به گزارش نفت دیلی، تمرکز وزیر نفت در زمینه توسعه پارس جنوبی باعث شد فاز ١٢ در بهترین زمان و شرایط به بهره برداری برسد.
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی گاز ایران، دیروز، سه شنبه (٢٨ بهمن ماه) در نشستی با خبرنگاران در خصوص فعالیتهای شرکت متبوعش برای بهره برداری از فاز ١٢ پارس جنوبی گفت: شبکه گاز به دلیل کمبود تولید در سالهای گذشته برای تامین سوخت مورد نیاز بخشهای خانگی و تجاری دچار مشکل بود به همین دلیل وزیر نفت اولویت خود را در توسعه مخزن پارس جنوبی قرار داد.
حسن منتظر تربتی افزود: نظر شخصی من این است که نشانه گیری و تمرکز وزیر نفت برای توسعه فازهای پارس جنوبی از جمله دلایل به نتیجه رسیدن این هدفگذاری بود.
وی با بیان این که به دلیل کمبود تولید گاز، نیروگاهها در زمستان فرآورده مصرف می کردند، یادآور شد: منابعی که باید برای توسعه زیرساختهای صنعت نفت هزینه می شد صرف تامین فرآورده های مایع برای مصرف در نیروگاهها شد.
به گفته وی، خوشبختانه با همکاری که انجام شد فاز ١٢ به عنوان یکی از شاهکارهای صنعت نفت به بهره برداری رسید و بسیاری از مشکلات پایداری شبکه گاز برطرف شد.
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به انتقال تکنولوژی در ساخت این پروژه، تاکید کرد: در این پروژه به شکلی همگرایی، انتقال فرهنگ و تکنولوژی انجام شد و از سوی دیگر بحث بومی سازی دانش فنی در بخش توسعه میدانهای گازی و ساخت تجهیزات نیز محقق شد.
تربتی تصریح کرد: در بحث انتقال دانش فنی و بومی سازی در این فاز که به قول وزیر نفت، «ایرانی ترین فاز پارس جنوبی است» اتفاقهای ویژه ای رخ داد و شرکتهای داخلی در بخش توسعه میدانها و ساخت تجهیزات حضور یافتند.
وی اظهار کرد: فاز ١٢ پارس جنوبی دقیقا در بهترین شرایطی که شرکت ملی گاز ایران و شبکه گاز به آن نیاز داشت به بهره برداری رسید.
به گفته وی، بهره برداری از این فاز و اقدامهای دیگری که در مجموع اتفاق افتاد منجر به افزایش ظرفیت تولید ١٠٠ میلیون مترمکعبی گاز کشور شد.
وی با بیان این که شرکتهای ملی نفت و گاز ایران در این پروژه همکاری تنگاتنگی داشتند، گفت: در بخش اتصال این فاز به خط ششم سراسری و اتصال خط پنجم سراسری به این فاز برای تامین خوراک، فعالیتهای ویژه و سریعی از سوی شرکت ملی گاز ایران انجام شد.
تربتی ادامه داد: در بخش راه اندازی و بهره برداری نیز ورود بموقع کارکنان شرکت ملی گاز در کمترین زمان ممکن انجام شد و یکی از پرسنل این شرکت که مدیریت شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی را بر عهده داشت به شرکت ملی نفت ایران منتقل شد.
به گفته وی، هماهنگی مجری و بهره بردار از جمله ویژگیهایی بود که این فاز در زمان مناسب به بهره برداری رسید.