به گزارش نفت دیلی، وزیر صنعت ، معدن و تجارت از خودروسازان خواست کاهش آلایندگی، کاهش مصرف سوخت و رعایت استانداردهای جهانی را در اولویت قرار دهند.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که باید به کیفیت محصولات، کاهش آلایندگی و کاهش مصرف سوخت، رعایت استانداردهای جهانی و در راس آنها، رضایتمندی مشتریان، توجه ویژه داشت اظهارکرد: تولید محصول غیرکیفی باید ممنوع شود و نباید تجربهها و خطاهای گذشته را فراموش کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر تفکر یکپارچه، دوری از بخشی نگری، هماهنگی بین تمام ذینفعان و توجه به مقیاس اقتصادی از همه فعالان در این صنعت خواست تا با همکاری در تولید خودرو مطابق با استانداردهای روز جهانی همراهی کنند.
به گزارش روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست شورای سیاستگذاری خودرو که با حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت، مدیران عامل گروههای خودروسازی ،قطعه ساز و انجمن های خودروساز وقطعه ساز، اساتید، نمایندگانی از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و مدیران ایدرو برگزار شد افزود: برای رقابت پذیری صنعت خودرو باید مسیرهای گذشته را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید یک نگرش یکپارچه به صنعت خودرو داشته باشیم تصریح کرد: این درحالی است که در حال حاضر شرایط این گونه نیست و به جای همکاری در فضای رقابتی ، به تقابل منفی می پردازیم که این موضوع باید برطرف شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت توجه به موضوع مقیاس اقتصادی را حائز اهمیت خواند و گفت: واحدهای تولیدخودروساز برای اینکه اقتصادی باشند باید حداقل ١٠٠ هزار دستگاه خودرو تولید کنند.
نعمتزاده در ادامه با بیان اینکه باید به کیفیت محصولات، کاهش آلایندگی و کاهش مصرف سوخت ، رعایت استانداردهای جهانی و در راس آنها، رضایتمندی مشتریان، توجه ویژه داشت اظهارکرد: تولید محصول غیرکیفی باید ممنوع شود و نباید تجربهها و خطاهای گذشته را فراموش بکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه پذیرش اشتباه خود یک امتیاز مثبت است خاطرنشان کرد: نباید در پذیرش اشتباهات تعصب داشته باشیم چرا که ماندن در اشتباه، موفقیت آینده ما را هم محدود خواهد کرد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد برند در تولید گفت: هر خودروساز داخلی باید یک برند را برای خودش داشته باشد و هر چند سال برند خودروی جدیدی را تولید کند.
وزیر صنعت در ادامه سخنان خود با اشاره به سرمایهگذاری خارجی در همکاری با شرکتهای خودروساز داخلی افزود: سرمایهگذارهای خارجی میتوانند با بیش از ٥١ درصد مدیریت واحدهای خودروسازی را هم بر عهده بگیرند که از این طریق هم دانش فنی لازم به کشور منتقل میشود، ضمن اینکه از نیرو و کارشناسی داخلی استفاده و در نتیجه تجربه ارزشمندی در داخل کشور برای تولیدخودروهای با کیفیت ایجاد می شود.
نعمت زاده افزود: در این شرایط حداقل ساخت داخل میتواند ٤٠ درصد باشد به شرط اینکه صادرات را در برنامه خودش قرار بدهد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت زنجیره تولید خودرو از طراحی تا فروش ، صادرات، بازار یابی و ... باید در دستور کار خودروسازان قرار گیرد البته بخشی از این فرایند نیاز است که از طریق برون سپاری انجام شود.
نعمت زاده در ادامه همچنین وجود مجموعهسازان بزرگ یا ابر قطعه سازها( TIER١) را ضروری دانست گفت: برای افزایش توان رقابتی میتوان تشکیل گروههای بزرگ در دستور کار قرار داد تا شاهد افزایش کیفیت و ارتقاء صرفه اقتصادی در بازار رقابت جهانی باشیم.
وی همچنین از خودروسازان خواست تا با جدیت موضوع تحقیق و توسعه را دنبال کنند و دراین باره اظهارکرد: شرکتهای خودروسازی و قطعه سازی، درصدی از فروش خود را به توسعه واحدهای R&D اختصاص داده و درصد آن را افزایش دهند تا با استانداردهای جهانی در این حوزه همراه شویم و باید تلاش شود هرسال سهم بیشتری از فروش در بخش R&D هزینه شود.
نعمت زاده در این رابطه همکاری با دانشگاهها را مورد اشاره قرارداد و گفت: افزایش تعاملات دراین خصوص ما را در ارتقاء توانمندیها یاری می کند.
وی با بیان این که برای توسعه صنعتی نباید درها را به روی خودمان ببندیم افزود: همکاری با بهترینهای دنیا را باید در این عرصه از صنعت مد نظر قرار دهیم چرا که صنعت در تعامل با صاحبان فناوری رشد پیدا می کند و داشتن یک شریک خارجی توانمند بهترین فرصت برای رشد و توسعه صنعت خودرو و در نتیجه رضایتمندی مشتریان خواهد بود.
همچنین در ابتدای این جلسه، گزارشی از روند تولید شرکتهای خودروسازی کشور ارائه شد و براساس آن در مجموع، صنعت خودرو کشور نسبت به زمان مشابه در سال گذشته حدود ٧٢درصد رشد داشته که از روند قابل قبولی برخوردار بوده است و پیش بینی می شود تا پایان سال این مسیر رشد، تداوم داشته باشد.
براین اساس، آمار ارائه شده حاکی از تحقق حدود ٩٥ درصدی برنامه تدوین شده در صنعت خودروست که وزیر صنعت، معدن و تجارت بر استمرار تلاشها و عقب نیفتادن از برنامه تدوین شده اصرار کرد.