داوجونز به وجود انگيزه هاي سياسي نيز در انجام اين اشاره اي داشته است.

مقامات ارشد وزارت نفت ايران به اين خبرگزاري گفته اند هنوز طرح ادغام وزارت نفت در نيرو به طور رسمي تاييد نشده است و دو روز طول مي كشد تا همه چيز شفاف شود.

بر اساس اين گزارش مجلس ايران نظر خوبي نسبت به وزاري نفت و نيروي ايران ندارد. نامجو وزير نيرو در ماه مارس از استيضاح توانست خود را نجات دهد. انتصاب ميركاظمي به عنوان وزير نفت در سال 2009 نيز با انتقاد شديد نمايندگان مواجه شده بود زيرا وي هيچ تجربه اي در بخش نفت نداشت.

در عين حال رويترز و داوجونز اشاره اي به رياست ميركاظمي بر اوپك به عنوان وزير نفت ايران نكرده اند. ميركاظمي به عنوان وزير نفت ايران از ابتداي سال 2011 رياست اوپك را بر عهده گرفته بود.

پلاتز نيز در تيتر خبر خود بر روي شخص ميركاظمي تاكيد داشته و نوشته است:«ميركاظمي در راه خروج از وزارت نفت: وزارت نيرو».

اين خبرگزاري نيز در متن خبر خود نوشته است:«به دنبال ادغام اخير وزارت هاي نفت و نيروي ايران مسعود ميركاظمي وزير نفت ايران مقام خود را ترك مي كند».

پلاتز به رياست وي بر اوپك اشاره كرده و افزوده است:«ميركاظمي كه از سال 2009 وزير نفت ايران بوده است در حال حاضر رئيس اوپك است».

اين گزارش در ادامه مدعي وجود اختلافاتي ميان ميركاظمي و احمدي نژاد بر سر انتصابات در وزات نفت و شركت ملي نفت ايران شده است و تلاش كرده اين امر را علت تصميم دولت ايران براي ادغام اين وزاتخانه در وزارت نيرو جلوه دهد.

بر اساس اين گزارش برخي مقامات سابق نفتي ايران از اين اقدام انتقاد كرده اند و آن را عجولانه دانسته اند.

در عين حال ميركاظمي پيش تر از احتمال كنارگذاشته شدن خود خبر داده بود و گفته بود اگر دوره وزارتش پايان يابد به عنوان مدرس به دانشگاه بازمي گردد.