پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


به گزارش نفت دیلی، ظرفیت فرآورش و انتقال گاز کشور به ٣٣٠ میلیارد متر مکعب افزایش می یابد
تاريخ خبر: شنبه، 24 آبان 1393 ساعت: 10:42

به گزارش نفت دیلی، شرکت ملی گاز ایران بر اساس برنامه های تعریف شده تا پایان سال ٩٦، ظرفیت فرآورش، انتقال و توزیع گاز را به سالانه ٣٣٠ میلیارد متر مکعب افزایش می دهد.

معاون وزیر نفت گفت: اولویتهای عملیاتی این شرکت با لوپ کردن و ایجاد ارتباط  میان خطوط برای پایداری انتقال گاز اجرا شده و با تمهیدات انجام شده گاز تحویلی از پارس جنوبی را به نقاط مختلف کشور منتقل می کنیم.

حمیدرضا عراقی افزود: بهره برداری از خط دهم سراسری و ٤ ایستگاه تقویت فشار از جمله این اولویتها بود که این پروژه ها مراحل پایانی خود را طی می کند و با ورود آنها به شبکه گاز، ظرفیت انتقال گاز کشور بیش از ٧٠ میلیون مترمکعب افزایش می یابد.

وی تاکید کرد: احداث خط ششم و نهم سراسری، ایستگاههای خط هشتم، نیز در برنامه این شرکت قرار دارد که از سال آینده احداث خط ششم سراسری و ایستگاههای خط هشتم آغاز می شود.

مقدمات گازرسانی به سیستان و بلوچستان فراهم شد

وی یادآور شد: پروژه گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان در قالب بند «ق» تبصره ٢ بودجه امسال (٥ آبانماه) در شورای اقتصاد به تصویب رسید و برای شتاب در اجرای عملیات، آگهی فراخوان این پروژه در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.

معاون وزیر نفت گفت: شورای اقتصاد بر اساس بند «ق» تبصره ٢ بودجه امسال، اجرای خطوط انتقال گاز استان سیستان و بلوچستان از جمله، پیرانشهر به زاهدان و ایرانشهر به چابهار را تصویب کرده است.

حمیدرضا عراقی افزود: گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان با اجرای بند «ق» بودجه ٩٣، از مصرف سالانه ١,٥ میلیارد دلار فرآورده نفتی در نیروگاههای استان جلوگیری می کند.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، نیروگاههای ایرانشهر، زاهدان و چابهار سالانه ٢ میلیارد لیتر فرآورده نفتی مصرف می کنند که با گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، از مصرف این میزان فرآورده جلوگیری می شود.

طرح گازرسانی به ٢٨٥ هزار خانوار شهری و روستایی، گازرسانی به نیروگاهها و صنایع استان سیستان و بلوچستان با بیش از یک میلیارد و  ٤٠٠ میلیون دلار سرمایه‌گذاری (٥ آبان) در شورای اقتصاد به تصویب رسید.

افزایش ظرفیت فرآورش، انتقال و توزیع گاز کشور به سالانه ٣٣٠ میلیارد متر مکعب

وی تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران بر اساس برنامه های تعریف شده تا پایان سال ٩٦، ظرفیت فرآورش، انتقال و توزیع گاز را به سالانه ٣٣٠ میلیارد متر مکعب افزایش می دهد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: برای فرآورش یک میلیارد متر مکعب گاز در روز و فرآورش سالانه ٣٣٠ میلیارد متر مکعب گاز باید زیرساختهای لازم فراهم شود.

حمیدرضا عراقی افزود: افزایش شرکتهای پالایش گاز از ١٣ به ١٩ مورد، افزایش ایستگاههای تقویت فشار گاز از ٧١ به ٩٠ مورد و افزایش خطوط انتقال گاز از ٣٥ هزار کیلومتر به ٤٠ هزار کیلومتر از جمله ملزومات تحقق این برنامه است.

بهره برداری از  ١٠ تاسیسات تقویت فشار در سال ٩٣

وی با بیان این که راه اندازی ٢ ایستگاه تقویت فشار خط هشتم سراسری در دستور کار این شرکت قرار گرفته است و تا پایان امسال ١٠ ایستگاه تقویت فشار نیز راه اندازی می شود، تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران در ٤ سال آینده برای تحقق برنامه های تعریف شده، نیاز به ٦٢ میلیارد دلار سرمایه گذاری دارد.

ظرفیت انتقال گاز کشور تا پایان امسال افزایش می یابد

به گفته وی، ظرفیت انتقال گاز کشور تا پایان امسال با راه اندازی ایستگاههای تقویت فشار پل کله، همدان، بیجار و پتاوه افزایش می یابد.

وی تاکید کرد: تا پایان امسال تعدادی از ایستگاههای تقویت فشار راه اندازی می شود و با توجه به در مدار قرار گرفتن این ایستگاهها، ظرفیت و توان انتقال گاز کشور افزایش می یابد.

عراقی با اشاره به این که در حال حاضر ٦٣ میلیون نفر معادل ٨٤ درصد جمعیت کشور تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارد، خاطرنشان کرد: تا پایان سال ٩٦، جمعیت تحت پوشش گاز طبیعی به ٧١ میلیون نفر، معادل ٩٤,٥ درصد جمعیت کشور افزایش می یابد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در سالهای گذشته باید خطوط سراسری ششم، هشتم و یازدهم احداث می شد و این در حالی است که این فعالیتها انجام نشده و برای انتقال افزایش ظرفیت پارس جنوبی باید برنامه های تدوین شده، عملیاتی شود.

صرفه جویی ٥ میلیارد دلاری با افزایش گازرسانی به نیروگاهها

به گفته وی، افزایش حجم گازرسانی به نیروگاههای کشور در ٦ ماه نخست امسال، ٥ میلیارد دلار صرفه جویی به همراه داشته است.

معاون وزیر نفت گفت: در ٦ ماه نخست امسال، ٣٣ میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاههای کشور تحویل شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ٧,٧ میلیارد متر مکعب افزایش داشته است.

حمیدرضا عراقی افزود: با توجه به جایگزینی گاز با فرآورده های نفتی در نیروگاهها و مقایسه قیمتها مشخص شد که از مصرف سوخت مایع به ارزش ٥ میلیارد دلار جلوگیری شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، با توجه به افزایش ظرفیت تولید گاز پیش بینی می شود حجم گازرسانی به نیروگاههای کشور در فصل زمستان نسبت سال گذشته افزایش یابد.

 کاهش زمان تعمیرات اساسی با وجود افزایش حجم عملیات

وی با بیان این که بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده، زمان تعمیرات اساسی شرکتهای پالایشی در سال جاری کاهش یافته است، افزود: با وجود افزایش حجم عملیاتی در این پالایشگاه ها، توانستیم زمان تعمیرات اساسی را کاهش دهیم.

عراقی تاکید کرد: شرکتهای پالایش گاز با انجام تعمیرات اساسی آمادگی فرآورش گاز را در فصل زمستان با تمام ظرفیت دارند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: از ابتدای امسال شاهد افزایش تولید گاز در بخش بالادستی بودیم و تا پایان سال نیز تولید گاز افزایش خواهد یافت.

ایجاد انضباط مالی در شرکت ملی گاز

وی همچنین با اشاره به این که هم اکنون تلاشهای بسیاری برای ایجاد نظم و انضباط مالی در صنعت گاز، تامین بودجه مورد نیاز برای اجرای طرحهای گازرسانی در کشور، توجه به شایسته سالاری در انتصابات در حال انجام است، گفت: خوشبختانه با انجام اقدامهای مختلف در بسیاری از زمینه ها، ظرف یکسال اخیر شاهد پیشرفتهای چشمگیری بوده ایم.

وی تصریح کرد: با اصلاح روابط میان خزانه و شرکت ملی گاز ایران تا حد زیادی انضباط مالی ایجاد شده است.

نقش تاثیرگذار رسانه ها در بهینه سازی مصرف انرژی

وی اظهار کرد: رسانه ها با فرهنگ سازی در زمینه استفاده بهینه از منابع انرژی کشور، نقش مهمی در ارتقای آگاهی مردم دارند.

عراقی یادآور شد: افزایش تعداد خانوارها، توسعه اشتغال، همچنین توسعه صنایع و کارخانجات، شدت مصرف انرژی را در کشور افزایش می دهد و این امر نقش گاز را بعنوان محور توسعه و موتور محرک اقتصاد کشور صدچندان می کند.

وی ادامه داد: متاسفانه با روند صعودی کنونی مصرف گاز در کشور، هیچ افزایش تولیدی پاسخگوی نیاز جامعه نخواهد بود و به ناچار باید با استفاده مدبرانه از انرژی و اصلاح زیرساختها با هدف آگاهی بخشی به عموم مردم برای استفاده صحیح از گاز گام برداریم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از تمام فعالان رسانه ها درخواست کرد با فرهنگ سازی در زمینه استفاده بهینه از منابع انرژی کشور، آگاهی مردم را افزایش داده و برای توانمندسازی مردم و در نهایت تحقق اهداف جامعه اقدام کنند.