پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


افزايش کيفيت خدمات عرضه سوخت و درآمد جايگاه‌داران
تاريخ خبر: دوشنبه، 26 ارديبهشت 1390 ساعت: 13:20

به گزارش نفت دیلی ، معاون بازرگانی فرآورده‌های نفتی در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: طرح حق العمل کاری جایگاه داران با هدف کاهش تصدی‌گری دولت، بهبود کیفیت خدمات عرضه سوخت به مردم و اقتصادی تر شدن فعالیت جایگاه‌داران به زودی اجرایی می‌شود.

علیرضا رجب پور در باره تغییر شیوه پرداخت کارمزد جایگاه داران تصریح کرد: یکی از روش های افزایش سود جایگاه داران تغییر روش پرداخت کارمزد آنان است و بر این اساس قصد داریم روش پرداخت به جایگاه داران را از کارمزدی به حق العمل کاری تغییر دهیم که با اجرای این روش جدید، پرداخت کارمزد بر اساس ارائه کیفیت و میزان خدمات بیشتر جایگاه داران به شهروندان انجام خواهد شد.

وی گفت : هم اکنون گزارش اجرای طرح پرداخت کارمزد جایگاه داران به صورت حق العمل کاری در اختیار واحدهای زیرمجموعه خارج از وزارت نفت قرار گرفته است و پس از تصمیم گیری این طرح در کشور اجرا می شود. رجب پور افزود با اجرای طرح حق العمل کاری قیمت فرآورده های نفتی از هزینه های توزیع جدا در نظر گرفته می شود؛ به گونه ای که بخشی از قیمت فرآورده های نفتی به عنوان هزینه ارائه خدمات از مردم دریافت می شود و نیازی به دادن کارمزد از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیست.

وی گفت : هم اکنون هر لیتر بنزین به بهای 4000 ریال به جایگاه داران فروخته می شود و 10 درصد این میزان که شامل هزینه های توزیع است، به عنوان کارمزد به جایگاه داران پرداخت می شود، اما در روش حق العمل کاری دولت هر لیتر بنزین را به بهای کمتری به جایگاه داران می فروشد و تفاوت آن تا نرخ رسمی فروش فرآورده که شامل هزینه های ارائه خدمات و توزیع است، از مصرف کنندگان نهایی (مردم) دریافت می شود و دیگر نیازی به پرداخت کارمزد از سوی شرکت ملی پخش به جایگاه داران نیست و به این ترتیب بخش بزرگی از تصدی گری دولت در این زمینه کاهش می یابد.

به گفته رجب پور، هم اکنون فرآورده های نفتی به صورت امانت و اعتباری به جایگاه ها تحویل داده می شود و جایگاه داران ابتدا فرآورده ها را از شرکت ملی پخش تحویل می گیرند و پس از فروش با این شرکت تصفیه حساب می کنند؛ به این ترتیب جایگاه داران هزینه سرمایه در گردش را پرداخت نمی کنند.

وی تصریح کرد: طرح حق العمل کاری با هدف ایجاد انگیزه در بخش خصوصی، افزایش رقابت جایگاه ها برای ارائه خدمات بهتر به مشتریان و توزیع سالم و مطلوب فرآورده های نفتی اجرا می شود. هر سال بررسی های لازم برای افزایش نرخ کارمزد جایگاه ها با توجه به نرخ تورم و شاخص های دیگر انجام و تعدیل و تغییرهای لازم در کارمزد جایگاه ها ایجاد می شود.

سال گذشته پس از بررسی نرخ کارمزد جایگاه داران بر اساس برنامه 17 درصد به نرخ کارمزد آنان افزوده شد. با توجه به اجرای قانون هدفمندسازی از 28 آذر و کاهش مصرف سوخت در کشور قرار شد کاهش فروش فرآورده در جایگاه‌ها با توجه به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در افزایش نرخ کارمزد آنان در سال جاری حتما دیده شود.