به گزارش نفت دیلی، سامانه جامع نگهداری و تعمیرات به عنوان یک ضرورت برای ارائه بموقع خدمات به دکلهای حفاری در شرکت ملی حفاری ایران پیاده سازی و عملیاتی شد.
در مناطق نفتخیز جنوب رئیس اداره مهندسی و برنامه ریزی تعمیرات این شرکت در توضیح بیشتر در این زمینه، گفت: با توجه به پراکندگی دکلهای حفاری در نقاط مختلف کشور و نیاز به دستگاههای خدمات فنی و عملیات جانبی و اطلاع بموقع از وضع نگهداری و تعمیرات تجهیزات، طراحی و پیاده سازی این سامانه در دستور کار قرار گرفت.
حسین گرجی افزود: با بررسیهای به عمل آمده، سامانه های موجود در بازار با نیاز واقعی شرکت ملی حفاری به دلیل انحصاری بودن گردش کار و تجهیزات حفاری همخوانی نداشت و لذا اداره مهندسی و برنامه ریزی تعمیرات شرکت با همکاری مدیریت پژوهش و فناوری و مهندسی ساخت و مدیریت فناوری و دیگر بخشهای شرکت در قالب قراردادی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر اقدام به طراحی و پیاده سازی این سامانه منطبق با نیاز شرکت ملی حفاری کردند.
وی اظهار کرد: این سامانه، هم اکنون به عنوان نخستین سامانه تخصصی نگهداری و تعمیرات دستگاههای حفاری و عملیات جنبی به نام شرکت ملی حفاری ایران در شورای عالی انفورماتیک در حال ثبت است.
گرجی گفت: سامانه پیش گفته تحت وب و شامل بخشهای های تخصصی سامانه های CMMS نظیر بخش مدیریت تجهیزات، نت پیشگیرانه، تعمیرات اساسی (OH) و دستورکار است و در زمان حاضر همه اطلاعات پایه تجهیزات و دستورعملهای نگهداری برای استفاده کاربران تغذیه شده است.
وی درباره مزیتهای این سامانه اظهار کرد: یکی از ویژگیهای سامانه، گردش کارتابلی فعالیتهای تعمیراتی است که باعث حذف بسیاری از ترددها و رفت و آمدهای داخلی کارکنان برای دریافت مجوزهای لازم می شود.
رئیس اداره مهندسی و برنامه ریزی تعمیرات شرکت ملی حفاری ایران افزود: این سامانه در روزهای اخیر با هماهنگی مدیرکل نظام نگهداری و تعمیرات صنعت نفت راه اندازی شده است.
شرکت ملی حفاری ایران از شرکتهای بالادستی زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران است که حوزه ستادی آن در اهواز تمرکز دارد و با بهره گیری از ٧٤ دکل و همچنین تجهیزات تخصصی، ارائه عملیات حفاری و خدمات فنی و مهندسی را در بخش وسیعی از مناطق خشکی و دریایی ١٠ استان کشور برعهده دارد.