پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


طراحی نخستین نرم افزار تخصصی ترابری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
تاريخ خبر: سه شنبه، 16 دی 1393 ساعت: 10:25

به گزارش نفت دیلی، نخستین بار نرم افزار تخصصی ترابری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با گستردگی عملیاتی در سطح ستاد و مناطق طراحی شد.

رئیس خدمات فنی مهندسی ترابری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اعلام این خبر گفت: این نرم افزار با هدف بومی سازی و خودکفایی در مدیریت ترابری، فرآیندهای سیستمی ترابری و کاهش وابستگی به صنعت نرم افزارهای خارجی و با بهره گیری از تکنولوژیهای روز دنیا، توسط کارشناسان داخلی طراحی و پیاده سازی شده است.

شیرازیان، مسیر طولانی توسعه اولیه این برنامه را ٣ سال اعلام کرد و افزود: اتوماسیون ترابری در فازهای اولیه‌اش در سالهای ٨٩ تا ٩١ توسط کارکنان ترابری منطقه شمال کلید خورده و پس از اجرای موفق و نتایج خوب حاصل از آن، مانند کاهش هزینه سوخت به میزان تقریبی ١٠ درصدی به دست آمد که به نوبه خود یک تحول جدید در ترابری محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: در ادامه با بررسیهای متعدد کارشناسان و توجه مدیران ستاد مرکزی، نیازهای جدید جهت فراگیر شدن این نرم افزار تعیین و اقدامات لازم صورت گرفت، سرانجام در سال ٩٢ و اوایل ٩٣  فرآیند آموزش و استقرار نرم افزار ترابری در کل مناطق و ستاد شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران به مرحله نهایی خود رسید.

رئیس خدمات فنی مهندسی ترابری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، با بیان این که این شرکت از لحاظ تعداد و تنوع وسائط نقلیه بزرگترین و گسترده ترین شرکت وابسته به وزارت نفت است، اظهار کرد: با اجرای بخش نخست توسعه این نرم افزار دستاوردهای بسیار خوبی کسب شد به طوری که هم اکنون حفظ محیط زیست، حفظ و افزایش عمر وسائط نقلیه، افزایش ایمنی افراد و خودروها، کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات، تضمین پایداری، روزآمدکردن اطلاعات مدیریتی و اجرایی، تصمیم گیریهای سریع و بموقع با کمترین میزان خطا امکان پذیر است که همگی حاکی از اقتصاد مقاومتی و صیانت از سرمایه‌های ملی دارد.

در ادامه، مهدی سلطانی، کارشناس ترابری که به عنوان ناظر پروژه از سوی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در همه مراحل نصب و آموزش این نرم افزار در ١١ منطقه، ٢ ناحیه و ستاد شرکت حضور داشته است، به تشریح مسائل ساختاری و فنی این نرم افزار پرداخت.

وی تصریح کرد: ماژولهای نرم افزار به گونه‌ای طراحی شده تا با نیازهای گوناگون موجود هماهنگ باشند و هر کدام از آنها دارای اثربخشی و نقاط قوتی هستند که با توجه به مسائل مختلف نقش ایفا می‌کنند، به عنوان مثال واحد مخابرات از زیر سیستم مدیریت و نگهداری سرور بهره می‌برد و نیازی به فراگیری و اطلاع از سایر بخشهای غیر ضروری (که مختص آنها نیست) وجود ندارد و این مسئله باعث استقبال فراوان مدیران و کارشناسان واحد مخابرات شده است.

سلطانی با اشاره به گستردگی مناطق در سطح کشور بر ارتباط لحظه‌ای و آنلاین با ستاد شرکت تاکید کرد و گفت: تدابیری هم در شرایط آفلاین بودن مناطق در نظر گرفته شده است که این استراتژی مهم به دلیل عملیاتی بودن شرایط کار خدمات ترابری، قابلیت خود پویایی مناطق در انجام عملیات و وابسته نبودن به ستاد مرکزی و توانایی انجام کار مستقل است.

وی افزود: با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناطق مختلف، در نحوه استفاده و بهره برداری از وسائط نقلیه به کمک هوش مصنوعی در حال الگوسازی رفتاری وسائط نقلیه و ایجاد یک بانک الگوی اختصاصی هستیم که بسیار ارزشمند است.

لازم به ذکر است که این نرم افزار با همکاری واحدهای خدمات فنی مهندسی ترابری و فناوری اطلاعات و با پشتیبانی مدیریت خطوط لوله و معاونت فنی به انجام رسیده است.