پايگاه اطلاع رسانی صنعت نفت و صنايع وابسته

[نسخه مخصوص چاپ ]

NAFTDAILY.COM


صادرات گاز روسیه به اروپا افزایش می یابد
تاريخ خبر: چهارشنبه، 15 بهمن 1393 ساعت: 11:08

به گزارش نفت دیلی، معاون رئیس شرکت گازپروم از احتمال افزایش ٥ تا ٨ درصدی صادرات گاز این شرکت به اروپا ظرف دو سال آینده خبر داد.

آلکساندر مدودوف، معاون رئیس شرکت روسی گازپروم گفت: گازپروم پیش بینی می کند که حجم صادرات گاز به کشورهای اروپایی بین سالهای ٢٠١٥ تا ٢٠١٧ میلادی ٥ تا ٨ درصد افزایش یابد.

وی در یک کنفرانس سرمایه گذاری در هنگ کنگ اعلام کرد: با توجه به تداوم افت تدریجی تولید گاز در اروپا، انتظار می رود که صادرات گاز گازپروم به این قاره در میان مدت افزایش یابد و به ١٥٥ تا ١٦٠ میلیاردمترمکعب در سال برسد.

به گفته وی، این افزایش صادرات گاز احتمال دارد بین سالهای ٢٠١٥ تا ٢٠١٧ میلادی اتفاق بیفتد، ضمن آن که رشد عرضه به شرایط جوی نیز بستگی دارد.

صادرات گاز گازپروم به کشورهای غیر عضو اتحاد شوروی سابق (سی آی اس) در سال ٢٠١٤ میلادی در مقایسه با سال پیش از آن با ٩ درصد کاهش به ١٤٧ میلیارد مترمکعب رسیده بود.

افت قیمتهای نفت بر اجرای قرارداد گازی روسیه و چین تاثیری ندارد

مدودوف در ادامه با تشریح سناریورهای قیمتگذاری های مختلف گاز گفت: قرارداد عرضه گاز روسیه به چین به هیچ وجه به تعویق نمی افتد.

وی افزود: با توجه به قرارداد گاز با طرف چینی، هیچ تاخیری در اجرای این قرارداد پیش بینی نمی شود.

شرکت روسی گازپروم و شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی) ماه مه سال ٢٠١٤ میلادی یک قرارداد ٣٠ ساله عرضه گاز امضا کردند که بر اساس آن قرار است روسیه سالانه ٣٨ میلیارد مترمکعب گاز را با خط لوله نیروی سیبری از سال ٢٠١٨ به چین عرضه کند.

یک یادداشت تفاهم دیگر نیز برای تحویل ٣٠ میلیارد مترمکعب گاز روسیه به چین با یک خط لوله دیگر در ماه نوامبر سال ٢٠١٤ میان دو کشور امضا شد.

افت قیمتهای انرژی سبب شده است که برخی تحلیلگران و رسانه ها با این سئوال روبرو شوند که آیا شرایط کنونی که به شدت بر اقتصاد وابسته به نفت روسیه تاثیر گذاشته است، می تواند بر همکاریهای انرژی آن با دیگر کشورها تاثیر بگذارد یا خیر.

معاون رئیس شرکت گازپروم با رد این گمانها گفت: قیمتهای انرژی تاثیری روی قرارداد گازی میان دو کشور ندارد زیرا قیمتهای انرژی در سالهای ٢٠٠٨ و ٢٠٠٩ میلادی نیز کاهش یافته بود و نفت خام در این سالها با قیمت ٣٠ دلار برای هر بشکه معامله می شد.