پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


کاهش بهای نفت سبب افت تولید شیل اویل آمریکا در سال ٢٠١٥ می شود
تاريخ خبر: پنجشنبه، 22 آبان 1393 ساعت: 10:13

به گزارش نفت دیلی، اقتصاددان ارشد آژانس بین المللی انرژی از کاهش رشد تولید شیل اویل آمریکا در سال ٢٠١٥ در پی افت بهای نفت خبر داد.

فاتح بیرول در آستانه رونمایی از گزارش آژانس بین المللی در باره چشم انداز انرژی جهان در سال ٢٠١٤ میلادی، اعلام کرد که افت بهای نفت می تواند با کاهش ١٠ درصدی سرمایه گذاری در صنعت شیل اویل آمریکا در سال ٢٠١٥ میلادی سبب کاهش رشد این صنعت شود، بخشی که آمریکا را به یک تولیدکننده بزرگ بدل کرده است.

وی تصریح کرد: کاهش اخیر قیمتهای نفت نباید چشم ما را به روی مشکلات پیرامون این بخش ببندد.

شاخص قیمتهای نفت در چهار ماه گذشته با کاهش ٣٠ درصدی به حدود ٨٢ دلار در هر بشکه رسیده که بیشتر به دلیل افزایش عرضه از سوی خاورمیانه و شمال آمریکا بوده و این موضوع بودجه کشورهای تولیدکننده نفت و شرکتهای نفتی را تحت فشار قرار داده است.

بیرول افزود: چنانچه قیمتها در سطح پایین باقی بماند، این موضوع می تواند سبب کاهش ١٠ درصدی هزینه های سرمایه ای بخش بالادستی آمریکا در سال ٢٠١٥ شود که بر رشد تولید این کشور در آینده تأثیر می گذارد.

با افزایش قیمتهای نفت و در پی آن رونق تولید شیل اویل، تولید روزانه نفت آمریکا سال گذشته با افزایش یک میلیون بشکه ای همراه بوده است. تولید شیل اویل از طریق عملیات شکست انجام می گیرد که این فناوری از فشار شدید برای برداشت گاز و نفت محصور در صخره های عمیق استفاده می کند.

بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت این کشور در سال ٢٠١٥ میلادی ٩٦٣ هزار بشکه در روز افزایش می یابد.

ماریا فان در هوون، مدیر اجرایی اداره اطلاعات انرژی آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که ٩٨ درصد از تولید شیل اویل آمریکا دارای قیمت سر به سری پایینتر از ٨٠ دلار است.

با این حال، قیمتهای نفت می تواند با افزایش تقاضای ناشی از کاهش قیمتها روند صعودی در پیش گیرد.

بیرول در ادامه گفت: با توجه به تأثیر منفی نفت ٨٠ دلاری بر سرمایه گذاریها و همچنین تأثیر مثبت آن بر رشد تقاضای نفت، شاهد افزایش قیمتهای نفت ظرف دو سال آینده یا زودتر خواهیم بود.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که با تقسیم عرضه انرژی به چهار قسمت تقریبا مساوی میان نفت، گاز، زغالسنگ و منابع با میزان کربن کمتر، تقاضای جهانی نفت از ٩٠ میلیون بشکه در روز در سال ٢٠١٣ به ١٠٤ میلیون بشکه در روز در سال ٢٠٤٠ افزایش می یابد.

این اقتصاددان بلند پایه اظهار داشت که وجود درگیریها در خاورمیانه بویژه در عراق با تهدید عرضه نفت در آینده، مانع جذب سرمایه گذاریهای لازم برای ثبات رشد تولید در این منطقه می شود.

تقاضای گاز تا سال ٢٠٤٠ میلادی بیش از ٥٠ درصد افزایش می یابد که رشد این محصول در میان سوختهای فسیلی دارای پرشتابترین نرخ خواهد بود. همچنین افزایش تجارت ال ان جی در جهان سبب کاهش خطرهای ناشی از اختلال در عرضه می شود.