پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


صندوقهای نفتی آمریکا صبر اوپک را می آزمایند
تاريخ خبر: دوشنبه، 15 دی 1393 ساعت: 12:48

به گزارش نفت دیلی، همزمان با شدت گرفتن جنگ روانی میان تولیدکنندگان شیل اویلهای آمریکا و قدرتهای نفتی خلیج فارس، تولیدکننده های بزرگ اوپک منتظرند تا صندوقهای نفتی آمریکا، تنها چیزی که از تولید نفت رقبایشان حمایت می کند، ضعیف شود.

تحلیلگران معتقدند که تضعیف صندوقهای نفتی که از شیل اویلهای آمریکا حمایت می کنند، بیش از آنچیزی که اعضای اوپک انتظار دارند به طول می انجامد زیرا که این صندوقها مانند هدفهای متحرک هستند.

بسیاری از شرکتهای نفتی تولیدکننده شیل اویل در عوض انتظار برای سر آمدن مهلت بیمه قیمت نفتشان، در حال بازنگری در راهبردهای خود هستند تا صندوقهای معتبر را برای افزایش بیمه تولیدات نفتی خود متقاعد کنند.

مقامهای نفتی اوپک معتقدند که زمانیکه شرکتهای نفتی آمریکا به طور کامل تحت تاثیر سقوط ٥٠ درصدی قیمت نفت قرار بگیرند، چاههای کمتری حفر خواهند کرد و به این ترتیب رشد تولید نفت آمریکا متوقف می شود و قیمتهای جهانی نفت به کف خود می رسند.

سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی امارات، ماه پیش گفته بود: شرکتهایی هستند که تا ابتدای سال نو میلادی یا حتی تا اواخر سال ٢٠١٥ نفت خود را بیمه کرده اند، بنابراین حداقل باید تا پایان سه ماه نخست ٢٠١٥ منتظر بمانیم و ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.

این اظهارات بر پایه آخرین گزارش سه ماهه شرکتها بود که چندین ماه پیش منتشر شد، در این مدت با وجود ادامه کاهش قیمت نفت و نبودن نشانه ای از معکوس شدن روند قیمتها، حداقل تعدادی از شرکتها با توسل به صندقهای جدیدتر از کاهش بیشتر درآمدهای خود جلوگیری نموده اند و از این راه می توانند به حفاری بیشتر ادامه دهند.

اد مرس، رئیس جهانی بخش تحقیقات کالا در سیتی گروپ، گفت: اوپک نباید انتظار داشته باشد تاثیری را تا نیمه نخست امسال در رشد شیل اویلهای آمریکا ببیند، این در حالیست که بیمه تولیدکننده های نفتی اثرات منفی نیمه دوم سال را نیز تا جای ممکن کم کرده است.

تاکنون مشخص نیست کدام شرکتها این اقدام را انجام داده اند. راهبردهای جدید بیمه ای تنها در گزارشهای سه ماه شرکتها، که آخرین آنها در نیمه ژانویه امسال منتشر می شود، نمایان می گردد.

کرگ برسلاوو، مدیر بخش مشتقات بازار انرژی در سوسیته جنرال، گفت: بحث داغی است و همه به آن فکر می کنند و آن را مد نظر دارند.

وی ادامه داد که گرچه تعداد شرکتهایی که دست به این اقدام زده اند زیاد نیست اما حجم زیادی از تولیدات و نقدینگی را در بر می گیرد.

شرکتهایی مانند ای او جی ریسورسز، آنادارکو پترولیوم، دوون انرژی و نوبل انرژی بخشهایی از تولید نفت سال ٢٠١٥ خود را با قیمت ٩٠ دلار یا بیشتر برای هر بشکه، بیمه کرده اند.