به گزارش نفت دیلی ، مديرعامل شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب با بيان اينكه ضريب بازيافت از مخازن نفتي در مناطق نفتخيز جنوب كاملا نسبي است تصريح كرد: علت اين نسبي بودن به سبك و سياق استخراج هيدروكربور در مخازن ماسه سنگي و آهكي كه كاملا با هم متفاوت است، برمي گردد.
هرمز قلاوند؛ مديرعامل شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب توضيح داد: هم اكنون ضريب بازيافت از مخازن آهكي حدود 20 درصد است يعني در صورت وجود 100 بشكه نفت در اعماق زمين، با تخليه و با فشار طبيعي چيزي حدود 20 بشكه قابل استحصال است و 80 بشكه باقيمانده بايد با استفاده از فناوري هاي نوين مانند تزريق گاز، آب، مواد شيميايي، نيتروژن، دي اكسيدكربن و روش احتراقي استحصال شود.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه ضريب بازيافت در مخازن ماسه سنگي كه آب دوست هستند (سهم مناطق نفتخيز جنوب در مخازن ماسه سنگي حدود 30 درصد است) حدود 35 تا 40 درصد به صورت تخليه طبيعي است.
قلاوند از اجراي پروژه هاي جديد و انجام فعاليت هاي تحقيقاتي و آزمايشگاهي بر روي مخازن به منظور افزايش ضريب بازيافت به ميزان حدود 1 تا 3 درصد در مناطق نفتخيز جنوب خبر داد.
وي توضيح داد: علت اينكه كشوري مانند عربستان مي تواند روزانه حدود 10 ميليون بشكه نفت توليد كند به خاطر اين است كه حجم زيادي از مخازن آنها ماسه سنگي است كه آب دوست هستند و نفت فراواني توليد مي كنند اين در حالي است كه تنها 30 درصد مخازن مناطق نفتخيز كه توليد 80 درصد نفت كشور را برعهده دارد ماسه سنگي است.
مديرعامل شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب اظهار اميدواري كرد كه بتوان در آينده اي نزديك با استفاده از فن آوري هاي نانو مخازن آهكي نفت دوست را به آب دوست تبديل و نفت بيشتري را استحصال كرد.
قلاوند ميزان ضريب بازيافت را در ميادين نفتي شادگان، آبتيمور و منصوري كه سهم بيشتري از مخازن ماسه سنگي دارند را حدود 35 درصد اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه در مياديني همچون زيلايي، كارون، نفت سفيد و مسجد سليمان به علت كربناته بودن مخزن، ضريب بازيافت در حدود 15 تا 25 درصد متغير است.