به گزارش نفت دیلی، کارشناسان نفتی اظهار کردند که تولیدکنندگان نفت حوزه خلیج فارس به دلیل ترس از دست دادن سهم خود ازبازار به شدت با کاهش تولید نفت مخالف هستند.
کارشناسان معتقدند که کشورهای حوزه خلیج فارس و در راس آنها عربستان، به احتمال فراوان کاهش تولید نفت اوپک را نمی پذیرند مگر این که سهم بازار آنها در میانه رقابت شدید در فروش نفت تضمین شود.
اقدام کویت، قطر، امارات و عربستان در تصمیم گیری اوپک برای کاهش عرضه نفت در جهت بالا بردن قیمتها، نقش بسیار حیاتی دارد. قیمت نفت از ماه ژوئن امسال تا کنون بیش از ٣٠ درصد ارزش خود را از دست داده است.
چهار کشور یادشده در بالا در مجموع ١٦ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه نفت در روز تولید می کنند که برابر با ٥٢ درصد از تولید نفت سازمان ١٢ عضوی اوپک است. با این وجود، صادرات این چهار کشور برابر با دو سوم مجموع صادرات اوپکی هاست.
کامل الحرمی، کارشناس نفتی کویت، گفت: اعضای اوپک به عربستان، کویت و امارات برای کاهش تولید نفت چشم دوخته اند زیرا این کشورها می توانند این کار را بکنند.
وی افزود: اما بسیار غیر محتمل است که این کشورها زیر بار کاهش تولید نفت بروند مگر این که سایر اعضای اوپک نیز اقدامی بکنند، این کشورها تضمین می خواهند که اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیر اوپک جای خالی نفت آنها را پر نکنند.
الحرمی تاکید کرد: کاهش تولید نفت به هیچ عنوان به نفع کشورهای حوزه خلیج فارس نیست زیرا این خطر وجود دارد که سهم بسیار ارزشمند خود را در بازار از دست بدهند.
کاهش قیمت نفت در ماههای گذشته، درآمد بسیاری از کشورهای تولید کننده نفت را به شدت کم کرده است. به تازگی ونزوئلا از همه کشورهای تولیدکننده نفت، اوپک و غیر اوپک، دعوت کرد تا برای مقابله با کاهش قیمت نفت همکاری کنند.
خالد بوداعی، از موسسه ادمینستریتیو کانزالتیشن، گفت: ترس از افزایش تولید نفت کشورهای غیر اوپک، بسیاری از کشورهای اوپک را در پذیرش کاهش تولید نفت محتاط کرده است.
بوداعی که از اعضای پیشین شورای عالی نفت کویت است، ادامه داد: خوش بین نیستم که توافقی برای کاهش تولید نفت حاصل شود.
مایکل مک کارتی، کارشناس ارشد تحلیل بازار در موسسه سی ام سی مارکتز، گفت: در حال حاضر فشار زیادی روی عربستان است و باید دید این کشور می تواند فشار داخلی اوپک و فشار بیرونی را برای کاهش تولید نفت خود تحمل کند یا خیر.