به گزاش نفت دیلی، عملیات ساخت جکت چهارمین سکو (سکوی D)ی فاز ١٢ پارس جنوبی تمام شد و ساخت دیگر سکوها در انتظار تصمیم نهایی شرکت نفت وگاز پارس است.
ساخت جکت چهارمین سکوی فاز ١٢ پارس جنوبی به طول ٨٤ متر و وزن ٤٢٠٠ تن بعد از ١٦ماه به پایان رسید.
آخرین تصمیمگیریها درباره حفاری چاهها و ساخت سکوی چهارم (سکوی D) حاکی از این است که تاکنون یک چاه توصیفی در این بخش از میدان گازی پارس جنوبی زده شده، اما برای شناخت بیشتر از وضع موجود باید یک چاه توصیفی دیگر در محدوده این سکو حفاری شود، نتیجه این حفاری تعیین کننده روند توسعه این بخش از میدان است.
با توجه به این که هم اکنون ساخت این سازه برای سکوی چهارم فاز ١٢ به پایان رسیده است، تصمیمگیری نهایی درباره نصب آن به مشخص شدن نتیجه حفاریهای توصیفی بستگی دارد.
محمدجواد شمس، مدیرعامل شرکت پتروپارس، پیمانکار فاز ١٢، پیش از این گفته بود: شرکت پتروپارس با وجود کمبود شدید منابع مالی در فاز ١٢ پارس جنوبی، ساخت جکت سکوی D این فاز را با خرید اجناس به شرکت صف واگذار کرده است.
مدیر پروژه ساخت جکت سکوی D در شرکت صف هم با بیان اینکه این شرکت با همکاری و مدیریت شرکت پتروپارس توانست با وجود تحریمها تجهیزات این جکت را خریداری کند، گفت: ساخت این جکت ١٦ ماه طول کشید و باتوجه به طول ٨٤ متری آن یکی از سازههای بزرگ سکوهای فاز ١٢ به شمار می رود.
با بهرهبرداری کامل از فاز ١٢ روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز ترش (معادل ٧٥ میلیون مترمکعب گاز شیرین) به شبکه سراسری تزریق میشود.
فاز ١٢ پارس جنوبی از نظر حجم کار، میزان سرمایهگذاری و تولید، بزرگترین فاز منطقه گازی و نفتی پارس جنوبی است و شرکت پتروپارس مسئولیت ساخت و راهاندازی این فاز را برعهده دارد.
برپایه این گزارش، محل احداث تاسیسات خشکی فاز ١٢، سایت ٢ در تنبک (به فاصله ٧٠ کیلومتری عسلویه) است؛ افزون بر توسعه میدان و احداث واحدهای پالایشی، آمادهسازی و اجرای لنگرگاه خدماتی برای کل سایت نیز پیش بینی شده است.
میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در عمق حدود ٣هزار متری زیر کف خلیج فارس و در ١٠٥ کیلومتری سواحل ایران قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی کشور به شمار میرود.