به گزارش نفت دیلی، وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بودجه پیش بینی شده برای امسال به طور کامل تحقق خواهد یافت گفت: هیچگونه نگرانی بابت کاهش قیمت نفت نداریم.
علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشستی خبری به مناسبت هفته ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، امسال بابت کاهش جهانی قیمت نفت، نگران کسری بودجه نیستیم اما بودجه سال ٩٤ که فردا از سوی حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری تقدیم مجلس می شود نیز به شکلی تنظیم شده است که نوسان بهای نفت تاثیری در آن نخواهد داشت.
علی طیب نیا افزود: ما اطمینان داریم درآمدهای پیش بینی شده برای بودجه سال آینده محقق می شود.
وی تصریح کرد: تدوین بودجه تعداد فروش بشکه های نفت و نیز قیمت دلار مدنظر قرار نمی گیرد و نیز نرخ دلار به ریال نیز در بودجه نقش ندارد به طور مثال اگر ٧٠ هزار میلیارد تومان بابت تحقق درآمدهای نفتی پیش بینی می شود با راهکارهای مختلف همان میزان را محقق می کنیم.
وی ادامه داد: برای امسال تحقق نیافتن درآمدها را پیش بینی نمی کنیم چون در ٦ ماه نخست سال، قیمت فروش نفت حدود چهار دلار از قیمت پیش بینی شده بیشتر بوده و عملکرد بودجه ای خود را محقق کرده ایم.
طیب نیا با بیان این که در حوزه مالیاتی کارکرد مطلوبی داشته ایم، گفت: ٩٥ درصد از درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده تا کنون محقق شده و خوشبختانه با تدابیر اندیشیده شده و اتخاذ راهکارهای تازه درآمدهای مالیاتی دولت در حال افزایش است.
وزیر اقتصاد افزود: برای مبارزه با فساد برنامه های گسترده و جامعی در وزارت اقتصاد اندیشیده شده است و در این مسیر باید رویکردی اصولی و نظامند اتخاذ کنیم و روشهای اصولی مبارزه با فساد را محقق کرده و فضای کسب و کار کشور را رونق بخشیم.
طیب نیا افزود: ایران در تولید قوانین و آئین نامه ها متاسفانه رتبه نخست دنیا را دارد به طور مثال کشور مالزی در یک سال ٥٠ مجموعه قوانین تصویب می کند، اما مصوبات دولت در کشور ما در بعضی موارد ٢ هزار مورد بوده، که این رقم به غیر از مصوبات مجلس و شوراهای پول و اعتبار در اقتصاد است.
وی تصریح کرد: گاهی در یک موضوع ویژه دهها قانون و مقررات داریم که خود سبب وجود مشکلات و چالشهای گوناگونی می شود.
طیب نیا با بیان این که باید دولت را کوچک کنیم گفت: دخالتهای دولت در امور اقتصادی باید کاهش یابد و در این مسیر باید از روشهایی نوین و فناوریهای روز جهان به بهترین شکل بهره گرفت.
وزیر اقتصاد افزود: درآمدهای مالیاتی در کشور شفاف نیست و خود زمینه بروز فساد و بی عدالتی را به وجود آورده است و با تلاش سازمان امور مالیاتی تا پایان سال آینده نظام جامع مالیاتی کشور را به طور کامل تحقق خواهیم بخشید و زمینه را برای شفافیت بیشتر مالیات در کشور تصویب می کنیم.
وی با تاکید بر لزوم رعایت کامل عدالت در اخذ مالیات از مودیان، اظهارکرد: متاسفانه در شرایطی که تعیین میزان مالیات پرداختی افراد، بر مبنای اطلاعات صحیح از میزان درآمدهای مودیان نباشد، راستگویان دچار ضرر و خسارت می شوند.
وزیر اقتصاد گفت: ایجاد پایگاه جامع اطلاعاتی از مودیان و گردآوری اطلاعات مربوط به گردش مالی افراد در یک پایگاه اطلاعاتی، یکی از بهترین شیوه های ارزیابی میزان مالیات وصولی در جهان است و ما این قول را می دهیم که با راه اندازی و تکمیل چنین پایگاهی در کشور، به زودی روش رسیدگی مالیاتی برای همیشه کنار گذاشته می شود.
وی استقرار نظام جریان آزاد اطلاعات اقتصادی را یکی دیگر از شیوه های مبارزه با فساد خواند و گفت: باید به سمتی برویم که اطلاعات مربوط به تمام مناقصه ها، مزایده ها، معاملات دولتی، استخدا ها و ... به شکل برخط در اختیار رسانه ها قرار گیرد.
طیب نیا افزود: دو اولویت افزایش سلامت و انضباط مالی و اداری و ایجاد یکپارچه سازی اطلاعات مدیریتی جزو اولویتهایی است که بطور مستقیم با این موضوع ارتباط دارد.
وزیر اقتصاد رویکرد پشت تریبونی، تدوین و ابلاغ آیین نامه ها و مقررات مختلف و در نهایت رویکرد بنیادین و اصولی و سیستمی برای مبارزه با فساد را سه رویکرد کلی قابل تصور برای مبارزه با فساد دانست.